Primadonna Girl

 
Tisdag idag! Dagen i veckan då jag har som mest fullt upp. Morgonen började med att vi stressade iväg till Mainly Music där även Lina och Thomas var, yey!:) Sedan skulle Thomas iväg på en intervju för en grej, så då började vi också dra oss hemåt. Jag passade på att förbereda så mycket till middagen som möjligt medan Elise sov, och sedan efter lunch begav vi oss till veckans playgroup! Träffade där två nykomna au pairer och deras barn och vi lekte med play-doo och gjorde teckningar idag. Middagen blev annars riktigt bra och föräldrarna verkade då gilla den. 
 
Ikväll fick jag låna familjens bil och åkte hem till Lina för att kika lite på hennes kläder och saker som hon inte kan ta med sig hem till Sverige! Fick med mig ett par skor, en väska, och tre fulla kassar med kläder och annat! Tänkte lägga upp lite bilder senare, kanske i helgen eller ngt då jag har tid på en del av grejerna. För det mesta är det mer typ träningskläder och sånt tråkigt, menmen;) Nu har vi precis kollat då en svensk tävlat i hästhoppning i OS och ska precis krypa till kojs. Puss&Kram!

Tekalas?

 
Förlåt för kvaliteten på bilderna men dem är tagna med mobilen, orkade inte hämta kameran! Idag på morgonen skulle jag och Ava ha simlektion som vanligt men simläraren ringde och sa att hon hade feber och att lektionen var inställd. Men vi tänkte att vi kan ju ändå åka till poolen och bada osv så vi tog oss dit bort och lämnade Elise på dagiset. När vi kommer till receptionen visar det sig att det är något konstigt med poolen så att den är stängd, what?! 
 
Hur som helst eftersom vi redan hade lämnat av Elise tänkte jag att jag kunde ha lite ensamtid tillsammans med Ava (kan vara tufft att ha en lillasyster ibland som behöver min uppmärksamhet så mkt..) så för att trösta henne lite (ledsen över inställd simning) gick vi in på The Warehouse och köpte ett "teaset", tekoppar, tekanna osv i plast och lite fina hårspännen.:) Vi satte oss även på ett cafe och fikade lite muffins! Sedan hämtade vi upp Elise, åkte hem och gjorde lite lunch. Vädret gjorde vid det här laget en helomvändning och en storm utan dess like med spöregn började, haha. Trodde träden skulle gå av, inte som i Sverige inte. Efter lunch åkte vi till supermarket och handlade ingredienserna till middagen jag ska laga imorgon, thaifiskbiffar och nudelsallad, hur ska detta gå?;) 

Killerheels och tofflor:)


My weekend

 
Bloggade aldrig igår då jag kom hem för jag var så trött och idag har det varit full rulle fram tills nu så har ej haft tid.:) Igår började dagen i alla fall med en springtur för min del följt av att åka in till stan med Lina för lite shopping. Egentligen var det Lina som skulle shoppa med sig massa presenter hem till Sverige men självklart som vanligt är det jag som åker hem med flest kassar... Ska lägga in bilder sedan på det jag köpte! Annars så satte vi oss även på ett café nere vid vattnet ett tag och pratade. Senare vid middagstid mötte vi upp lite tjejer som ni ser på bilden ovanför och beställde middag på The Stables. (Världens mysigaste ställe!!!!!) Jag och Lina kände oss inte supertaggade på att gå ut och dansa men vi hängde på Zandra och Olivia ett tag ändå, delade en flaska vin på en bar, mötte upp med Nick och hans kompis osv:). Sedan köpte vi med oss lite gott hem och satte oss på bussen mot North Shore. (Där vi bor,hehe.) Skönt med en tidig kväll då jag skulle upp tidigt på söndagmorgonen idag och skypa med mina tjejor. Var så roligt för dem hade förfest så jag fick följa med dem i kön på 5ive osv, haha. Alltid lika roligt och se och prata med dem, finisar!! 
 
Efter det skuttade jag upp ur sängen för att skynda mig iväg till gymmet. Väl hemma igen slängde jag bara i mig en lunch och tog en dusch innan jag satte mig på bussen igen, men denna gång in mot centrum. Där inne mötte jag upp Max för vi skulle se The Dark Knight på bio, den nya batmanfilmen:). Den var bra, vääldigt lång, men bra.    Roligt att träffa Max också, har ju inte sett han sen han lämnade Sverige. Nu ska jag när som helst skypa med min kära familj, ha det så bra!

