jobbjobbjobb

 
Goddagens!
 
Sommarvädret bara fortsätter... Idag på morgonen var det dags för ett bodypumppass på gymmet, grymt skönt. Sedan efter lunch började jag jobba och Kati och hennes pojkar kom förbi på en playdate i solen. 
 
Efter jag slutade jobba idag så... wait for it... började jag jobba igen haha. Tog tag i mitt extrajobb igen och fick faktiskt ganska mycket gjort. Pengar som verkligen behövs till min semester.. Men jag tror absolut att jag kan bli klar innan jul bara jag kör på kanske 2 dagar i veckan i alla fall. Ska jobba med det imorgonkväll också. Nu ska jag läsa och sova, natti :)

Nz Got Talent

 
Hi!
 
Blev lite suddiga bilder idag menmen, det får väl allt duga det med. Underbar dag idag igen med sol.. Tror att jag har glömt bort att nämna det tidigare men Ava börjar kindergarden (dagis) nästa vecka. Hon kommer vara där från 12:45-15:00 varje måndag, tisdag och torsdag. Dessutom sover Elise under exakt de här två timmarna vilket gör att jag kan göra bort tvätt och disk osv och säkert koppla av också under tiden, skönt! Ava fick i alla fall åka dit idag med sin mamma för att se hur det var. Medan de var borta satt jag i solen med en god fruktsallad. Fick lite färg tror jag!:) Jag hann också med att både laga middag och baka bröd idag. Till middag blev det någon fiskgratäng (bland annat purjolök, tomat, grädde, citronpeppar osv i den), potatismos och dessa tekakor som jag då bakade. 
 
Kvällen spenderades på tv-programmet "New Zealand's Got Talent" med Melanie, Philippa och Kathi. Haha sådana program är verkligen mer "fejk" än vad man tror.. Stannades flera gånger för att filmas om och vi var tvungen att göra vissa "klappscener" som dem kan använda sig av senare när programmet klipps. Men fanns definitivt en del talanger!;) Får väl se om jag ser mig själv i tvrutan på söndag;) Nu är jag hemma igen och ska snart läsa min bok innan jag somnar. 

Cykeltur

Godkväll!
 
Måndagen började med simning i poolen med Ava, alltid lika uppfriskande.;) Efteråt tog vi en sväng förbi supermarket innan vi åkte hem och gjorde lite pasta, svensk gräddsås osv till lunch - yum! Skönt att båda barnen hade en rejäl sovstund också, hann göra klar all tvätt och dessutom sätta mig och läsa min bok. När alla var pigga och glada igen åkte vi hem till Kati och hennes två pojkar för en playdate. Älskar när man har playdate, speciellt på något annat ställe för tiden går så mycket fortare då haha. 
 
Efter kvällens middag skulle jag hoppa upp på en cykel för första gången på cirka 5 månader. Här i Nya Zeeland får man böter om man inte bär cykelhjälm också. Var väl första gången jag bar hjälm sedan jag var 13 bast, haha. Backarna här är inte att leka med, och cyklisterna existerar inte för bilförarna här. Men blev en riktigt bra träning av det hela fram och tillbaka hem till Linda. Där träffades vi några tjejer för filmkväll med lite smått och gott. Filmvalet föll på "The Holiday" en kärleksklassiker. Linda hade inte sett den förut heller så var ju ett måste.;) Att Jude Law i filmen är så sjukt HET är ju ingen nyhet heller direkt... Vi satt väl mest hela bunten och dregglade över honom! Väldigt trevligt var det i alla fall. Nu har jag duschat och ska se senaste avsnittet av Solsidan innan jag somnar. Pusss
 
 
Jorden anropar Maja, 
Jorden anropar Maja, vart håller du hus kvinna?!?!

Glenfield

 
Halloj!
 
Har haft en lugn och bra söndag. Sov uuut till typ 11 då jag degade på ett tag innan jag gick upp för att göra lite lunch. Åt ute i bikini i det vackra vädret medan jag läste 80 sidor ur min nya engelskabok. Brände axlarna såklart... Vid halv 3 hämtade Kati upp mig och Malu och sedan drog vi till Glenfield Mall. Jag har lite grejer jag verkligen måste köpa innan jul, och hittade två av dem idag. Jag är jättetråkig för jag köpte allt i svart. Men mina svarta älskade jeans har gått hål i så behövde ett par nya, och behövde ett till par jeansshorts så jag kan variera lite nu i sommar. Sedan hittade jag denna fantastiska långklänning med en fläta längs urringningen. Den sitter hur skönt som helst men ändå fint. Kommer användas flitigt i sommar! Egentligen stod inte klänningen på min "måste ha lista" menmen, kunde inte stå emot frestelsen. Saker som jag fortfarande måste ha:
 
- Svarta strumpbyxor (Vart har mina tagit väägen?!)
- Träningstights (ingen aning vart man hittar dem här i NZ...)
- Träningströja och träningslinne (samma problem här)
- Mascara
- En färgning av utväxt
- En parfym
- Ett puder
 
Får absolut inte köpa några fler saker än det här innan jag åker till Sydön, herregud måste börja spara pengar. Dessutom är det Coldplay, Hobbittown och Taupo innan innan dess, jag dööör. Ska inte planera in något mer -.- 
Efter vi hade shoppat i alla fall så gick vi ner till the nightmarket där vi mötte upp Siiri och Anna. Vi gick runt och smaskade på lite mat, bland annat tentaklerna på en bläckfisk! Intressant... Nu är jag hemma igen och ska snart skypa med min familj, ha det!

