Spookers

 
Så igår var jag med barnen i en ny park där dom hade en fotbollsplan! Har länge letat efter en plan så att Ava ska få sparka runt lite och vi hade sjukt roligt. :) Vi hämtade även bilen igår vilket kändes skönt. 
 
På kvällen igår var det som sagt dags för Spookers och jag kände mig inte nervös i början. När vi började närma oss byggnaden dock kände jag paniken komma sig krypande. Har aldrig någonsin gått ett spökhus eller liknande för att jag alltid är så jäkla rädd, hatar sånt här, haha. Jag har dessutom alltid haft en fobi för clowner, och tror ni inte att en asäcklig clown är det första som kommer mot oss till och med utanför, innan vi ens hunnit gå in på själva åkturen vi ka göra. Han ser hur rädd jag blir och står självklart därför och väntar på just mig, men jag vägrar rör mig ur fläcken haha, helt handlingsförlamad. Kändes bara som att det gick en propp, jag fick en panikattack och började storgråta hahaha. Vägrade gå in och det slutade med att de andra tjejerna körde på medan jag väntade i cafét.. ;) Kände mig som en riktig tönt då vaken säger "Det finns en säker plats där borta i cafét, håll bara upp handen om någon skådespelare kommer nära. Menmen, kände ändå att det var rätt beslut då Annie sa efteråt att vissa grejer var helt sjukt läskiga. Du fick rätt mamma trots allt!;)
 
Aja, har sovit 7 timmar nu och ska upp och jobba idag fast det är lördag.. Från 9:30-16:00 så är inte så farligt men, jag erbjöd mig.:) Måste jobba ihop lite av de här timmarna för bilkraschen! Nu måste jag skynda mig och äta frukost, vi hörs!

Thursday



Idag har jag och barnen gått på promenad, gjort playdoo och bakat kladdkakemuffins bland annat:)! Haha som ni ser på bilderna tycker Ava det är dags för Jonte att skynda sig hit till Nya Zeeland nu.. ;)
 
Just nu sitter jag och skriver klart Avas learning story för denna månaden, äntligen tog jag tag i det. Svårt när man har vant av sig med plugg att skriva en sida med text om något överhuvudtaget, haha. Nu ska jag fortsätta se en serie jag har börjat se, ha det bäst!:)

Four-leaf Clover

 
Riktigt skönt med två timmar på gymmet idag, slutade med att jag spydde haha inte lika bra kanske.. Vet inte om det har att göra med att jag ätit så onyttigt i helgen och sen tränade stenhårt två timmar på lite tom mage.;) 
 
På eftermiddagen gick jag och barnen ner till vattnet och lekte ett tag i lekparken. Var inte exakt lika roligt på hemvägen då det är uppförsbacke hela vägen men Ava klarade då av att gå hela vägen med bara några pauser.;)  Hittade även en fyrklöver som ni ser på bilden, lycka!
 
Annars hämtade Kati upp mig ikväll för att åka till Coffee Group i Albany, vilket var trevligt! Stannade dock inte så länge då de flesta var ganska trötta men vi hann planera lite inför fredag i alla fall. Ska utsätta mig för det jag fruktar mest av allt på fredag nämligen, stay tuned!;)

Buy Me A Car

 
Vilken konstnär!
 
Idag har varit en tung dag och jag har haft huvudvärk hela dagen. Första dagen utan bil och det var hemskt tråkigt att bara vara hemma heka dagen. Det är så svårt när barnen är så små och man tycker man är så klurig som kommer på pyssel till dem, sedan ledsnar dem på det efter en kvart också måste man komma på något nytt igen. Och tiden går så fruktansvärt mycket saktare då man inte får åka iväg och göra roliga saker med dem.  Det är nu jag uppskattar alla aktiviteter barnen ska på varje vecka.. ;) Vi lyckades iaf hinna med detta idag:
 
- Målade giraffer med hjälp av handtryck
- Haft picknick i trädgården, spelat fotboll, blåst såpbubblor och jagat dem tills dem spruckit
- Gjort all tvätt, vikt all tvätt
- Gjort all disk
- Lagat potatisgratäng, biffar (köpt en sås;))
- Tagit fram tågbanan och lekt med den
- Läst säkert 7 böcker
- Lärt oss 3 nya svenska ord (härligt, dinosaurie, "hur mår du")
 
Haha listan kan göras lång.. Och ändå gick tiden så långsamt;) Imorgon ska jag försöka mig på att ta barnen ner till vattnet och lekparken där.. Håll tummarna att det inte regnar. Ska bli spännande om jag klarar uppförsbacken på vägen tillbaka också, haha. 
 
Föressten så räddades dagen av att jag åkte in till stan med Lina och Siiri för lite frozen yoghurt. Hade en riktigt trevlig kväll och kändes självklart tråkigt att säga hejdå till Lina då det här var sista gången vi sågs här i NZ. Nu har jag lite saker att ta hand om och känner mig sjukt stressad då jag egentligen behöver sömn mest av allt just nu så, kram!

Hey there

 
Såå denna vecka kommer nog bli lite småtråkig för både mig och barnen då vi inte har tillgång till bilen på hela veckan. Så blir att försöka hitta på massa grejer att göra hemma i huset och i vår lilla trädgård! För utanför huset är det så brant att jag inte ens kan gå en promenad med tjejerna med vagnen haha.. ;) Idag hade vi bilen iaf så då var vi på simningen, och vi var också och storhandlade. Tur vi hann med att handla idag så vi har mat i veckan haha. Imorgon ska jag laga potatisgratäng och några biffar tror jag.. med bearnaisesås;)
 
Nu ska jag se en film alla har snackat så bra om verkar det som, upp till bevis!:)

Park

 
Hallå på er!
 
Idag på förmiddagen tog jag tag i lite städning och tvätt innan jag begav mig mot stan på eftermiddagen. Väl inne i stan mötte jag upp kära Lina som har varit och rest runt i Nya Zeeland under 3 veckor!!:D Vi gick till parken där det var lite andra au pairer också, mycket trevligt!:) Vi käkade också middag i stan, provade på Nya Zeelands kebaber, går ju inte direkt att jämföra med Sveriges då dom inte har den kära kebabsåsen.. ;) Han vi köpte den av hade faktiskt bott i Sverige förut i 10 år, då jobbade han dock inte med kebaber, utan på sjukhus haha. Ikväll har vi annars mest försökt hitta ett billigt hänglås, suttit nere vid kajen, tagit det lugnt:). Jag hade också mitt skypesamtal med med familjen ikväll, denna gång var mormor och morfar med, roligt!
 