Playdate

 
Tung dag idag då lillen var sjuk och grät hela dagen. Som tur var kom Lina & Thomas över på en playdate hem till oss och det lyste verkligen upp dagen måste jag säga! Annars är typ alla i familjen inklusive mig sjuk så blir en lugn helg. Ikväll åt vi lite god middag och såg på en film och nyss skypade jag med Jonte. Nu blir det att sova tidigt då jag har tänkt att försöka ta mig upp tidigt imorn för en springtur. Puss på alla därhemma

Thursday

 
Hallå! Imorse var jag och barnen och mötte upp Lina och Thomas på Wriggle & Rhyme för lite sång och dans:). Vi hann också med en liten stund i lekparken utanför efteråt för lite morning tea. Sedan var det bara att åka hem eftersom Elise behövde sova och jag lagade i ordning lite ägg och grejer till lunch. Efter lunch behövdes det lite handling av mat och bakingredienser så vi åkte förbi supermarket. Väl hemma igen satte jag och Ava igång med att baka en mjuk pepparkaka! Eftersom det inte är exakt samma ingredienser här som i Sverige (bakpulvret gör att det smakar riktigt konstigt måste jag då säga..) så blev det väl inte helt lyckat, men en god kaka trots allt! Idag har jag barnen hela dagen så vara bara att sätta igång med middag, bath time och story time innan det var dags för dem att sova:). 
 
Fick reda på ikväll att den amerikanska tjejen jag har umgåtts med här, Tori, har bestämt sig för att åka hem till USA igen om en månad. Men om man inte trivs osv antar jag att det är rätt beslut. Riktigt tråkigt dock måste jag säga!
 
Nu har jag precis skypat klart med Greta. Jag berättade om min livsplan, eller jag kanske ska säga mina livsplan(er) ;) .. Vi skrattade tills magen krampade.. Nu sängen!
 
 

Tågbana

 
Ovanför ser ni två bilder från igår utanför Mainly Music! Första bilden är på mig och söta Elise och den andra är på Thomas och Ava då dem kikar på bygget.
 
Idag har varit en jobbigare dag då barnen har varit lite grumpy, men jag tror Ava är sjuk, kan bero på det.. Annars hade jag sovmorgon imorse som vanligt och drog då till gymmet i vanlig ordning! På eftermiddagen idag har vi byggt tågbana och lekt med tågen! Har också gjort upp lite planer för helgen med människor, roligt kommer det att blii:). 
 

MainlyMusic/Playgroup/Dinner

 
 
Herregud vilken stressig dag! Vi började redan kvart över nio på Mainly Music där även Lina och Thomas var. Efter det var slut var det bara att skynda sig hem så jag kunde börja förbereda middagen medan Elise sov. Sedan göra lunch till mig och barnen och därefter åka direkt till vår första playgroup! Först när vi kom dit var det bara kvinnan från Au Pair Link där och jag tänkte jahapp.. vad är det här, haha? Men sedan droppade det in lite au pairer och barn efter ett tag. Vi gjorde bland annat en "poi" som är en boll på ett snöre som Maorifolket använder när dom gör typ dansrörelser. Ava gjorde också lite play-doo och en teckning:). Idag lyckades Elise med 14 steg, den du..;) 
 
Annars var det då bara trevligt att träffa lite au pairer, träffade en tjej från Austria som bor väldigt nära mig och som har barn i samma ålder som mig, vilket är bra då man kan ha playdates!:) Till middag gjorde jag föressten lite mango chutney kyckling och ris. Kommer väl ha hunnit prova på alla maträtter i hela min svenska kokbok innan det här året är slut, bra erfarenhet till när jag flyttar hemifrån! Nu - sängen - godnattpåer:)

vädret hade kunnat vart bättre..

Idag hade jag och Ava simlektion på morgonen, love them måste jag säga:). Och jag tror att jag har glömt att skriva det tidigare, men igår skedde ett mirakel! Jag håller i Elises armar, och sen släpper jag dem och hon går 7 steg alldeles själv!! 7 STEG! Blev typ tårögd, så underbart :')
 
På eftermiddagen var jag på the post office och frågade hur man skickade ett brev hem till Sverige osv, så nu kan jag det iaf:). På väg tillbaka till bilen såg jag Lina på ett cafe så vi stannade där ett tag och fikade! Hon hjälpte mig också med the grocery shopping!
 