PIHA

 
Haha så, snabbt över till lördagen - idag. Efter knappt 4 timmars sömn vaknar jag klockan 8 (väckarklockan har jag stängt av i sömnen), precis den tiden då Linda skulle hämta upp mig med sin bil. Slänger på mig kläder, känner mig sjukt äcklig med gårdagens smink och ett dunkande bakishuvud och trycker i mig några skedar yoghurt till frukost. Sedan bar det iväg på en hajk som anordnades av Au Pair Link, ganska nära Piha Beach. Börjar med att jag och Linda anländer till cafét där vi skulle mötas och av någon konstig anledning fullkomligt stirrar alla ut oss, haha. Sedan kommer Nela dit (min programme manager) och säger åt alla att åka ner 500 meter till en parkering, men självklart säger hon åt oss att åka fel håll. Till slut var vi alla på rätt ställe i alla fall och den mycket omtalade, troligen fantastiska hajken kunde ta sin början. Hajken var lite av ett skämt kom vi efter ett tag underfund med. Vi hade läst att vi skulle få se fantastiska vattenfall, fin natur osvosv. Vi såg mest skog som vi lika gärna hade kunnat se här I birkenhead, något ganska fjuttigt vattenfall och vi avslutade med en betongbyggnad mitt i skogen efter en halvtimmes promenad. Sedan skulle vi tydligen bara ta ett gruppfoto, och gå tillbaka exakt samma väg?! Haha, jag trodde verkligen det skulle vara bättre. Väl tillbaka vid bilarna skulle vi tydligen vara tvungen att vänta där efter som det var en halvtimme kvar tills vi hade bokat bord på restaurangen för lite lunch. Jag och Linda trotsade självklart det (ingen stoppar väl en då man är hungrig?) och körde dit med vår supervarma bil, haha. Satte oss ute vid ett bord och njöt av utsikten och solen. När de andra tjejerna hade anlänt fick vi tydligen inte sitta ute för det skulle "bli för jobbigt" att servera både ute och inne för personalen..?! -.- Jag och Linda bestämde oss i alla fall för att dela på en pizza med allt - bacon, kött, salami, två ostar, två såser, hahah. Den var riktigt god! 
 
Efter lunch åkte vi ner till Piha Beach, och shit vilken kringelikrokväg dit ner alltså!;) Och smala vägar framförallt..  Väl där var det riktigt fint som ni ser på bilderna. Är tydligen en strand där det är ganska farligt att bada dock, mycket undervattensströmmar och stora vågor, mycket surfare där på sommaren har jag hört. Vi kollade runt lite, hittade massa svarta minimusslor som ni ser på näst sista bilden och även en stor röd krabba som jag inte fick bild på. Haha en liten rolig grej jag upptäckte nu - På bild nummer 8 ser det verkligen ut som jag har typ klättrat upp för den branta bergsväggen, ;)
 
Därefter körde vi hem, jag sov en timme (hehe), duschade, käkade middag ute för första gången här hemma och har nu sen dess suttit och degat vid datorn. Är så fruktansvärt trött nu efter alldeles för lite sömn, ska lägga mig när som helst trots att klockan bara är just efter 9 på kvällen, haha. Men ska bli såå skönt. Godnatt på er!

Butterfly Creek & Halloween

Hallå på er!!
 
Har haft två riktigt bra dagar! I fredags på morgonen körde jag barnen till "Butterfly Creek" för att möta upp alla andra au pairer. Där kunde man åka tåg runtrunt, mata små lamm, klappa kaniner, gå in i fjärilhuset med 800 fjärilar som landar på ditt huvud, se krokodiler bli matade, klappa babykrokodilerna och till sist se insekterna, haha usch. Här umgicks vi med Kati och hennes två pojkar, dom är så söta de 4 tillsammans! Stannade till 12 då vi åt upp vår picknicklunch tillsammans. Sedan körde vi hem igen och jag slutade för dagen, wiho! Hoppade på bussen till gymmet och tränade någon timme. Avslutade eftermiddagen med en glass i eftermiddagssolen. Underbart väder hela dagen hade vi! 
 
Efter att jag hade käkat middag här hemma så tog jag och Malu bussen in till stan där vi även mötte upp Melanie. Alla 3 hoppade på ännu en buss hem till en svensk au pair som heter Madelene där även massa andra svenska tjejer befann sig!=) Hade en riktigt trevlig förfest med lekar osv, kul med nytt folk också.
 
Därefter tog vi oss in till stan, och började med att gå till Bungalow. Hade inte varit där förut men jag gillade musiken där mer än på Lenin där det alltid är samma. Grejen var att jag och Malu hade fått vipbiljetter så vi slapp betala inträde + att vi fick skippa alla köer till de 10 klubbarna nere vid vattnet. Sedan kollade knappt vakten på Bungalow på vår biljett så han såg inte att vi skulle ha företräde, drygt. Resultatet av detta misstag blev att vi fick stå i kön till Lenin ett lååångt tag. Ganska många av de som var ute var utklädda på grund av Halloween! Stannade på Lenin tills 3, trevligt var det där med, och sedan tog jag och Malu nattbussen hem. Klockan 4 lade jag mig äntligen och sov, med vetskapen om att Linda skulle hämta upp mig klockan 8 nästa morgon. Mer om det i nästa inlägg!

Instagram

 
Senaste bilderna från Instagram.
1. Solnedgången från kvällen springtur
2. Äntligen dags att börja jobba på sommarbrännan!
3. Har varit julpynt fulla affärerna sen i september, är så less på julen...
4. VM i triathlon hölls här inne i city!
5. Bild från när jag, Malu och Linda var på Kiwiyo :)

Wed & Thur

 
Hann inte blogga igårkväll för jag var heelt slut. Somnade sittandes med datorn påslagen. Igår var i alla fall härligaste dagen på länge måste jag säga. I solen var det så sjukt skönt och varmt, och vi hade två playdates. På förmiddagen åkte vi till Thomas hus där vi lekte med tåg, lyssnade på musik, barnen körde cyklarna fram och tillbaka x100ggr och vi satt i solen och njöt. 
 
När Elise började bli trött åkte vi hem och käkade lunch. Medan Elise sov sedan så bakade jag och Ava en sommartårta, hehe. Vitchoklad, jordgubbar osv. Därefter var det iväg igen, denna gång hem till Kati, Luca och Misha. Ni kan se Luca och Ava på sista bilden, hur söt är dem inte haha? Där sprang i alla fall barnen runt i gräset hela eftermiddagen, hoppade studsmatta och vi hade fruktstund under trädet. Inte förrän just innan middagen kunde vi slita oss därifrån för att åka hem och fixa ihop något. Medan vi hade storytime senare under kvällen kom föräldrarna hem! Så då plockade Kati upp mig för vi skulle se "Paranormal Activity 4" på bio med Gabriele och Stefan. SÄMST FILM, haha. Men vi hade det trevligt ändå såklart!:) 
 
Idag (torsdag) var det wriggle & rhyme + soccer. Sedan tråkade jag på lite med middagen hemma medan Elise sov. Efter det åkte vi en snabbis förbi supermarket innan vi mötte upp Linda & Thomas i parken. Thomas och hans familj åker till England nu en månad så Ava var lite ledsen över att inte få se honom på ett tag;). Till middag idag gjorde jag flygande jacob, det var något nytt för dem! "Bananas in the food?". Men det gillades, och blev faktiskt gott för att vara första gången jag lagade det. Efter middagen tog jag en timmes springtur/powerwalk till Beach Haven Wharf, där det var en riktigt vacker solnedgång. Kändes lite smått ensamt, haha;). Känner mig helt mjuk i kroppen nu, riktigt skönt! Nästa - duschen. 