Har kommit på att det inte går så bra för mig att spara pengar, därför ska jag åka till banken och försöka fixa ett till konto så jag kan lägga undan pengar varje vecka, annars kommer jag aldrig klara det här känner jag... Känner paniken komma krypandes!;) Nu måste jag sova, godnatt:)

shopping

 
Köpte lite nödvändigheter igår på stan. Ett par jeansleggings, ett par vardagsballerinor som jag kan ha både på stan och när jag jobbar och till sist en ipod shuffle. Min ipod touch har gått sönder så jag köpte en liten som är lätt att springa med osv. :)

Rugby

 
Så, har haft en riktigt bra dag, vilket jag kändes behövdes efter dramat i veckan. På förmiddagen tog jag en kortare springtur, duschade och slängde i mig en lunch. Tog bussen till stan där jag mötte upp Siiri för shopping och lite frozen yoghurt. Lägger upp vad jag köpte i ett annat inlägg, lyckades hålla mig från att köpa något annat än vad jag verkligen behöver denna gång, bra gjort Linn. 
 
Närmare middagstid tog Siiri bussen hem och jag gick för att möta upp mina hostparents då vi skulle se rugbymatchen mellan Nya Zeeland och Australien. Arenan tror jag rymmer 60.000 och det var helt fullt, vilken stämning!:) Dock förstår jag mig inte riktigt på själva spelet.. Hade fått reglerna och så lite förklarat men det är ju ändå liite segt att titta på måste jag erkänna eftersom det är så många stopp hela tiden. Om man jämför med till exempel fotboll där spelet kan pågå ett längre tag innan det blir en avblåsning. Men hade en riktigt trevlig kväll och det var en upplevelse trots allt, se alla fans som var så hängivna sitt lag och känslan live! Nu ska jag stupa ner i sängen, puss!

haha bra gjort

 

The zoo & The movies

 
Idag var jag alltså förbi bilverkstaden för att dem skulle ta foton på dörren som är bucklad osv. Pratade även med försäkringsbolaget ett låångt tag och nu verkar allt vara klart. Väntar på en tid för en reparation av bilen.. Kommer bli drygt att vara utan bil ett tag, vet inte hur länge det kommer att ta men. Jag är ju som ganska fast i huset utan någon bil. 
 
I alla fall så hann vi också med en sväng på zoo på eftermiddagen tillsammans med Siiri! Mycket trevligt:) Åt sedan en god middag med min host family innan Leanne och Jillian hämtade upp mig för att gå på bio! Vi såg den nya Bournefilmen men jag hade inte sett någon av de tidigare i serien så fattade inte jättemycket om jag ska vara ärlig haha. Dessutom sov jag genom sista halvan av filmen för jag var så sjukt trött. Tror det är för att jag spände mig hela dagen igår efter bilolyckan. Nu har jag kommit hem och kan knappt hålla ögonen öppna så, godnatt!

Car accident

 
Så, jag har haft en hemsk dag. Än en gång har min klumpighet försatt mig i en dålig situation. Imorse när jag hade satt barnen i bilen, (gråtande och skrikande) på väg till wriggle & rhyme, nedför vår uppfart (som är den brantaste uppfarten i världen och dessutom svänger den) så kör jag in i staketet. Yippie yay. Inte rakt framifrån utan mer in i sidan, körde helt enkelt för nära staketet med ena sidan av bilen. Dörren blev lite inåtbucklad och blev lite andra småbucklor också.. Nu har jag pratat med föräldrarna i alla fall ikväll och det känns lite bättre. De kommer betala halva summan och sen får jag jag jobba av andra halvan så jag behöver åtminstone inte ta av mina sparpengar...  Men ändå drygt när jag lever på nog lite pengar som det redan är i nuläget. Försöker ju dessutom spara pengar för tillfället, haha... Aja
 
Idag var Elise med och bakade för första gången med mig och Ava. Blev ett självklart val att fixa ihop en chokladbollssmet. Gick väl helt okej för Ava att rulla ihop bollar och doppa i strösslet (som bara föll av;)) och Elise åt mest bara degen och tittade på kaoset med strössel över hela köksgolvet hah. Så tur att jag åtminstone har haft en bra dag annars efter accidenten. 

Duck

 
Onsdag. Efter gymmet på förmiddagen satte jag och Ava oss och klistrade in bilder på mig och min familj i deras (barnens) böcker så dom ska minnas mig sen när dom blir äldre.:) När Elise väl hade vaknat packade vi ner en picknick och lite bröd och begav oss till parken/ lekparken. Började med att mata ankorna vid vattnet (Elise hjälpte till på sitt egna lilla sätt, genom att äta brödet själv) för att sedan leka lite och äta afternoon tea. Barnen var så duktiga och glada idag i parken, men både innan vi åkte dit och när vi kom hem igen blev dom riktigt griniga. Kändes skönt när jag hade badat dem och kunde lämna över dem till föräldrarna för storytime. Jag tog då bilen och begav mig till veckans coffee group! Den här veckan var vi säkert minst dubbelt så många som förra veckan (kanske 30 au pairer) och det var riktigt trevligt! Var speciellt roligt att jag träffade lite folk som bor just där jag bor (eller ganska nära åtminstone). Vi tjejer som bor häromkring snackade om att börja ha middag tillsammans en gång i veckan inne i Birkenhead (centrumet närmast oss), hoppas det blir av!:)
 
Sedan har jag varit lite nere ett tag nu och jag kan inte riktigt sätta fingret på varför, vet inte om det är hemlängtan heller. När jag tänker på hemma så ser jag bara mitt rum framför mig, likadant som innan jag åkte, staden Umeå lika tråkig som innan jag åkte. Vad skulle jag ens göra hemma? Det jag saknar är väl familj, vänner osv. Skulle vara perfekt om dem var här med mig.;) För som jag känner just nu vill jag inte bo i Umeå igen, jag föddes definitivt i fel stad. Jag älskar att det aldrig är kallt här, att alla är så snälla och trevliga, öppna. Att det är så vackert! Listan kan göras lång. Men som sagt, jag får nog förbereda mig på att 1 år kommer vara en lång tid ifrån nära och kära, och att hemlängtan kommer att gå i vågor. Nej nu måste jag sova, godnatt!

