DOG

 
Har fortfarande barnen ensam men livet rullar på ändå. Solen skiner, har precis bakat en cottage pie och ska snart hämta upp hunden på dagis. Sen blir det väl någon lekpark eftersom det är så fint väder ute! 
 
Ikväll kommer Linda hit och då ska vi käka middag, lägga barnen (heh) och sätta oss i badtunnan här ute med lite vattenmelon, skön afterwork!

Film om Nya Zeelands roadtrip 2012/2013

 
Okej dö inte nu familj och släkt - här har ni filmen om min och Sofies resa!;) FAN VAD KUL VI HADET DET!!!

Wanaka

 
Då var det dags för Wanaka! Vägen till Wanaka var nog det vackraste jag sett i hela mitt liv... Blå sjö efter blå sjö, berg efter berg osv... Vi började med en subwaymacka vid vattnet för att sedan helt plötsligt se Malu på en restaurang. Bestämdes att vi skulle ses senare på kvällen!
 
Därefter åkte vi till "Puzzle World" och blev lite som barn igen i alla konstiga rum och den helt omöjliga labyrinten!!! Till slut fick vi fuska oss ut hehe. På kvällen förfestade jag, Malu och Sofie på campingen och provade sedan på Wanakas uteliv. Hade väldigt kul i slutändan, träffade lite danskar och annat folk! Ovan ser ni mig med en kille som skulle gifta sig dagen efter - väldigt vacker med spetsklänning på och allt. Själv körde jag i stället på skjorta och basker, se där!

OBS! BALKLÄNNING TILL SALU

Tänkte lägga upp det här på bloggen först innan jag provar blocket eller någon annan sida, men som ni ser tänker jag sälja vidare min balklänning. Jag köpte den som en storlek 38a från USA, men då den var för stor gick jag till en sömmerska och sydde in den cirka en storlek, så skulle nog säga att den mer är en 36a nu. Sydde även upp den lite på längden. Självklart om ni är väldigt intresserade får ni prova klänningen först och se om den passar! Jag har den hemma hos mig i Umeå, så jag hjälper er med en tid då min mamma är hemma. Angående priset får ni väl erbjuda vad ni är beredda att betala så får vi se om de låter lika bra i mina öron;) Betalade 1300 för den i nyskick men sen sydde jag också in den efter mina mått för nästan samma summa. Kom och köp!!
 
 
 

Westport/Pancake Rocks/Franz Josef

 
"Pancake Rocks" var nästa stopp och som ni ser på bilderna så är ser klipporna/stenarna ut som pannkakor liggandes på varandra, en pannkakstårta;), Dem var häftiga att se! Sedan åkte vi till min kompis Nicks holiday house där han befann sig för tillfället med sina föräldrar. Vi fick både boende och mat, och hade det riktigt trevligt - så himla snällt av dem!
 
Dagen efter åkte vi in till staden Franz Josef som låg just brevid där vi för dagen hade bokat en vandring på häst - horsetrekk. Självklart spöregnade det just den tiden vi skulle börja och vi fick vänta 1½ timme till, tills det hade klarnat upp och vi kunde ge oss iväg. Riktigt fin natur och vi fick gå genom stora vattendrag, även trava och galoppera. Kände oss som proffs! Vi gick också och såg på glaciären i Franz Josef - inte så mycket att se, såg mest ut som smutsig snö. Var meningen att vi sedan skulle köra vidare till Wanaka samma kväll, men det hade regnat så mycket att vägen var stängd... Vi fick helt hitta boende i Franz Josef och vänta tills nästa dag!

Weekend

Mitt i mitt reseberättande tänkte jag bara slänga upp ett inlägg om helgen också! I fredags på dagen mötte jag och barnen upp Karin & Linda + deras barn på en strand. På eftermiddagen hade jag så tur att jag var ledig så jag drog en lång powerwalk och en simtur i havet. På kvällen tog jag och Linda bussen in till stan då jag skulle bjuda henne på hennes födelsedagspresent - en middag på mitt favoritställe. Där var även Lindas kompis från Sverige, Fanny och två andra au pairer. Maten var riktigt lyckad och allt avslutades med en glass nere vid vattnet. 
 
