Guy Fawkes Night

"Guy Fawkes (13 April 1570 – 31 January 1606), member of a group of provincial English Catholics who planned the failed Gunpowder Plot of 1605"
 
Det här var någon snubbe som misslyckades med att återinföra katolsk monarki i England. Han skulle vakta "the gunpowder" men misslyckades. Det här kopplas av någon anledning ihop med den 5 november varje år, då man skjuter raketer, fyrverkerier i hela Auckland. Tydligen mer än under nyår till och med som inte firas så stort just här i Auckland. Så jag hämtade upp Malu och Karin för att åka till Mt Eden (en vulkan!) och se på raketerna. Vi ar tvungen att parkera bilen längst ner och sedan gå upp, tjoho! Men vackert var det då vi väl kom upp, utsikten är så himla fin där ifrån. Satt och pratade, njöt lite till innan vi körde hemåt igen. Hamnade i världens bilkö på vägen hem över bron för att de hade bara en fil öppen, skojsigt! 
 
På tal om andra saker som har hänt idag så var det Avas första dag på dagis. Vilken skillnad mellan dagis här och i Sverige! Två lärare på typ över 20 barn, dom har så otroligt mycket grejer så att barnen ska kunna "lära sig mer" vilket jag inte alls tror på. Allt bara ligger lite här och var och ser riktigt stökigt ut. Ava gillade kindy starkt ändå som tur var och ville absolut stanna kvar. Kul! Skönt att jag hade tid att göra all tvättt och så också medan Elise sov sin 2timmarssömn. 
 
Nu håller jag på att slockna, kunde intne somna igår förrän 2 på natten så är ganska stendöd. Puss & Kram!
 
 
Bild från i lördags då vi var på Bungalow!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0