All By Myself

 
Idag åkte mina hostparents till Wellington så jag har haft barnen (har fortfarande barnen) alldeles själv. På morgonen åkte vi till wriggle & rhyme + supermarket för att köpa lite maaat. Sedan sov barnen middag medan jag fixade tvätten och förberedde middagen. Väl vakna igen så åkte vi till playgroup, där Nela bjöd på tårta dagen till ära. Mycket god! 
 
När vi kom hem blev det play-doo, Ava gjorde en superfin älva som ni ser på bilderna! Huvud, hår, kropp, vingar, ben och fötter för er som inte kan se det;). Haha skrattade så mycket åt det nedersta bilderna. Jag kommer in i köket och Elise har alltså hämtat pottan och satt sig på den. Jättenöjd och glad ser hon ut, att hon får prova precis som sin storasyster. Blöjan fortsätter vi med ett tag till säger jag!
 
Blev Spagetti Carbonara till middag också, mums. Efter barnen hade somnat jobbade jag två timmar till med mitt extrajobb. Klockan 11 var jag äntligen klar med allt, då hade jag tränat lite här hemma också. Sen dess har jag sneglat på fejjan, bloggat nu då, snackat med lite människor. Försökt planera någon slags utgång & utklädnad på Halloween - det går inte så bra haha. Till sist, mamma - kolla mejlen, need help!
 
PUSS

åh så kär

 

Ledig Måndag

 
Hej på er!
 
Natten till måndagen (idag) vaknade jag klockan 5 av en riktigt hemsk mardröm. Jag vaknade skrikandes, tände alla lampor, slog på datorn och försökte kolla runt på Facebook för att få tankarna på något annat, haha. Som tur var Sofie inne, så fick lite kärlek och support därifrån. ;) Lyckades till slut somna om och försov mig såklart. Skulle gå till bussen 5 över och vaknade kvart i. Slängde i mig frukosten och tog på mig kläder innan jag rusade till bussen, som jag såklart hade kollat fel på. Väl på rätt buss plockades Linda upp på vägen i Birkenhead och sedan hoppade vi av i centrum. Vandrade bort till Auckland Museum som har tre våningar, tog ett tag att ta sig igenom allt kan jag säga. Det bästa enligt mig var de två "tillfälliga avdelningarna" som dom har bara just nu. Den ena var en tävling om årets fotograf, massa vackra bilder på all natur runt i Nya Zeeland och från öarna här ovanför. Den andra avdelningen var om Anne Frank, en tidslinje över hennes liv under en annan tidslinje där man kunde se alla händelser under förintelsen i princip. 
 
Efter museét gick vi till the food court för att käka lite lunch. Sarah kom dit när vi var klara också, så vi gick och kollade lite på vm i triathlon! Det var lite småhäftigt faktiskt. Vi hanna också med att ta en kaffe på ett café med Malu och hennes kompis som precis hade kommit tillbaka från en helg i Rotorua. 
 
Sedan idag köpte min hostdad en ny stor 3D tv, coool!:) Ikväll har jag skypat med My och Emy, oj så länge sen det var jag snackade med dessa tjejer, helt underbart! Måste göras snart igen:) Nu - nyaste avsnittet av Solsidan, puss!
 
PS: Glömde berätta om sista bilden. Har snart läst klart the hobbit så jag köpte en ny bok idag, den alla pratar om, den alla kvinnor och tjejer tydligen läser/ har läst världen över - Fifty shades of grey. Ska tydligen var en väldigt erotisk novell, men har ju vunnit priser osv och ligger på topplistan så ska bli intressant att läsa något annorlunda. ;)

Man kan inte alltid lyckas

 
Bara en liten smårolig bild från utekvällen i lördags. En totalnykter och totalsnygg linn kl 4 på morgonen

Glenfield Nightmarket

 
Haha nattmarknaden var grym! Hittade spanska churros, gick runt och smakade på all mat, köpte en mangosmoothie, bara myste! En självklarhet att vi ska tillbaka för en riktigt god middag snarast!

Extrajobb & utgång

 
Hallå på er!
 
Igår på morgonen skypade jag som sagt med min familj innan jag tog bilen och åkte till West Auckland för första gången för att hämta upp massa lådor fulla med papper. Som ni ser på första bilden står dem nu på mitt rum, som helt plötsligt blev väldigt mycket mindre., För att förtydliga har jag fått ett extrajobb av min hostmum att sortera hennes pappas gamla företags papper. Härligt med extrapengar till mina resor i januari! Började dock inte jobba på lördagen utan jag tänkte ta tag i det på måndagkväll.
 
På lördag eftermiddag var jag på gymmet fram till middagen, det fick jag sota för idag, hela min kropp känns mörbultad. Lördagen hade jag tänkt avsluta med en lugn kväll hemma, se någon film eller så, var ganska trött. Efter 15 minuters sittande i min säng fick jag panik och smsade Melanie. En timme senare satt jag på bussen in till stan för en utekväll;). Jag följde med Melanie på en förfest hemma hos en tjej som heter Aisling, från Irland. Träffade bland annat Vilma och Maaria som jag inte hade sett på länge (från Finland) och en svensk tjej jag inte träffat förut, Linda. Sedan gick vi ut på tre ställen - Jet, Lenin och Forté. Jet var inte riktigt min grej så vi gick ganska snabbt till Lenin där vi stannade ett tag. Vid 3tiden gick vi till sista ställen där det i princip bara var Maori förutom oss 4 blonda tjejer haha, men jag gillade stället! Kul med något annorlunda:D. För att slippa ta nattbussen hem fick jag sova hos Aisling, riktigt skönt det måste vara att bo sådär mitt i stan. Åkte hem tidigt imorse med bussen och tog en dusch innan jag somnade igen i min sköna varma säng. Vaknade väl upp vid 2tiden idag!;) Har inte lämnat sängen sen dess, riktigt skönt att bara slappa. Har faktiskt suttit och hållit på med min och Sofies resa, har nu bokat och betalat för:
 