Annars har väl dagen varit rätt lugn, regnet fortsätter att ösa ner. Har precis skypat klart med Jonte som troligen kommer hit till Nya Zeeland i september/oktober, vilket förstås känns hur roligt och hur bra som helst:). Kram på er!
 
En bild på mig och jonte från Spanien!:)

Art Museum

Lördagen spenderades med Tori på The art museum i Auckland, riktigt vackert där måste jag säga.:) Tog inga bilder dock kom jag på sedan.. Efter en latte på cafét tog vi bussen hem till Toris host family så nu fick jag träffa dem. (Man måste presentera sina kompisar för familjen, mkt viktigt här!) Kvällen avslutades sedan med att vi käkade middag på en restaurang och drack lite vin. Missade bussen hem också.. så fick vänta typ 40 min på nästa själv i stan, haha. 
 
Idag har det faktiskt mest spöregnat exakt hela tiden. Tog en sovmorgon till 10 och tvingade sedan iväg mig till gymmet trots vädret. På söndagar är det alltid en marknad brevid mitt gym på förmiddagen, så strosade runt lite där ett tag också, mycket mysig marknad med mat från olika länder osv. Efter gymmet tog jag bussen hem, städade mitt rum och toalett, tvättade mina kläder - saker som måste göras;). Familjen tog med mig till ett asiatiskt ställe för middag, supergott var det! Ikväll såg jag och föräldrarna en film också, den var bra, tror den hade fått massa oscars också. En film inspelad i Auckland!
 
Nu har jag precis skypat med min familj där hemma en timme, hört hur det gick för brorsan på Gothia osv.:) Ska upp tidigt för ett skypesamtal med Jonte imorn också så det är bäst att jag går och lägger mig.. Puss:)
 
 
En bild på mig, min kära mormor, morfar och farfar från studenten!

Utekvällen i bilder, nyktert!;)


friday!

Så, vart ska jag börja. Igår hade jag och barnen playdate med Lina (en annan svensk au pair) och barnet som hon tar hand om! Vi tog färjan till Devonport, stannade till vid lekparken, gick längs vattnet osv. :) Ava och Thomas hittade varandra direkt haha;)
 
Sedan på kvällen tog jag bussen in till stan och mötte upp Lina på Queens street. Därifrån tog vi oss till en tjej som heter Liz på förfest där det var lite annat trevligt folk också! Här går folk ut väldigt sent så där innan 2 gick jag, Lina och Nick hem till honom och käkade lite (jag är ju van med nattkäk vid den tiden och att gå och sova hehe) och höll nästan på att somna. Men då var det tydligen dags att gå ut!;) Vi mötte upp två trevliga au pairer från Finland som redan var på krogen vi skulle till. Det var väldigt blandade åldrar på stället, även massa äldre folk, men det var ett bra ställe!:) Finns en del uteställen att välja på här. 
 
Där vid 4-tiden blev det nattkäk nummer 2 haha, sen drog alla hem och sov. Idag mår jag väl som jag förtjänar men det var värt det. Nu ska jag börja dra mig in mot staden igen! Kommer bilder från utekvällen sen då jag fått dem av Lina, ni får så länge en söt bild på paret.;)
 

dancedance

 
 
Idag på biblioteket träffade jag två svenska au pairer, trevligt! En av dem bor dessutom väldigt nära mig så det är synd att dem åker hem till Sverige om bara ngra veckor. Imorgon ska i alla fall jag och den ena av dem ta färjan till Devonport för en liten playdate med barnen. På kvällen ska jag ut med dem också, och några finländska au pairer tror jag att det var:). 
 
Eftermiddagen fortsatte med att jag träffa en trevlig snubbe från England som jobbar på Vodafone här i Auckland, han fick även in den klassiska frågan såklart, "är det sant att alla tjejer från Sverige är blonda?" Sjukt kul dock att folk helt randomt här kan börja snacka med en när man sitter på ett café typ, blir lika förvånad varenda gång. Skulle ju aldrig hända i Sverige;) 
 
Nu är det sovdags, videon är på mina musikaliska brudar:)

kladdkakebak

 
På onsdagar är jag som vanligt ledig fram till efter lunch så min förmiddag bestod av 2 timmar på gymmet! På eftermiddagen åkte vi och handlade socker så vi kunde baka en kladdkaka:). Ava var en utomordentlig provsmakare! 
 