lasagne

 
Blev ganska förvånad då jag kom hem från supermarket och läste på förpackningen av lasagneplattorna. Informationen fanns på svenska!;)

Museum

 
Idag var jag med barnen på ett event med andra au pairer till Aucklands museum på förmiddagen. Hade inte varit där förut så det var ju roligt.:) Hann dock inte se allt så klart och tydligt då man hade två bebisar med sig, haha. Får åka tillbaka någon annan gång utan barn helt enkelt! Idag lagade jag annars lasagne och gjorde en god sallad till middag, blev bra! Har precis börjat på min andra learning story också för den här månaden, Avas learning story. Nu slötittar jag på världens bästa film i soffan med en chailatte, Shawshank Redemption. 

learning story august

Stand up. Fall over. And stand up again. And fall over. And one more time, stand up. WALKING!

 

I have certainly been able to see your desire for walking. You have watched your sister a thousand times do it successfully. And I knew it was important for you to be able to walk because you always tried over and over again. You never gave up and one day you just walked towards me a few steps. I could see on your face what an achievement this was for you after trying for so long. Since then your capability to walk has improved more and more each day. You can move to another part of the room so fast now and at wriggle & rhyme nowadays I am obliged to run after you each time you walk away on your own adventures.

 

I have encouraged you by telling you to walk towards me and I will of course keep helping you pushing your own limits, as long as you are being kept safe from harm. You are building on your relationships with both me and your parents as we are supporting you along the way. Next we will keep improving your walk even more, for example by walking more outside where there is an uneven terrain and practicing walking in shoes.

 

By learning how to walk she has made choices on her own (contribution), she has explored the environment around her in a whole new way compared to when she was crawling, challenged her body to a maximum at almost all times, tried walking and practiced it. (exploration) She has also received a higher self-confidence by this achievement and also a better control of her own body. You can also see Elise being secure with the environment around her as she has no fear about walking anywhere, ANYWHERE. (belonging) Finally, as Elise has been doing this active movement we always try to keep her protected and kept safe from harm. (well being)

 

Linn Lundkvist, Elise McDonald, August 2012

 

Här har ni min första learning story om minstingen, Elise. Ni får ha överseende med språket för jag har inte rättat något än, men har väl tänkt innehållet något åt det här hållet. Kom gärna med åsikter och förslag på förbättringar också! Idag sa föressten Elise mitt namn! Hon som inte kan prata, är helt säker också för hon sa det säkert 3 eller 4 gånger i rad! Ibland har man tur som har en enkelt namn.. :)

 

 

 


.

 
Min dag blev plötsligt helt ointressant då jag läste om en jättehemsk nyhet om en av mina bästa vänner där hemma. Vill spy just nu över att jag är på andra sidan jordklotet och inte kan finnas där för henne. Alla mina tankar går till dig och din familj. Älskar dig.

Pic Saturday


Swedish Tacos

 
Igår (lördag) åkte jag till gymmet under dagen, efterlängtat och sjukt härligt att få träna lite. Har kommit på att en av de bäst känslorna är ändå efter man har tränat. Man mår så bra och känner sig så nöjd med sig själv, haha. Sedan skyndade jag mig hem och stressade med sminket och håret för att hinna med bussen halv fem in till centrum. Där hämtade Zandra, Emelie och Elin upp mig och Annie. Planen för kvällen var tacosmiddag hemma hos Emelie med dessa svenska tjejer!:) Roligt att träffa lite nya ansikten och jag hade väldigt trevligt. Senare tog vi även en taxi in till stan för att gå ut ett tag. Åkte till två olika barer men hängde mest på ett ställe som hette Lenin, och måste säga att det stället var bättre än det jag var ute på sist.:) Ni får föressten nöja er med dessa två suddiga mobilbilder så länge då jag glömde min kamera igår. De andra tjejerna tog kort så lär väl få tag på lite bättre kort kanske inom kort, lägger upp dem då. 
 
Idag har jag bara degat nu fram till lunchtid eftersom jag var ute igår. Planen för eftermiddagen ser ut så att jag ska ta tag i att dammsuga mitt rum, (kanske till och med byta sängkläder?) ta en springtur, en lång dusch och kanske se lite serier eller skriva på min learning story, får se hur duktig jag känner mig i eftermiddag. Sen vet jag inte om jag och familjen skulle på en "night market" ikväll för att käka middag och kika runt lite. Det är en nattmarknad som hålls varje söndag mellan 5-12 på kvällen med massa mat och lite andra saker. Hoppas på det, annars blir det förstås som vanligt skype med min familj ikväll.:) Kram!

"Är du svensk?"

 
Hi!
 
Min natt var hemsk. Jag somnade vid 12tiden och vid 2 vaknade lillen och började gråta. Jag väntar 5 minuter för att se om hon somnar om, sker däremot inte. Jag går upp till henne och gosar med henne tills hon somnar igen. Går försiktigt ut genom dörren och går ner och försöker sova igen. När jag har börjat känna mig halvt sömnig igen vid halv 3 vaknar hon på nytt. Jag väntar 10 minuter denna gång men hon fortsätter gråta. Jag gör i ordning varm mjölk i en flaska och går upp och ger henne den. Håller henne tills allt är uppdrucket och lägger henne än en gång i sängen. Jag kan säga att sista gången jag kollade på klockan var den 4, då somnade hon äntligen på riktigt. Sedan vaknar hon självklart vid 7tiden redan på morgonen. Jag har varit helt död på eftermiddagen och kvällen idag kan jag säga. Vi började i alla fall morgonen med att städa barnens rum och toalett, och passade även på att städa mitt egna rum medan Elise sov. Sedan blev det en lunch innan vi hoppade in i bilen och drog till Devonport. Är väldigt fint där nere vid vattnet och först lekte barnen lite i lekparken. Sedan gick vi upp mot restaurangerna och småaffärerna för att fika lite på ett café. Köpte även ett nytt minneskort till systemkameran, 150 kr, trodde mig minnas att minneskort är dyrare än så menmen.
 