- Campingbilen (+förbetald gas till gaskokaren)
- Delfinsim
- Vandring i nationalpark
- Horsetrekk
- Båttur i Milford Sound
- Boende Milford Sound
 
Tror det var allt just nu.. Har lite kvar som jag ska göra nästa vecka. Vill passa på att tacka min släkt också för julklapps- och födelsedagspengarna jag fick så jag kunde börja boka allt till min resa! Nu ska vi käka middag och sen kommer Linda och Sarah och hämtar upp mig. Vi ska kolla upp vad den här nattmarknaden i Glenfield är för något, förhoppningsvis något i särklass. Hare!
 
PS! Sista bilden är på min nya regnjacka, snygg va?:) Riktigt snygg på.. Ett problem - vet ej om den tål regn, menmen lite får man väl lida. Kände att en regnjacka var en värd investering så mycket som det regnar här, haha.

Labour Weekend

 
Halllloj!
 
ÄNTLIGEN HELG VA? Känns så fruktansvärt skönt... 
Idag på förmiddagen mötte vi upp Malu och hennes pojke på biblioteket. Var en konstig morgon på grund av hennes familj, haha, intressant hur människor tänker ibland. Efter lunch kom Nela hit för vårt vanliga månadsmöte vilket gick galant som vanligt, hon gillade mina learning stories. 
 
Sedan ikväll mötte jag upp lite andra au pairer på Blitza, en pizzeria som mina hostparents hade rekommenderat. Lite dyrt, men riktigt gott var det! En stund efter maten fick jag och Malu ett glassug så 1 minut senare satt vi och Linda ihopträngda i min bill på väg mot KiwiYo i Mission Bay. God och trevlig kväll. Nu är jag så trött att ögonen faller igen och jag har en skype med min familj tidigt imorgonbitti så nu måste jag sova. Puss på er!

thursday

 
Torsdag! Med en hel del regn... Som tur var så var vi ändå inne på förmiddagen med wriggle & rhyme och Avas fotboll. Medan Elise sov bakade jag och Ava chokladmuffins med daimbitar i. Blev inte asgoda dock, lite av en fail. Vi hann också med att åka och handla mat och titta på ett avsnitt av den svenska julkalendern Pelle Svanslös. Ava fattade noll när jag försökte förklara att människorna med svans var katter, men då sa hon, men en av dom har ju inte en svans, är han människa? hahaha, smart kid det där. Lite svårt för henne att förstå handlingen också... ;) Sen käkade vi en dundergod middag och nu ligger barnen tysta och sover. Ser på O.C medan jag väntar på att det ska bli dags för min och Sofies skype. Vi ska bestämma om vår sydönresa! Kraaam

Svenskt på posten!

 
Imorse tog jag som sagt en löptur in till centrumet i Birkenhead för att träffa Kati. Väl hemma igen duschade jag och tog det bara lugnt tills jag började jobba efter lunch. 
 
Jag och Ava jobbade på att fixa ihop en typisk garnboll som ni säkert alla minns från era yngre dar. (första bilden) Riktigt bra blev den! När Elise hade vaknat upp slängde vi in Elises cykel och Avas sparkcykel i bilen och satte kurs rakt mot ankparken! Där körde vi runt någon vända, åt afternoon tea och lekte lite i lekparken. Efteråt åkte vi ner en snabbis till Beach Haven Wharf som Kati hade berättat om för mig på morgonen. Fint ställe där man förhoppningsvis ska kunna simma snart! 
 
Onsdagskvällen räddades definitivt av att jag fick mitt svenska paket av mammsen & pappsen! Som ni ser innehållandes: prickimackor, marabou, dill- & gräslökdipp, massa filmer, ett armband, lösgodis från Godishuset, ostbollar, gräddsås, decilitermått och en osthyvel! Ibland är Sverige allt bra va? Tack så mycket! Har precis sett klart första halvan av säsong 1 på Solsidan och handen är djupt ner i godispåsen, livet leker. 

Matförgiftning

Okej jag har kommit fram till att det ej kan ha varit magsjuka som jag hade. Eftersom det gick över efter 1 ½ dag, mådde dock riktigt dåligt under denna tiden. Därför tror jag att det var en matförgiftning, minns inte riktigt vad jag har ätit än, men åt ute både fredag och lördag middag så. Nu är jag på benen igen efter två lugna kvällar hemma!
 
Igårkväll satt jag hela kvällen och planerade min och Sofies Sydönresa, och äntligen är jag nöjd med den. Nu på torsdag ska jag skypa med Sofie så hon får höra den och godkänna den, haha. Sen kan vi förhoppningsvis snart börja boka dessa grejer som behöver bokas, de dyrare grejerna. Vi kommer nog behöva boka en del boenden (campingar) i förväg också, men det får komma efter. Blev lite dyrare än tänkt så får se om vi plockar bort någon av aktiviteterna längs vägen.. Allt verkar så roligt dock!!
 
Nu idag ska jag börja dagen med en joggingtur in till affärerna för att möta upp Kati för en kaffe. Åker nog sedan bil tillbaka med henne, hehe;). Godmorgon på er!
 
 
Drömde att jag kom hem igen och fick träffa alla där hemma, konstig känsla att vakna upp på andra sidan jorden.. Är inne i en förhoppningsvis kort period med hemlängtan. Vet att alla säger att det kommer i vågor men känns drygt att det är tillbaka efter att inte haft någon under 2 månaders tid. Men försvinner nog snart igen då jag har så många roliga helger framför mig!:)

tusan också!

Har haft en hemsk dag. Jag tror jag har åkt på magsjuka, utan att avslöja för mkt (hehe) så har jag sprungit till toaletten säkert 20 gånger idag och har dessutom haft en spykänsla hela dagen. Inte spytt än tack och lov. Har iförsäg inte ätit varken frukost, lunch eller middag idag. Blev så äcklad bara av lukten av mat.. Inte en rolig dag att jobba när man mår så här, men försökte stå ut så gott det gick.
 