Nu har jag precis badat barnen och nu sover dom som små söta lamm i sina sängar. Shit vad jag själv är trött känner jag nu, haha. Måste tagga upp för min längsta dag i veckan som är imorgon, godnatt!

Workshop

 
Idag var jag och barnen på en workshop som Au Pair Link hade anordnat! Dem hade fixat ihop olika stationer där barnen kunde pyssla med olika saker. Tyvärr var det förstås mest saker för Ava att göra, blir lite svårt för lilla Elise.. ;) Slutade i alla fall med att vi gick hem med en hel påse med färdigställda pysselgrejer och två nöjda flickor i bilen. Idag var också min dag i veckan att laga middag och en del av resultatet ser ni på bilden ovan, plus potatismos. Mest lyckade maträtten hittills faktiskt! Börjar arta sig. Ikväll har jag annars haft ett långt skypesamtal med kära Greta, riktigt trevligt. Nu tänkte jag gå och fixa något kvällsfika! Känns skönt också att jag är ledig till 13:00 imorgon.. ;)

Back In Business :)

Sådärja, då var datorn tillbaka!;) Klarade mig inte så länge från att åka och hämta den, haha.. Nejmen jag hade simlektion idag med Ava i Glenfield där datoraffären ändå låg, så då tänkte jag att jag lika gärna kunde hämta upp den, det gick på 500 spänn. Drygt då det är en ny dator, men spela roll huvudsaken den fungerar korrekt nu så är jag nöjd. 
 
Men som sagt, första simlektionen idag! Var hur roligt som helst:) Idag var annars en dryg dag då det har spöregnat och blåst sjukt mkt exakt hela dagen. Dessutom har jag haft så mycket tvätt som ska tvättas, vikas in i lådor, hängas på tork, stoppas i torktumlaren, disk som ska diskas, diskmaskin som ska plockas ur, lite städning osv. Mycket att göra idag bara!;) Men det är väl så på måndagar då lite saker har lagts på hög som ska göras. Var även en sväng på affären idag och köpte saker jag behövde till middagen jag ska laga imorgon. Blir fiskgratäng - med torsk och räkor, hemmagjort potatismos och lite fetaostgratinerade grönsaker. :) Är verkligen sjukt roligt att laga mat har jag kommit på, är en av de roligaste sysslorna i mitt jobb som jag har måste jag säga. Tyvärr är det också en av de jobbigaste då det blir sjukt stressigt att stå och hålla på med maten samtidigt som två barn sitter nedanför  och sliter i ens ben och vill hoppa upp, haha. Som tur är löser det sig ju alltid.;) 
 
Föressten, dom gjorde en återställning på datorn så allt försvann. Så har suttit hela kvällen och sparat alla Nya Zeeland bilder från bloggen till min dator så jag har dem igen. Nu när usbportarna fungerar igen kunde jag också lägga in mina gamla bilder från min externa hårddisk. Och äntligen kunde jag lägga in lite ny musik på min ipod, haha! Det hade jag nog längtat mest efter faktiskt. Och nu ett serieavsnitt på detta, inte helt fel!
 
Bjuder på en bild från Spanien bara för att jag saknar vädret atm.. :)

The Amazing Spiderman

Okej, jag hatar att blogga fran ett osvenskt tangentbord och jag hatar att skriva ett blogginlagg utan bilder, men det far ga anda. Imorse akte jag och Garry och lamnade in min dator pa lagning for att det inte funkade att koppla ett usb till min dator av nagon anledning. Datorn ar dock redan fixad, men vet inte nar jag far tid att hamta upp den! Sa lange har jag lanat en barbar dator av familjen. 
 
Idag var det fodelsedagslunch och tarta for Nicky och hennes syster, darfor kom deras mormor och hennes man, + deras morbror pa besok. Efter lunchen begav jag mig downtown for att mota upp Tori for att se den nya Spidermanfilmen pa bio.;) Den var helt okej, men valdigt lang och blev darfor lite seg ibland. Bra dock att det inte var exakt samma handling som den forra Spiderman, var ocksa lite humor i denna film. (Och en snygg kille som huvudroll till skillnad fran den forra!) Efter filmen gick vi till en spansk mysig restaurang (spanskt igen, iknow) men eftersom jag at tapas igar var jag trakig och bestallde en caesarsallad. (Plus sangria saklart!;)) Vi pratade lite planer framover, vad man kan aka ivag och gora pa helger osv. Aven att vi troligen ska ta tva veckors semester pa sydon efter jul. 
 