Sist men inte minst hittade vi också den enda svenska affären i Auckland (kanske hela Nya Zeeland?) som heter "Nord". Där hade de självklart sådant som daim, marabou och djungelvrål. Fick med mig en marabou hem som var omtyckt av familjen. Svenska kvinnan i butiken var btw mycket trevlig och sa att jag kunde ringa henne om jag undrade över något, haha. ;) 
 
Ikväll har vi bara ätit middag, druckit lite vin min hostmother fick i födelsedagspresent och kollat på en sjuk dokumentär, haha. Jag är så trött så jag orkade verkligen inte ta mig ut för att göra något, håller på att somna i precis detta nu, haha. Tänkte försöka ta mig upp lite tidigt imorn också. (Eller åtminstonei inte allt för sent, haha) Godnatt nu!

simkort........

 
Sååå.. min mobil har (självklart) börjat fungera igen, som den alltid gör. Har aldrig haft en tåligare mobil herregud så bra. Den blir dock lite segare och skärmen blir lite sämre för varje gång jag tappar den i vatten (vilket är ofta hehe) menmen, så länge jag kan smsa, ringa och använda instagram är jag nöjd. Däremot har jag lyckats med att göra sönder min kameras simkort, ÅH. en liten del av simkortet har brytits av på något sätt, ingen aning hur jag har lyckats med det. Jag hoppas bara inte den där plastbilden är fast inne i kameran eller någon sådan skit. Imorgon tänkte jag ta kidsen till Devonport och medan vi är där kolla runt efter en kamerabutik så jag kan köpa ett nytt simkort. Förhoppningsvis är det inte så dyrt. Väldigt onödigt med sådana här oplanerade utgifter, menmen. Så idag får ni nöja er med två bilder från min kära mobil, en bild på mig nyvaken imorse innan jobbet och den andra är resultatet av veckans bakning. 
 
Annars idag har jag och barnen varit på Takapuna Beach (så himla vackert!) och jag hade sjukt fina bilder på kameran därifrån.. ÅH. Nu ligger dom och sover sött i sina sängar iaf och jag försöker mig på att skriva lite på min learning story igen. Ska skypa med Jonte om ett tag också, känns som det var längesen.. :) Mina hostparents sover som sagt borta inatt så är lite nervös för att för första gången väcka barnen imorgon osv. Men det kommer nog gå bra, kram på er!:)

2 månader

 
2 månader idag sedan jag flyttade från Umeå, 10 to go!;) Idag gymmade jag på morgonen och efter lunch stannade jag och kidsen hemma eftersom det fullkomligen öste ner regn. Så konstigt då det var sommarvärme på förmiddagen. Tänkte precis tanken utanför gymmet, våren är nog här nu! Tji gick jag! Vi gjorde det bästa av situationen och lekte med vår nya playdoo deg och klippte lite snöflingor. (Tjejerna har aldrig sett snö så dom fattade ingenting menmen..) ;). 
 
Ikväll åkte jag och några andra au pairer till ett café i Albany för lite kaffe och prat, mycket trevligt. Och snyggt gjort av Fiona (tjejen i brunt långt hår) att dra ihop ett gäng. Vi kommer nog försöka göra något varje vecka nu:). Köpte med mig goda muffins hem till mina hostparents också, var omtyckt!:) Är lite nervös för imorgon åker mina hostparents på en romantic weekend och sover borta tills på fredag. Jag har alltså barnen från 8 på torsdagmorgon till fredag, middagstid. Men det kommer nog gå bra hoppas jag. Är lite orolig för min telefon för tillfället dock, tappade den i badkaret då jag skulle bada barnen.. Har tappat den typ 5 miljarder gånger förut i vatten så den borde väl hålla den här gången också men för tillfället funkar inte skärmen. Får väl annars låna telefonen som familjen har så länge.. Hade hoppats på att den här telefonen skulle leva ända tills jag åker hem, så kan jag köpa en iphone då jag kommer hem eller något, vill inte köpa det här.. menmen vi får se helt enkelt.
 
En sak jag har funderat på. Sedan jag kom hit har säkert 5 random personer som jag inte känner kommenterat hur "coolt och snyggt" det är att jag har tre likadana örhängen i olika storlekar i mitt öra. Är inte det lite konstigt, har man inte så här i Nya Zeeland haha? Låter verkligen som dom aldrig har sett det förut. En liten tanke bara;)
 
ps: jag och Ava gör på första bilden våra "sadfaces" för att vi vill att det ska sluta regna och att våren ska komma, hehe. 

Learning Story

 
Idag på förmiddagen kom min programme manager Nela på besök! Vi fick lite nya leksaker till tjejerna, hon kollade hur allt var med mig, gav mig lite tips angående mina learning stories jag ska skriva osv. Jag ska skriva en learning story för Ava och en för Elise varje månad. Med en sådan menas ett A4 med text/bilder om en händelse, upprepade händelser i rad, ett samtal, egentligen vad som helst som jag tycker var ett "WOW-moment" i barnets liv. Jag funderar faktiskt på att publicera dem här så min familj kan läsa dem, dom kommer förstås vara på engelska! Alla learning stories samlas i en bok som barnen får då jag åker, så att dom kan minnas mig och vad vi gjorde tillsammans. Jag sitter just nu och knepar och knåpar med Elises, temat för hennes denna månad kommer vara att hon har lärt sig att gå såklart. Mina första kommer säkert inte vara så perfekta, och språket får vi se hur mycket tid jag lägger ner på, men förhoppningsvis blir det en rolig sak att titta igenom sen. Och vill skriva ner dem här på bloggen så även jag har kvar dem i framtiden.
 
På eftermiddagen åkte vi till playgroup där det var massa barn och au pairer att leka med.:) Vi bakade play-doo deg som vi senare fick ta med hem (ska lekas med imorgon!), vi grävde i sandlådan, gungade och så vidare.
 
Middagen blev väldigt god! Pyttipanna med potatis, morötter, palsternacka, bacon, korv, lök och persilja. Till det en majonnässås och färska rödbetor. Blev riktigt gott, roligt uttal av mina hostparents också av "pyttipanna";) Nu känner jag mig duktig som har skrivit några meningar och dessutom lagt in en bild (ojojoj vad lat man blir då man inte pluggar regelbundet) så nu ska jag slå på ett serieavsnitt! 
 