Nu är klockan snart bara 7 på kvällen och jag ska försöka sova så jag blir frisk igen. Får se om jag kan jobba imorgon. Tyck synd om mig, det gör jag.
 

Oktoberfest


 
Okej så lördag och söndag. På lördag förmiddag var den svenska tjejen Malin från min orientation här och hälsade på i Auckland så jag mötte upp henne och hennes kompis för en kaffe. Riktigt kul att se henne igen förstås och höra hur hon har haft det, känns som att vår orientation var så länge sedan...
 
Tog sedan bussen hem igen och efter lunch var det dags för födelsedagskalas för Misha hemma hos min au pair kompis Kati. Stannade där i två timmar, vi snackade med en italienare i vår ålder som precis hade kommit hit för lite studerande och jobb så hans "hostdad" ville att vi skulle ta med han ut på grejer tror jag så att han lär känna folk och omgivningen här omkring osv, haha. Vi vet ju hur det är att komma hit i början alldeles själv så vi bad han höra av sig.
 
Stressade sedan hem igen för att göra mig i ordning för oktoberfesten som är en tysk tradition där man dricker massa öl som sagt. Festen var på en pub en bit utanför centrum. Jag tyckte det var väldigt roligt med ett ställe som inte spelade samma musik som man hör jämt, det var dessutom livemusik. Och roligt med lite äldre folk också, alla var cirka 25 och uppåt. Senare på kvällen åkte vi in till stan och gick på Lenin där även Malu var. Hade en helt okej kväll där också, träffade lite nytt folk och så. 
 
Idag har jag mest varit bakis. Sov ända till 12 för en gångs skull, gick upp och gjorde lunch och fick sedan dåligt samvete för att jag hade sovit så länge. Då åkte jag till gymmet och tränade i två timmar, jävulskt skönt. Kom hem, åt middag, har städat rummet, duschat, nördat facebook och skypat med Lina och min familj. Lugn och skön dag helt enkelt! Nu är klockan alldeles för mycket så nu måste jag sova. Ovanför finner ni lite fyllebilder från gårdagen.. ;)

Finally Weekend!

 
- Åkte till botaniska trädgården i Auckland med massa andra au pairer, härligt för ungarna att springa runt i gräset och leka i det strålande vädret!
- Åkte in till Highbury Shops en snabbis för att handla tejp, käkade även glass. (Sjuukt varmt idag!)
- Städade, slog in presenter 
- Hoppade på bussen in till stan med Malu där vi även mötte upp Siiri! Riktigt länge sedan jag såg henne så det kändes väldigt roligt, och snart lämnar hon ju också nz.. :(
- Vi käkade frozen yoghurt och gick på bio och såg 2an på filmen Taken. Första är sjukt bra så blev lite besviken på den andra, ingen bra handling, inte lika spännande..
- Nu, sängen!

Ingen Rubrik

Hallå!
 
Inte så intressant förmiddag idag, vanliga Wriggle & Rhyme och Avas fotboll, vädret idag däremot - DUNDERBART! Riktigt skönt i solen på vår takterass.. Efter att barnen hade vaknat upp där på eftermiddagen åkte vi till Glenfield mall för att möta upp Malu och hennes barn. Först gick vi till The warehouse och köpte presenter till Mischas födelsedagskalas på lördag - en boll och ett pussel. (han fyller 1!) Efter detta gick vi till typ en hobbyaffär för vi behövde färgat papper och lite pipremsare för att pyssla ihop ett födelsedagskort! Annat vi hann med var inomhuslekparken, vi delade på lite donuts och slutligen gjorde vi the grocery shopping. Trevligttrevligt. 
 
När vi kom hem igen gjorde vi födelsedagskortet medan Elise sov klart i bilen. Var lite tufft sen innan middagen då jag tror barnen var trötta , och jag med, utan att avslöja för mycket (hehe) så är jag i lite fel vecka och idag brast mitt humör lite... Till slut fick jag i alla fall barnen i säng och ikväll har jag tränat så gott jag kunnat här hemma, slötittat på Släkten är värst (hat/älskar den filmen) medan jag har skrivit på Elises learningstory. Nu har jag väl hunnit halvvägs för att jag är så jäkla seg, ska skynda mig lite nu så jag kan gå och sova sen. Är på lite "saknarhumör" ikväll (kan mycket väl bero på samma sak som jag snackade om här ovan haha) så vill mest bara gå och lägga mig och sova så att det ska försvinna.. Älskar er alla där hemma i alla fall!:) Och Jonte i Queenstown:). 
 
 
Jag, min käre bror och far i USA. Barnen lite smått uttråkade och less på bilden kanske efter att pappa skulle visa oss någon damm, haha!:D Dessutom i den värmen...

4 months in New Zealand

 
Idag har jag varit i Nya Zeeland i exakt 4 månader, shit vad tiden går fort. Snart är jag ju i halvtid! Nu börjar jag känna mig lite stressad över att jag ska hinna med allt jag vill göra.;) 
 
Hur som helst, idag hade vi ingen bil så blev en riktig hemmadag för oss. Hade miljontals med tvätt att göra sen resan så det var i princip vad jag sysslade med hela förmiddagen. Plus lite disk och förberedning inför middagen, tråktråk. Hade inte ens vagnen så att vi kunde gå på en promenad.:( 
 
Efter lunch blev det desto roligare då både Linda kom med sin Thomas och Malu med Fletcher och Jamie. 5 barn blev det helt plötsligt i vårt hus, kindergarden nästa! Barnen lekte så himla bra tillsammans, roligt att se. Vi hann också med att äntligen baka kanelbullar då det nyss var kanelbullens dag hemma i Sverige. Resultatet blev helt okej, inte som mammas förstås. 
 
När alla hade åkt hem och allt var städat igen var det dags för middag, körde enkelt men gott på tacos, mums! Slutade halv 8 och hämtade då upp Kati, Linda och Malu innan vi begav oss till coffee group! Jag och Malu pratade ikväll om att flytta tillsammans nästa höst till Barcelona för att jobba och förbättra spanskan i 6 månader. Känner mig riktigt sugen på det, medan jag väntar på att komma in på universitetet. Hoppas det kan bli verklighet! Nu måste jag verkligen sova, 12 timmars jobb väntar imorgon, kram på er!