Jag sov hos Linda och på lördagen åkte jag och gymmade och var på stranden ett tag i Takapuna. Vid 6-tiden hämtade Linda, William och Hedvig upp mig med bilen. Vi åkte och köpte lite pizza till middag och förfestade sedan hemma hos Linda! Träffade även Annie, Karin och Elin sedan då vi var ute!:) Sjukt mycket mer folk ute i Auckland nu då det är backpackerssäsong!;o
 
Idag har varit min slöaste dag sen jag kom till Auckland. Av någon anledning sedan jag flyttade hit har jag fått så dåligt samvete om jag ens degat kvar i sängen till typ 11 (vilket var ingenting för mig hemma i Sverige). Idag bestämde jag mig i alla fall till sist för att unna mig en och jag har gjort precis ingenting. Kollat igenom 311 avsnitt av Gossip Girl, bloggat, vikt lite kläder och ätit lunch typ. Nu är det snart middag och sedan ikväll blir det skype med familjen. Mina hostparents har åkt till Australien nu så från och med imorgon klockan 3 har jag barnen själv, men det kommer gå bra tror jag. Ska försöka få över lite kompisar hit på kvällarna så jag slipper vara helt ensam efter jag lagt dem varje kväll, haha;). Puss!
 
 

Nelson/Motueka/Kaiteriteri

 
Efter Kaikoura körde vi vidare mot Motueka där vi hade bokat två nätter på en camping. Här uppe skulle det vara vackra stränder och staden ligger nära Abel tasman national park som vi skulle besöka någon dag efter. På vägen hade vi dock lite otur då bilen inte riktigt gick som den skulle så vi var tvungen att stanna under natten i Nelson i stället så en bilkille kunde ta en titt på bilen nästa morgon. Som tur var så var det inget fel och vi kunde äntligen fortsätta till the beaaach! Där låg vi ända fram till middagen, drack världens godaste milkshakes och träffade två svenska killar faktiskt! Vi träffade upp dem på kvällen också, riktigt trevligt:). 
 
Dagen efter åkte vi ut med en båt i nationalparken till en superfin strand, gick runt och kollade lite, knäppte lite fina kort osv. Som ett paradis! På eftermiddagen åkte vi vidare till staden Westport.

Kaikoura

 
När jag sitter på Sydney flygplats och käkar frukost kommer det fram en liten filur vid namn Sofie bakom min rygg!! Vi tog vid snacket som om vi aldrig hade lämnat varandra, skönt! Fixade Sofie ett boarding pass, handlade lite sprit på taxfreen, och sedan gick flyget över till sydön. Väl framme fick vi stressa för att hämta ut campingbilen då deras kontor egentligen redan hade stängt. Som tur var hade tjejen väntat på oss i kontoret. MEN, vi hade tydligen inte fixat en försäkring på bilen och det måste man ha sade hon, så där gick 3000 kronor till från mitt svenska konto, haha. Till slut kom vi äntligen iväg och efter en del felväxlingar, motorstopp och felorientering kom vi fram till ett supermarket i Christchurch där vi handlade lite nödvändig mat att stoppa i vårt kylskåp=kylbag. (Sådant som konservburkar, bröd, mjölk, smör, gottigheter, pasta, pasta & pasta). 
 
Sedan var roadtripen igång! Redan samma kväll körde vi till första staden vid namn "Kaikoura" som är känt för livet i havet eller något, - delfiner, valar, sälar osv. Vi sov på sidan av vägen med massa andra campingbilar och försov oss nästan på morgonen då vi skulle gå upp kl FYRA!! på morgonen... Väl där fick vi våtdräkter och utrustning innan vi åkte ut i båten. Sedan hoppade vi i vattnet... SÅ sjuk känsla, riktigt häftigt! Dem är ju helt vilda och när man ligger och snorklar där på ytan och 30 delfiner simmar förbi 1 meter ifrån dig, det är ganska häftigt. Delfinerna simmade i cirklar med dig osv också. 50 minuter fick vi i vattnet, sedan mådde jag riktigt illa av allt gungande tyvärr. Hela vägen tillbaka till land satt jag och frös i min handduk med en hink framför mig. Brevid satt 2 andra personer och spydde i varsin hink medan en man bestämde sig rätt och slätt för att spy överbord i stället. Tog en timmes sömn i campingbilen då vi kom tillbaka så jag var redo att köra vidare sedan vid lunchtid;). 
 