Ps. Har bett om mer jobbtimmar av Garry så jag ska kunna spara ihop alla pengar till mina resor till jul.. Antingen kommer jag jobba en kväll till i veckan eller ibland en lördagförmiddag. Kommer då jobba mer än 50 timmar i veckan, vilket är mycket, men jag kämpar hellre det här halvåret än att inte kunna njuta när jag väl är och reser. Det kommer vara värt det!

Ice Cream

 
Måndag igen! Simning stod på schemat imorse och nu har jag kommit till den här fasen att allt börjar bli en vana igen, ni vet när det nya och spännande har lagt sig. Vilket känns tråkigt förstås. Vill inte ha samma tråkiga liv som i Umeå där man har sina vanor, trygghet osv. Det hjälper dock att veta att jag har så mycket att se fram emot, Jonathan kommer om en månad och hälsar på mig i två veckor och i januari kommer Sofie hit. Jag tror det är bra att ha bestämda händelser så där efter vägen, tiden går fortare då också:). Sen även om man lessnar lite på jobbet ibland har jag absolut ingen rätt att klaga på mitt jobb, det är toppen. Börjar nästan skratta när jag tänker tillbaka på mitt förra jobb som telefonförsäljare i lilla Umeå. Herregud vilken skillnad nu.
 
- Jag har faktiskt en skaplig lön (1400 i veckan, och då har jag gratis boende, vatten, el, mat)
- Jag får ta hand om två fantastiska tjejer, se dem utvecklas under den mest spännande tiden
- Jag har egentligen aldrig tråkigt på mitt jobb då vi i stort sett gör saker jag också tycker om, hehe (A) Är väl inte alla jobb man får fika på cafe, och gå på zoo men ändå få betalt, huh? ;)
- Jag har en sådan otrolig frihet med mitt jobb, varje måndag eftermiddag, onsdag eftermiddag, torsdag eftermiddag och fredag eftermiddag får jag hitta på exakt vad jag vill med barnen, hur roligt?!:)
- Jag får sjukt bra erfarenhet (Både som merit att ha jobbat ett år med människor men även att lära sig så mycket om matlagning, barn, osv kommer jag ha stor nytta av i framtiden.) Även att engelskan förbättras, förhoppningsvis haha..
- Jag får träffa så mycket nya människor, från andra länder!
 
Okej jag ska sluta med den här listan eller vad det nu blev haha.. Jag gillar mitt jobb i alla fall, det var det jag skulle komma fram till.;) 
 
Senare på eftermiddagen idag åkte vi och handlade mat (imorgon ska jag laga pyttipanna med rödbetor och vitlökssås) och för att äta en glass inne i centrum! Mums var det verkligen. Annars ikväll har jag suttit och fortsatt planera min och Sofies resa, och min egen ekonomi. Kommer bli riktigt tufft att spara pengar tills det är dags, jag måste få ihop en hel del för att få det att gå ihop. Och dessutom kommer vi nog att boka flygresorna ganska snart då det är billigare att boka långt i förväg. Steget efter det blir att spara ihop pengar till hyrningen av bilen så vi kan boka den. Ska skypa med Sofie på fredagkväll, då ska jag visa henne lite vad jag har tänkt:) Nu, sängen!
 
PS! Hur söt är inte Elises sjömansdräkt?!

Rotorua del 3

 
Okej, sista delen av Rotorua! Jag tänkte bara säga också att det här var ju första gången jag bodde på ett hostel. (Som typ alla backpackers här i Nya Zeeland åker runt och bor på. Vi bodde 8 personer i ett rum, en dusch och med en toalett. Den upplevelsen är något jag helst inte gör om måste jag säga, haha. Hade gått bra om det var ett rum för 4, om vi tjejer hade haft ett eget. Nu var man tvungen att vara tyst på grund av de andra, byta om inne på toaletten osvosv. Hur klarar människor av att resa runt sådär?!:o Hade aldrig klarat mer än en natt, haha (A) 
 
Efter vi hade kommit tillbaka från Maoribyn mötte vi upp Vilma på hostelet för att sedan gå till en bar/klubb inne i centrum. Nu är ju Rotorua inte världens största stad så partylivet var väl kanske inte det bästa jag stött på måste jag säga;)! Vi tog oss även senare på kvällen till "Lava bar", ja, ni hör ju bara på namnet haha.. Jag och Siiri drog i alla fall och drack choklad där efter 12 då vi blev less och trötta;) Men lika trevligt var det! Och skönt att sova tidigt då jag bara hade sovit 4 timmar natten innan vi åkte iväg. Därför kunde jag och Siiri idag (söndag) ta oss upp vid halv 9 för att gå till ett café och käka frukost. Som ni ser på bilden blev det amerikanska pannkakor med en latte på det. Vilken underbar start på dagen! Bättre blev det då vi tog vårat pick och pack till "The polynesian spa" som är rankad som ett av världens topp 10 bästa. Vattnet här värms upp från marken och det var helt sjukt varmt! Aldrig badat så varmt någonsin... Dem rekommenderade alla att sitta i 15 minuter i taget och sedan gå upp ett tag och dricka vatten, haha. Utsikten var fin från poolerna i alla fall och det var inte så fasligt dyrt heller. Väl värt pengarna att göra ett besök här! 
 
Till sist innan vi började hemfärden åkte vi förbi en vacker sjö där bergen var täckt av all dimma och rök. På hemvägen sov jag det mesta av tiden men vi hann med en lunch på Subway och en latte på Esquires.;) Allt som allt, trevlig resa och skönt att komma bort från Auckland ett tag! 

Rotorua del 2

På lördagkväll tog jag, Siiri och Maaria bussen till en Maoriby som heter Tamaki. Maori är Nya Zeelands urbefolkning för ni som undrar. Där fick vi en välkomstceremoni, lära oss om deras kultur, se hur dem lagar sin mat under marken, se deras danser och förstås äta deras mat. Var en buffe, och efterrätterna var inte dåliga dem heller, rullade ut från restaurangen i princip. Jag vet att det är riktigt dåligt ljud på filmerna, men det får ni leva med. Sänka volymen innan kan vara ett hett tips!;) Riktig intressant upplevelse i alla fall, helt klart värt att göra då man är här!
 