Härliga kvällar och härliga människor

 
 
Haha gillar också att jag blundar, plus gör något konstigt med läpparna på de 4 bilderna i mitten...

Playdate

 
Tog en lång sovmorgon och kände mig bättre idag, håller på att bli frisk. Tog sedan en promenad men satte mig ganska snart ner för att njuta av solen i stället. Kände mig inte helt kry som sagt heller. Efter lunch började jag jobba så först åkte jag och Ava på supermarket. När vi kom hem igen hade Elise vaknat och även Kati kom med sina två pojkar för en playdate. Vi hann med både pussel, play-doo osv medan dem var här. 
 
Ikväll hämtade Malu upp mig efter middagen och vi åkte och satte oss på ett café ganska nära där hon bor. Där satt vi och pratade några timmar, drack chailatte och lärde varandra tyska/svenska. ;) Mycket trevligt! Sköna sommarkvällar som har börjat komma nu med lite mer värme och lite mer ljus, tack för det!

New Zealand Nature


Home Sweet Home


 
Ja en sak är då säkert, och det är att det finns jäkligt fin natur i Nya Zeeland, och framförallt olika sorters natur. Nu när jag bara ser på naturbilderna från min resa är dem ju så olika, sammanställer ett inlägg med dem efter det här. 
 
I alla fall. Hade det väldigt bra då vi var hos min hostfathers familj, träffade hans pappa första kvällen då vi alla gick ut på en pub och käkade middag. Efter det tog jag en lång promenad i spöregnet och kvällen avslutades med världsfilmen Seven Pounds och gottgott. 
 
Nästa dag åkte vi upp på en utkiksplats där jag tog bilderna som ser ut att vara från självaste Sagan om ringen, gud så vackert det var! Efter detta stopp var det dags att hälsa på min hostfathers bror och hans familj. De bodde i Napier, mysig liten stad. De hade två söner på 7 och 9 år som Ava hade väldigt roligt med. En BBQ blev vi dessutom bjudna på, och solen sken! Dagen avslutades med att vi körde tillbaka till Taupo för att sova hos min hostmothers mamma igen. 
 
Idag (måndag) var det dags att dra sig tillbaka till Auckland igen. Vi hann dock med (tro det eller ej!) en sista släkting på hemvägen från Taupo haha. Det är min hostmothers pappas mamma (hänger ni med?) med annat namn "Nanna", cool tant med moderna kläder och riktigt pigg.
 
Sedan natten till idag blev jag riktigt sjuk. Kunde inte ens ligga ner när jag skulle sova för att halsen bara åkte igen och jag inte kunde andas. Slutade med att jag satt upp i sängen hela natten, somnade på morgonen i 2 timmar och vaknade vid 7 då barnen gick upp. Har hostat och snorat hela dagen idag och känner mig helt förstörd nu på kvällen haha. Ska sova väldigt snart dock. Har sovmorgon imorn till kl 1 som tur är så ska bli frisk innan dess hade jag tänkt hehe, har ju inte tid att vara sjuk då jag ska jobba. Puss!!
 
En sista grej, på den här resan har jag verkligen upptäckt hur mycket jag gillar just Auckland, är så glad över att jag hamnade just här. De andra städerna är för små för mig och när vi närmade oss idag med bilen fick jag en konstig känsla att "komma hem igen". Har ju som bara känt det med huset i Umeå förut, men nu kändes det skönt att komma hem till Auckland igen, haha. 

Leva campingliv!


 
Så kära pappa och mamma här kommer min kära förklaring angående mitt paniksms häromkvällen.
Det började med att jag hade fått över pengarna av Sofie till campingbilen på mitt konto och skulle gå in och betala för den på hemsidan. Där upptäcker jag först att  priset har gått upp med typ 1000 kronor sen sist, får panik och smsar dig pappa att lägga över 1000 kronor på mitt konto så fort det går så jag kunde få pengarna i början av nästa vecka och boka så fort som möjligt innan priset går upp ännu mer. Senare under kvällen dock upptäcker jag att ALLA campingbilar under perioden januari är uppbokade redan, då vi skulle ha en bil. Jag FÅR PANIK. 
 
Idag lyckades jag dock hitta en annan hemsida där det var okej att vara 18 år när man hyr campingbil. Oftast här i Nya Zeeland gäller det att man måste vara minst 20 år så hade riktigt tur. Vi skippade gps och bra försäkring så att det inte skulle bli flera tusen kronor dyrare. Har en försäkring men ingen superbra, vi får hele enkelt vara riktigt försiktiga. I alla fall nu har jag bokat bilen för att jag är så rädd att även de här ska ta slut, jag kunde betala en "disposit", alltså typ 20 % nu, vilket jag gjorde då jag inte helt hade råd med hela summan. Resten av summan kommer vi betala när vi hämtar upp bilen i januari på flygplatsen. Men det var ändå bra ifall du la in 1000 kronor på mitt konto för det saknades lite pengar till bilen hursomhelst då den här var lite dyrare. 
 
Vet inte än hur vi ska klara oss utan gps men vi får hitta ngn jäkulskt bra karta och Sofie får vara min kartläsare, det fixar sig haha. Vi får prata mer om det här på skype nästa söndag. Kom ihåg att det är sommartid här nu så nu när ni skypar med mig kl 12 på dagen är kl 11 på kvällen här för mig istället för 10 på kvällen. 
 
Befinner mig just nu mitt i ingenstans på landet där vi har besökt min hostfathers pappa. Mysig och fin stad, vi var ute och käkade middag med honom ikväll. Ikväll har jag annars tagit en långpromenad häromkring och suttit och hållt på med den här bokningen av bilen. Ska väl lägga mig snart.. Ni får gärna svara mig på mejl mammsen och pappsen om det här puss!

Insta

 
Lite bilder från min mobil de senaste dagarna här i Wellington! 
 
1: Jag och Ava är uppe och vandrar i skogen
2: Ava provar mina nya solglasögon
3: Idag, det var fredag så vi gjorde oss extra fina inför restaurangen med matchande glittertröjor och flätor. Ava var överlycklig, "We are girls!"
 

kaooos

 
Äntligen fredag! På min lediga förmiddag vandrade jag uppför berget "Kaokao" som var liite högre än vad jag hade tänkt mig.. Kom mig upp halvvägs iaf, sen var jag död så då joggade jag ner. Men det fanns en utkiksplats där halvvägs upp där utsikten var helt amazing. 180graders utsikt, även över staden Wellington, riktigt vackert. Sådana gånger man önskar att man hade med sig kameran.
 