Föressten angående Sydney, en del som har undrat varför jag inte spenderade någon tid med Jonathan när jag var där. Jag träffade honom lite snabbt men svaret är ja, det är slut mellan oss.

Sydney!

 
Så där ja! Min första vecka av semestern spenderades i Sydney, Australien. De första 4 nätterna hyrde jag ett rum i en lägenhet i Bondi Junction som ligger nära och bra Bondi Beach. Hann med att åka in till stan och se mycket viktigheter som Operahuset, botaniska trädgården, the harbour bridge, the rocks (marknad osv med fina grejer), darling harbor och kustpromenaden vid Bondi Beach. Gick även in på ett litet zoo inne i centrum bara för att jag ville kika på de häftiga djur som finns där. 
 
Annars så spenderades den första halvan av veckan mest med Malu och hennes pojkvän som också var där, vi gick bland annat ut en kväll och testade på Sydneys uteliv - godkänt! Efter 4 nätter flyttade jag ut och flyttade i stället in i Ludvigs lägenhet. Började med att fira nyår hemma hos hans brorsa med massa människor från deras jobb och lite annat folk. Kollade fyrverkerier, grillade - mycket trevligt! Var även nere på stranden förstås, jag solade och Ludvig surfade;). Tog med Ludvig på bio som tack för att jag fick bo där en dag, träffade Jonte och hans kompisar på stranden också innan det var dags att ta flyget tillbaka. 

Back To Business

Jag lever än!
 
Har bara känt att det kommer bli drygt att blogga om resan så har skjutit på det lite. Iaf, inte hänt asmkt sedan jag kom hem, kom hem i söndags eftermiddag! Åkte direkt och mötte upp Linda på tennisen och pratade av mig lite. På kvällen käkade familjen och jag hemmagjord pizza i kvällssolen på deras nya uteplats och dagen avslutades med ett bad i deras nya badtunna på gården. Sedan har jag jobbat 3 dagar sedan dess, mest hängt på antingen stranden eller som idag vid Karins pool, behövs att svalka sig! Jag behövde verkligen min semester då jag var riktigt less innan jag åkte, nu har jag fått ny energi verkligen och har ingen hemlängtan heller. Har tagit död på de stackars barnen både igår och idag så många lekparker vi har besökt och simtag somr ha tagits. Inte så konstigt att det har kommit lite tårar närmare middagstid, haha! Älska sommar!!!
 

December tillbakablick 2012

December
 
Åkte till Taupo med Malu för att spendera helgen med Malin & Kendal, där såg vi Huka Falls, seglade och provade utelivet, gick ut på Christmas in the Park (och firade Katis födelsedag), bakade pepparkakor, gick på massa julfester med barnen, drack glögg, julmust och kollade gamla Greveholm med Hedvig och Linda, såg The Hobbit med Frida och Linda, tog söta julkort, firade min födelsedag och julafton!
 
Nu när man kollat tillbaka på året så ser jag ju hur sjukt mycket jag faktiskt har hunnit med. Hade aldrig fått chansen att göra så här mycket roligt om jag hade stannat kvar i Umeå. Därför är jag väldigt tacksam för att jag tog steget och flyttade till Nya Zeeland ett år. Det har självklart varit både positiva och negativa saker som hänt här borta men det har varit värt det. Det bästa är förstås mina flickor som är underbara och alla vänner jag träffat här borta. Ser så mycket fram emot att ni ska komma och hälsa på mig sen! När jag kommer tillbaka från min semester är det  bara 4½ månad kvar här... Shit! Vet inte om jag har skrivit det tidigare men har bokat min hemresa nu, planet lyfter den 7 juni 2013! Hörs igen på bloggen den 20 januari då jag är hemma från min semesterresa!

RSS 2.0