En rolig incident på hemvägen också - Det var 4 bussar som åkte och i varje buss valdes en av personerna ut som "chef för dess stamm", stammen var alltså resten av personerna på bussen. På ditvägen berättade vår guide att den här chefen skulle bli tvingad att sjunga en sång på vägen hem för att underhålla oss andra (i syfte att skämma ut chefen såklart). Vi hade en man från England som var på sin smekmånad i Nya Zeeland. Han ställer sig upp i bussen längst fram och säger "You are not going to believe this but.. I'm actually an opera singer." Och sen öppnar han munnen och sjunger Nessun Dorma. Herregud vad bra han var, vilken röst! Och det var så roligt att han verkligen ägde ut guiden genom att sjunga som han gjorde, haha. Inget man förväntade sig heller då han var ganska liten och definitivt inte såg ut som operasångare. Coolt. :) Ni ser honom förressten på bilden där han hälsar med näsan på hövdingen!

Rotorua del 1

 
Jag gör tre olika inlägg eftersom att det annars blir så mycket bilder på rad...
 
Roadtripen började bra med att tjejerna får punka på bilen när dom är på väg för att hämta upp mig.. härlig start! Två timmar senare med TRE nya hjul på bilen var vi äntligen på väg att börja den tre timmars långa resan. Första och andra bilden är från staden Cambridge där vi stannade på ditvägen för att käka lite lunch. Hittade oss en park med en vacker sjö! Helt otroligt hur vackert landskapet är som man kör igenom.. Gröna kullar exakt överallt med kor och får, precis som jag hade föreställt mig det. Har tyvärr inga bilder på det, men jag lär ju få fler chanser!;)
 
Väl framme i Rotorua började det förstås spöregna (Nya Zeelands och dess oförutsägbara väderändringar...) men direkt efter att ha checkat in på hostelet där vi skulle sova tog jag och Siiri oss ut till en park brevid. Rotorua är en stad känd för dess aktiviteter i marken, så överallt finns det kokande "mudpools" och liknande, rök kommer upp från marken överallt. Över staden ligger därför en ganska vad ska man säga, ofräsch stank också, haha. Fick i alla fall lite bilder från parken, här ovanför!

Auckland Zoo

 
Idag har vädret verkligen varit på topp här i Auckland! På förmiddagen åkte jag och barnen till en park och kollade på båtarna och lekte lite i lekparken brevid. Sedan på eftermiddagen fick jag äntligen åka till Aucklands zoo för första gången sedan jag kom hit! Jag och barnen köpte även årspass idag så från och med nu kan vi åka dit så ofta vi vill!:) The zoo var jättebra, stort, djur från hela världen. Speciellt flodhästarna, aporna och leoparderna var häftigast:). Bättre dag än igår kan man lugnt säga!
 
Sedan ikväll har jag varit hos Tori och druckit vin och bara pratat. Kändes ledsamt att säga hejdå till henne ikväll då hon flyger till USA nästa vecka. Men vi hade det himla trevligt iaf! Nu småpackar jag lite för imorgon åker jag nämligen till staden Rotorua! Jag och tre finländska au pairer tar en roadtrip ner dit. Imorgon (lördag) kommer vi besöka en Maoriby (Maori är urbefolkningen i Nya Zeeland) och tror vi kanske går ut på kvällen också. Sedan på söndagen blir det någon form av spadag innan vi kör hem igen. Känner mig riktigt taggad!
 
Och den bästa nyheten av den alla! I januari kommer en av mina bästa vänner Sofie över hit till Nya Zeeland för att åka en roadtrip runt södra ön i två hela veckor! ÄR SÅ LYCKLIG ÖVER DETTA! Känns så bra att göra det med någon som jag vet att jag inte kan bli less på, någon jag garanterat kommer ha sjukt kul med, och någon som jag verkligen kan prata om allt med. :) Kommer leva på detta nu 5 månaderna innan det är dags!
 
Till sist, kommer inte ta med mig datorn till Rotorua, så vi hörs helt enket då jag kommer hem på söndagkväll! (Söndagmorgon för er.) Godnatt!

False Alarm

Säger godnatt med att det inte var brandalarmet som gick igång utan tjuvalarmet då någon av barnen hade tryckt på en nyckel som tydligen gör att alarmet går igång.. Måste säga att det var en lättnad, tyckte det hade varit konstigt om brandalarmet hade gått igång... Puss!
 

ÅH

 
Oj vilken dag. På första bilden ser ni Avas vackra frisyr idag;). Sen har vi som ni ser under pysslat på lite idag med barnens böcker. Satt ett foto på framsidan och lite stickers, plus gjort deras handavtryck. Gjorde även en karta för att visa vart Sverige är, vart jag bor. Såg nu i efterhand att jag har satt Nya Zeelands flagga upp och ner, haha. Men det finns faktiskt en anledning till det för jag gjorde det i all hast kan man säga. Brandalarmet började nämligen tjuta precis när jag höll på med limmet och det var inte LITE HÖGT. Skallrade i hela huvudet.. Jag hämtade barnen, kollade så att det inte brann någon stans, satte dom på i mitt rum där det inte lät så högt. Tror att alarmet gick av på grund av eldstaden eller ugnen eller något, att det blev för varmt eller något konstigt. Men problemet var att jag inte visste hur man fick av alarmet.. Sprang runt och letade och hittade tillslut där man stängde av det, stod förstås att jag behövde någon skitkod så jag tryckte bara runt på alla knappar tills jag till slut fick av det, haha. Dagen har varit dålig överhuvudtaget, diskmaskinen verkar inte funka (fick inte igång den iaf) och vagnen krånglade idag. Åh, hatar sådana här dagar! Nu är i alla fall barnen äntligen i sängs och jag sitter och väntar på att föräldrarna ska komma hem från sin middag. Hörs imorn:)

Utgångsbetyg gymnasiet

Mina betyg från gymnasiet:
 
Biologi A: VG
Webbdesign: MVG
Engelska A: MVG
Engelska B: VG
Engelska C: VG
Estetisk verksamhet: VG
Filosofi A: MVG
Fysik A: VG
Geografi A: MVG
Historia A: VG
Idrott & Hälsa A: MVG
Kemi A: VG
Matematik A: VG
Matematik B: VG
Matematik C: MVG
Matematik D: VG
Naturkunskap A: VG
Psykologi A: VG
Stresshantering: MVG
Religionskunskap A: MVG
Religionskunskap B: VG
Samhällskunskap A: MVG
Rasism - drivkrafter och konsekvenser: MVG
(Spanska) Moderna språk steg 3: MVG
(Spanska) Moderna språk steg 4: VG
(Spanska) Moderna språk steg 5: MVG
Svenska A: VG
Svenska B: VG
Svenska C: VG
Projektarbete: MVG
 
Där har du mina utgångsbetyg från gymnasiet du som undrade:) Mitt snitt för universitetet är alltså 17,29. 
När man lägger på min fulla meritpoäng blir det 19,79.
 