När jag sedan kom hem tränade jag lite till, duschade och gjorde mig i ordning. Började jobbet lugnt efter lunch med att barnen sov två timmar (hehe) och sedan åkte vi med tåget in till centrum. Där var min plan att vi skulle gå på det "omtalade superbra museumet" i Wellington men självklart råkar vi gå på fel museum. Det vi hamnade på sög, litet och tråkigt. Tur att jag och barnen hade roligt ändå! Vi hann också med biblioteket en kort stund innan det var dags att möta upp de andra för en middag på en japansk restaurang. Maten var god, efterrätten likaså men vilken kaosmiddag, haha! Mat över hela golvet, Elise gråtandes efter att ha bitit sig i tungan osvosv. Till slut tryckte vi i oss efterrätten och åkte hem igen, haha! Men underhållande.;)
 
Nu är vi hemma i huset igen och jag håller på att packa min väska ännu en gång. Imorgon tidigt på morgonen åker vi vidare till min hostfathers familj, blir säkert trevligt att få träffa dem med! Kommer inte riktigt ihåg namnet på stället men.. vi får se. Gillade Wellington iaf!
 
På första bilden var väl det enda roliga på hela museumet jag kunde hitta.. En hobbitfot som användes i sagan om ringen och ett glas som en älva använde i filmen också,

Och där var mina pengar slut

 
Idag på förmiddagen är jag som sagt ledig. Började dagen med en powerwalk innan frukost och det gav mig en riktigt bra start på dagen måste jag säga. Efter en frukost & dusch tog jag tåget in till centrum för min favoritsyssla - shopping! (Okej kanske inte det allra bästa som finns men hehe) Blev tillslut det ni ser ovanför.. En så enkel klänning som möjligt som jag kan jobba i, två par nya solglajjer nu när sommaren börjar komma - ett par kattliknande och ett pilotpar, har provat pilotglajjer i ett år känns det som utan att hitta några jag ser någorlunda okej ut i men de här gillade jag faktiskt. Och jag ville ha ett par i brunt/guld. Köpte även en svart liten väska att ha på krogen då jag tidigare har dansar runt i min större väska - inget att rekommendera. Här ryms det som behövs - ID, mobil, pengar, nyckel, puder typ. Även min foundation var slut så köpte ett förhoppningsvis bra mineral inne på Bodyshop. Vet inte om jag kommer behöva så mycket när jag börjar få lite färg i ansiktet men änså;). Sist men inte minst ett blått transparent sommarlinne att ha till mina höga jeansshorts. Nu är jag redo för sommarvärmen!! 
 
Vid lunchtid började jag jobba så jag och barnen spenderade lite tid i stadens bibliotek, kollade in the art museum en snabbis och gick sedan en långpromenad innan vi tog tåget hem vid 3tiden. Elise somnade direkt och jag tog hand om saker som tvätt och middag osv. Då föräldrarna var ute och käkade middag badade jag barnen och lade dem och sedan dess har jag väl typ bara socialiserat med människorna här i huset. (mina hostparents och de andra paret vi bor med) Känner dock nu att jag börjar bli riktigt trött.. Fick precis reda på att jag även imorgon kommer få hela förmiddagen ledig, hur skönt?! Jag ska ta en riktigt låång promenad, det är ett som är säkert. Får se om jag tar mig in till staden igen också, kanske hur som helst måste göra det för att hämta upp barnen vid lunch. Godnatt på er!

COLDPLAY

 
Köpte precis en biljett till mig och Malu!! Vi ska alltså gå på Coldplays konsert, har ståplatserna som är framför scenen, därför får vi nog köa hela dagen utanför för att få en så bra plats som möjligt framför scenen, blir ASKUL!:D
 
Här har ni en liten tjuvkik in i min kalender på grejer som händer lite härnäst:
 
13 Oktober - "Oktoberfest" som är en tysk tradition där man bär små klänningar som trycker upp brösten och dricker enorma mängder öl ur enorma glas, blir det mycket bättre än så? Just nu ser det ut som att vi några au pairer ska förfesta innan och bo tillsammans på ett hostel efteråt då stället inte är inne i centrum.
 
20-22 Oktober - Det här är "Labour Weekend", vilket betyder att jag är ledig även måndagen. Därför får jag en känsla av att jag borde passa på att resa bort här, haha men vet inte riktigt vart. Kan bli så att Malu och jag drar till Hobbittown den här helgen om inte hon är borta då. :)
 
Vilken helg är halloween?! - Fattar inte riktigt vilken helg man ska fira halloween men då blir det någon maskeradfest!:)
 
10 november - Coldplaykonserten!!!
 
29 november- 2 december - Jag och Malu åker ner till Taupo för en weekend för att hälsa på tjejerna från min orientation. Vi kommer få låna en av tjejernas hostparents sommarhus där vid sjön. Ska bland annat göra "Tongariro crossing" som ska vara en av de vackraste vandringarna här på Nya Zeeland, bestiga ett berg är vad vi ska göra!
 
22 december - Linn 19 år!(A)
 
25 december - Julafton med min hostfamily i sommarvärmen?!
 
28 dec-5 januari - Besöker Jonte i Australien för bland annat nyårsfirande!:)
 
5-20 januari - Spenderar två veckor på sydön tillsammans med bästa Sofie! Vi tar en roadtrip med vår minihusbil, helt dunderbart!
 
Mars någongång typ - Bay of Islands och norra delarna av nordön med Linda!
 
Maj/juni - Följer med Malu till Fiji sista veckan innan jag åker hem mot Sverige igen..?
 