Muffins

 
Som ni ser på bilden flyttades baking thursday fram en dag denna vecka! Behövde något att göra på eftermiddagen så då bakade jag och Ava minimuffins med strössel:). Sen så har jag lite andra saker att göra imorgon så kommer inte hinnas med någon bakning då!
 
Annars jobbar jag ju kvällar på onsdagar så har väl inte hänt så mycket mer, ser på os nu! Gymmade föressten som vanligt imorse, blir ju min enda träning denna vecka då jag åker bort i helgen.. Känns lite småsurt men får ta igen det nästa vecka! Ser fram emot att åka bort en helg på en roadtrip med tjejerna, det behöver jag nu. Godnatt!
 

2 frågor

vad hade du för betyg när du gick ut gymnasiet? 
 
Fick denna fråga, jag har dock inte mina betyg här at the moment. Jag har dock skickat ett mejl till mina föräldrar om att dem ska mejla tillbaka mina betyg i alla ämnen osv, direkt jag får dem lägger jag upp det här!
 
Vad hette hemsidan där du ställde dig i bostadskö?
 
Agnes,;) jag vet inte om du menar i just Uppsala men jag antar det eftersom det var där jag ställde mig i kö.;) Hemsidan heter http://www.studentstaden.se/Default.aspx?cmguid=bc4ae3f3-29e4-4198-8046-b956338faf91
Gör en användare och du får 1 poäng per dag tror jag. Du måste logga in en gång i halvåret för att det ska fungera fortfarande!:) Skadar ju inte att ställa sig i kö även om det blir så att man aldrig flyttar dit, kan ju bara hjälpa en:). När du väl vill ha en lägenhet eller boende så anmäler du ditt intresse på den där hemsidan, sen är det väl dem med mest poäng typ som får komma på visning eller liknande!
 

Vulkanutbrott

 
Första vulkanutbrottet i Nya Zeeland på 100 år! Nere vid Wellington hände det ungefär, ett askmoln på 6000 meter rakt upp i luften. Typ Nya Zeelands vackraste vandring ligger vid den vulkanen och blev säkert förstörd nu, kuuuul. Ingen har evakuerats men dem som bor där ska stanna inomhus så länge verkar det som. Faran verkar dock vara över enligt Civil Defence.
 
Annars idag har vi varit på Mainly Music och Playgroup som vanligt, busy dag! Försökte mig ju också på en korvstroganoff, blev förstås inte som i Sverige då grädden inte är lika god här osv, men helt okej! Råkade dock köpa alldeles för mycket korv och grejer så jag lagar det nog igen på torsdag till mig och barnens middag.. ;) Nu måste jag gå och vika lite kläder! Kram på er:)

framtidsplaner

 
På bilden ovan står Elise och ser relaxad/ nöjd ut över att stå upp.. ;)
 
Idag var det äntligen simlektion med Ava igen (förragången blev det som sagt inställt) vilket alltid är lika roligt. Sedan till lunch slog vi på stort och lagade svenska pannkakor, mycket omtyckt! Smakade faktiskt precis som hemma, trots de annorlunda ingredienserna här i NZ. 
 
Efter lunch körde vi in till Birkenhead för jag skulle posta ett brev hem till Sverige:). Vi gick även på supermarket och handlade lite nödvändigheter, bland annat grejer till min middag imorgon. Blir en enkel ris och korvstroganoff!:) Får se hur korven jag köpte kommer smaka dock, haha.. Fanns så många (och konstiga namn) att välja på så jag chansade helt enkelt!;)
 
Just nu sitter jag och kollar upp allt jag kommer vilja göra på sydön så jag kan göra någon slags budget, måste ju se hur mycket pengar jag måste spara ihop innan julsemestern! Av någon anledning råkade jag komma in på att jag vill göra något på vägen hem. (Nu snackar jag alltså om när jag ska resa hem från NZ om ett år, hehe) Jag kommer säkert ha kunnat spara ihop lite pengar mellan januari och juni då jag åker hem och därför funderar jag på att göra någon volontärgrej på vägen hem, alltid något jag har viljat göra. Med djurdå!:) Har kollat på att ta två veckor i Kina och ta hand om pandor eller om det skulle gå att resa hem åt andra hållet kanske gorillor i Brasilien. Allt låter bra i mina öron! Inte så dyrt heller, två veckor för 8000, då ingår all mat och boende under den tiden, plus en introduktion, hämtning från flygplats. Får se hur jag gör!:D
 
Till sist så ställde jag mig igår i bostadskö i Uppsala, måste ju börja samla poäng ifall det blir så att jag vill plugga där i framtiden! 1 ynka poäng hittills, den ni!;) Nu ska jag kika på filmen Hunger Games, trots att jag såg den på bio;).

framtidsplaner

 
På bilden ovan står Elise och ser relaxad/ nöjd ut över att stå upp.. ;)
 
Idag var det äntligen simlektion med Ava igen (förragången blev det som sagt inställt) vilket alltid är lika roligt. Sedan till lunch slog vi på stort och lagade svenska pannkakor, mycket omtyckt! Smakade faktiskt precis som hemma, trots de annorlunda ingredienserna här i NZ. 
 