Där fick ni en litem glimt av vad som kommer hända på ett ungefär framöver, mycket att se fram emot!:)

Pissar I Rabatten

 
Haha fråga mig inte om rubriken, tyckte bara att det verkligen såg ut som att Ava hade satt sig ner för att kissa i rabatten på 3e bilden.;) I alla fall, dagen började med att jag, Nicky och barnen åkte in till Wellington centrum med tåget, hon visade mig sedan vart allt låg innan hon åkte iväg för att jobba ett tag. Jag och barnen bestämde oss för att ta "the cable car" upp för backen i staden (väldigt mycket kullar här, och skog! jämfört med Auckland.) Det ser lite ut som en spårvagn, glömde tyvärr att ta kort på det. Väl uppe på toppen ligger Wellingtons botaniska trädgårdar som vi skulle besöka. Vi började självklart med den stora lekparken där vi blev kvar ett tag. Sedan gick vi ner till själva blommorna, riktigt fint måste jag säga! Någonstans här kom jag på mitt misstag. Innan vi åkte upp hade jag köpt biljett till cable car, så jag köpte självklart en returbiljett också. Men det visade ju sig att trädgårdarna fortsatte hela vägen ner till marken igen på andra sidan, så till slut var vi ju nere igen trots allt, och jag hade redan lovat Ava att få åka igen.. Det var bara att styra upp vagnen med två ungar och en tung väska uppför hela berget igen så vi kunde åka ner hahha. -.- Men bra motion!
 
När vi äntligen väl var nere igen strosade vi omkring nere vid vattnet också.. Wellington är en mycket mysig stad måste jag säga, känns mer personlig på något sätt än vad Auckland gör. Men detta är fortfarande en lite för liten stad. 
 
Till sist, ikväll jobbade jag till halv 8, så badade barnen och sedan tog jag mig ut på en löptur igen, love it! Nu när det inte blir kolmörkt redan vid 6, utan istället vid 8 är det underbart. Imorgon på morgonen innan frukosten ska jag ta en långpromenad och sedan dra mig in till centrumet för lite shopping/ sightseeing, kulkulkul:) godnatt!

Day In The Sun

Idag på morgonen skullr vi vara ute ur huset innan klockan 11 så vi städade lite på morgonen och sen åkte jag flickorna, flickan från Nederländerna och hennes pappa till en park. Där fick vi klappa på hästarna och åka en gammal spårvagn, trevligttrevligt. Efter det åkte vi och käkade lunch på ett café innan vi åkte till nya stället närmare Wellington centrum. Vi handlade lite middag på Countdown, jag och Ava gick på upptäcksfärd upp i skogen och lekte lite i en lekpark. Därefter var nya huset äntligen klart och det här stället är också riktigt fint, och framförallt stort! Och nu har jag äntligen fått internet igen så ikväll har jag nördat mig med att skriva tusen blogginlägg från de senaste dagarna, äntligen kunnat skriva till jonte och kollat mejl och bankkonto hehe. Bilderna ovan är föressten från ett ställe där vi stannade av en snabbis för att Ava behövde gå på toaletten. Där hittade vi en sjukt fin utsikt också! Nu måste jag sova, imorgon ska vi in till centrumet av Wellington med tåget!
 

hus

 
Huset vi bor i just nu:)

Wellington

På lördageftermiddagen började alltså vår bilresa ner till Wellington, jag är här med min hostfamily som bjöd med mig en vecka. Lördagsnatten spenderades i staden Taupo (halvvägs ungefär) hos min hostmothers mamma. Dessutom var min hostmothers tvillingsyster och hennes familj där också så var lite kaos!;) Men mycket trevliga hela bunten förstås! 
 
På söndagen körde vi andra halvan av vägen, förutom ett lunchstopp på något militärställe där vi vandrade runt på ett krigsmuseum, hehe som ni kan se på tredje bilden. Stannade även för att ta kort på de fina bergen längsvägen, som fortfarande har snön kvar på toppen.
 
Första två nätterna bodde vi i ett hus lite utanför Wellington (lägger in bilder på huset i nästa inlägg, var riktigt fint!). Hann i princip bara käka middag på söndagkväll och packa in grejerna i våra rum. På måndagen var det dags för lite jobb, jag och flickorna åkte till ett litet ställe "Lindale" som är känt för sin glass och honung. Vi köpte lite kulglass och njöt i det fina vädret som har börjat komma nu äntligen till Nya Zeeland. Efter det gick vi in på en typ bondgård/farm där barnen fick mata lammungarna, klämma på marsvin (hehe), och gå runt och se alla djur som kossor, hästar, grisar och så vidare. Mycket roligt! Efter det körde vi en lyxlunch på donken så att barnen kunde leka på inomhuslekparken. Efter middagen tog jag en lång joggingtur inne i centrumet och längs stranden, guuud så skönt det var. 
 

Ava's Birthday Party

 
På lördagen var det alltså dags för Avas födelsedagskalas, 3 år blev hon! Halvt bakis drog jag och Jonte oss dit med våra presenter såklart. Jag hade köpt en badrock, lite armband och Jonte en fotboll. (Förvånad?) Hade bjudit in Kati, Malu och Linda också med deras barn och kalaset blev riktigt lyckat tycker jag. Både Ava och Elise såg ut att ha riktigt roligt. Efter kalaset var det inte lika roligt då jag var tvungen att säga hejdå till Jonte.. Hade inte så mycket tid heller då mamman och barnen väntade i bilen på mig. (Vi åkte till Wellington direkt efter kalaset). Menmen, tråkigt är det men ska bli kul att få hälsa på honom i december/januari och se hur han har det där borta i Australien! 

partyfredag

 
 
Okej såå.. nu har jag äntligen fått internet igen! Vart var jag senast, fredag tror jag. På fredagen käkade jag och Jonte lite caesarsallad på en spansk restaurang (som egentligen inte bestod av sallad utan i stället typ bacon och kyckling) vilket var riktigt trevligt, underbar kille att snacka med.:) Vi skulle senare på kvällen möta upp mina tjejkompisar så för att döda lite av tiden gick vi på en bar i Auckland där drinkarna serveras ur tekannor! 
 
När tjejerna hade kommit med bussen till stan hade Melanie några biljetter till en "fest" på The Cloud, som visade sig vara - inte så mycket fest, haha. Vi hittade iaf en rolig kossa mitt på stället som vi tog kort med, haha. Så i stället drog vi oss bort till Lenin, som var några snäpp bättre. Jonte visade vart skåpet ska stå och bjöd på rundan och vann därmed över mina tjejkompisar på momangen. Rolig kväll, och alldeles för mycket dans, var så varm till slut att vi gick hem, haha. Som tur var hade vi boendet bara någon gata upp inne i stan så det var nära för mig och Jonte:). Toppenkväll!

RSS 2.0