Efter lunch körde vi in till Birkenhead för jag skulle posta ett brev hem till Sverige:). Vi gick även på supermarket och handlade lite nödvändigheter, bland annat grejer till min middag imorgon. Blir en enkel ris och korvstroganoff!:) Får se hur korven jag köpte kommer smaka dock, haha.. Fanns så många (och konstiga namn) att välja på så jag chansade helt enkelt!;)
 
Just nu sitter jag och kollar upp allt jag kommer vilja göra på sydön så jag kan göra någon slags budget, måste ju se hur mycket pengar jag måste spara ihop innan julsemestern! Av någon anledning råkade jag komma in på att jag vill göra något på vägen hem. (Nu snackar jag alltså om när jag ska resa hem från NZ om ett år, hehe) Jag kommer säkert ha kunnat spara ihop lite pengar mellan januari och juni då jag åker hem och därför funderar jag på att göra någon volontärgrej på vägen hem, alltid något jag har viljat göra. Med djurdå!:) Har kollat på att ta två veckor i Kina och ta hand om pandor eller om det skulle gå att resa hem åt andra hållet kanske gorillor i Brasilien. Allt låter bra i mina öron! Inte så dyrt heller, två veckor för 8000, då ingår all mat och boende under den tiden, plus en introduktion, hämtning från flygplats. Får se hur jag gör!:D
 
Till sist så ställde jag mig igår i bostadskö i Uppsala, måste ju börja samla poäng ifall det blir så att jag vill plugga där i framtiden! 1 ynka poäng hittills, den ni!;) Nu ska jag kika på filmen Hunger Games, trots att jag såg den på bio;).

Prylar

 
Okej, här ovanför ser ni lite saker jag fick med mig hem från Lina! (Hon ska åka hem till Sverige och kan inte ta med sig allt hem)
 
Bild 1: 2 böcker om vad man kan se på nordön och sydön i Nya Zeeland, användbart!!!
Bild 2: En skjorta och två t-shirts
Bild 3: Sovtröjor/ Träningströjor
Bild 4: Ett par leggings från Gina och en svartvit blus
Bild 5: Träningslinnen! Och ett par shorts att träna i på sommaren
Bild 6: En väska och ett par skor
Bild 7: Hårprylar, ipren, tandborstar, solskydd, parfym och body lotion
Bild 8: Påse full med nagellack och något läppglans, lösögonfransar, Necessärer
 
Annars idag har jag tagit det lugnt! Sett lite på en serie, lagat lunch, sprungit till Birkenhead och tillbaka, duschat, och nu sitter jag här - snart middag. Sitter och kikar på vad jag vill se på min resa runt sydön, måste ju göra upp någon slags plan i alla fall. Ikväll blir det skypesamtal med Jonte och familjen, favoriter:). 

Mexican & Frozen Yoghurt

 
Gymmet idag gick bara bra, har verkligen börjat gilla att åka till gymmet. Springa, powerwalka, bodypump, osv. När jag bodde i Umeå var gymmet en jobbig grej som jag inte hann med och det kändes snarare som en bestraffning nästan. Nu är det min belöning under veckan, att äntligen få åka iväg till gymmet och ta hand om mig själv i stället för barnen, haha;). Men jag måste skärpa mig med vad jag äter här borta, det är så lätt att trilla dit och äta onyttigt. Jag vill inte gå upp i vikt som alla andra au pairer gör tydligen.. :( Känns bra att jag åtminstone har tid att träna 3 ggr/vecka at the moment. 
 
Efter gymmet åkte jag hem, duschade och satte mig på bussen in till stan. Mötte där upp Siiri, en finsk au pair! Vi gick och kollade runt lite i affärer, innan vi gick runt i evigheter (typ) och letade en mexikansk restaurang;). I slutändan var restaurangen inte ens bra, haha, så det kan gå! Så i stället gick vi och åt varsin Frozen Yoghurt som dessert. Trevlig kväll, nu - OS! Sverige fick precis silver!
 

Playdate & OS

 
Blev lite bakning på fredagen igen då vi hade playdate hos en svensk au pair som heter Zandra, och Lina+Thomas var också med. När vi kom hem igen var OS-tema, tjejerna fick springa runt lite och allt avslutades förstås med prisutdelning, två medaljer. Glada & nöjda tjejer! 
 
Efter middagen åkte jag över till Lina där vi hade köpt massa gott och onyttigt att käka framför OS där vi försökte heja fram Sverige och Nya Zeeland. Lite senare var det dags för Lina att packa ner kläder och allt möjligt i sin backpackryggsäck då hon lämnade Auckland tidigt idag på morgonen. Hon ska resa igenom båda öarna här på Nya Zeeland i 1½ månad, inte dåligt!:) När hon kommer hit igen stannar hon bara några dagar innan hon åkter hem till Sverige igen då hon är klar med sitt au pair år. Tråkigt att hon lämnar!
 
Nu är det som sagt lördagmorgon för mig (snart lunchtid, tog en sovmorgon) och jag ska väl börja käka någon lunch och dra mig mot gymmet! Puss och kram

Strawberry

 
Thursday! Har börjat bli en vana nu med baking day på torsdagar för mig och Ava. Idag åkte vi till färska fruktaffären och köpte hallon och jordgubbar (dyyrt?!). Resultatet blev en vitchokladkaka med frukt som ni ser här ovanför, mycketmycket yummie. Annars har vi idag varit på Wriggle & Rhyme (Lina och Thomas var saknade idag då dem var iväg på ett au pair event som mina barn är för små för att gå på buhuu:( ). Vi var också en sväng in till Birkenhead för en muffins på cafét och jag bokade en tid hos Oblique. Ska klippa och färga håret den 5 september, behövs kan jag säga! Går på under 900 spänn också, inte dåligt;). 
 
Nu har jag  nyss skypat en snabbis med Greta och nu kom mina hostparents hem. Föressten, jag ska troligen springa typ ett maraton i mars med min hostfather och hans arbetskamrater, haha. Han frågade om jag ville träna till att springa det och vara med i deras lag. Nu har jag åtminstone ett större mål med min träning, varför inte?;) Och rundan man ska springa är runt en vulkan, hur häftigt?! Nu ska dem smaka på min vackra skapelse jag bakade idag, kram!:D

Beach/Playground

 
Bilder från idag! Var ledig på förmiddagen så då drog jag på ett bodypumppass på gymmet, härligt! På eftermiddagen fick jag sjukt stor lust att åka iväg någonstans så jag satte barnen i bilen och körde in till stan, haha. Visste inte vart jag var på väg förrän vi var där. En stor lekpark och stranden! Hade en väldigt trevlig eftermiddag med barnen i solen, och dem var på riktigt bra humör också:). Idag bestämdes även en roadtrip för nästa helg, ASTAGGAD! Men berättar mer om det nästa vecka.. ;) Nu ska vi se OS, hejs!
 

RSS 2.0