Nu har jag last min bok ett tag och ska gora klart lite pappersarbete infor imorgon innan jag gar och lagger mig. 
 

Tapas

 
Idag köpte jag som ni ser på bilden nya mjukisbyxor att ha här hemma (mitt par som jag hade med mig var så nött så nu hade det till och med gått hål på dem, haha) och en svart kjol. Den är väldigt praktisk att ha under utekvällar då man lätt bara kan stoppna ner vilket linne eller tröja som helst i den.
 
Till sist kände jag mig lite inspirerad utav Nya Zeeland och köpte därför boken "The Hobbit" som är inspelad här. Filmen har premiär i december så det gäller att ha läst ut den innan dess!;)
 
Ikväll åkte jag, mina hostparents och deras vänner på en spansk restaurang för att äta tapas. Nicky och hennes tvillingsyster fyller som sagt år imorgon och därför firades dem. Maten var superb och det spanska vinet och sällskapet likaså. Tror det är någon slags födelsedagslunch imorgon också dock. Får ta och se helt enkelt, godnatt!

Hur man blir au pair!

 Fick en fråga hur allt går till när man blir en au pair. Jag ansökte först på STS hemsida. Man behöver ingen speciell utbildning för att ansöka, men kraven är följande (åtminstone hit till Nya Zeeland) :
 
… är mellan 18 - 30 år
… har minst 100 timmars erfarenhet av barn (du måste ha personer som kan intyga att du jobbat med barn och dem ska kunna berätta vad du har gjort, vad du är bra på osv.)
… inte har någon anmärkning i polisregistret
… har avgångsbetyg från gymnasiet
… har körkort (inget krav men meriterande, större chans att få familj)
 
Efter ett tag ringde en kvinna upp mig för att bestämma tid för en intervju. (intervju över telefon alltså, man behöver inte åka till Göteborg där dem har sitt kontor eller vad man nu säger.) Jag var hemma från skolan den dagen, förkyld och kunde knappt prata och tänkte hur ska det här gå. Jag hade definitivt inte förberett mig på bästa sätt heller och var EJ FÖRBEREDD på att intervjun skulle vara på engelska haha. Ett tips är att ha tänkt lite innan på vad du har för bra egenskaper, speciellt då det handlar om childcare. Men trots att jag tycker att intervjun gick rent ut sagt sämst blev jag alltså antagen. Tror egentligen att i stort sett alla blir antagna, var bara dig själv;). Fick ett mejl samma dag med alla papper som skulle börja fyllas i osv. Nu kan du i stort sett vara helt säker på att du kommer att få jobba som au pair, men nu börjar den jobbiga biten. Det är polisregister som ska fixas, läkarundersökningar som ska göras, papper som ska fyllas i, pass ska fixas, allt möjligt. När väl allt sånt är fixat skickar du in det, och då kan matchningen med familjerna börja. Det går till så att familjer i landet du ska till läser igenom dina papper, ditt brev du skrivit om dig själv osv. Därefter om de känner sig intresserade hör dem av sig till dig troligen via mejl och ni kan då bestämma en skype-dejt. Du kommer troligen snacka med 2-5 familjer beroende på hur lång tid det tar innan du hittar någon där ni båda klickar med varandra. Då det väl är bekräftat är det bara att börja packa resväskan!;) Bra också att hålla kontakten med familjen fram tills din avresa, åtminstone via mejl. Du ska trots allt bo med dem i ett år och vill troligen inte komma dit helt ovetandes, att dem känns som totala främlingar. Jag rekommenderar starkt att åka, senare i livet kommer det vara försent och då kommer du ångra att du aldrig tog steget.
 
Om ni har frågor angående Nya Zeeland/ Auckland/ au pair yrket eller vad som helst så är det bara att ställa frågorna i kommentarsfältet.:)
 
 
Och hur kan man tacka nej till sådana här sötnosar? Det är värt det. :)

Aquarium

 
Idag innan lunch åkte jag och tjejerna på Wriggle & Rhyme som är en sångstund på biblioteket här i närheten dit många åker med sina barn. På eftermiddagen åkte vi till Aucklands akvarium som ni ser på bilderna ovanför. När jag och min familj var i USA för någon sommar sedan besökte jag och min brorsa ett akvarium där, och här var det exakt samma upplägg och djur! Måste vara samma som äger båda.. ;) Förutom att det i USA var lite större! Men trevligt var det, är dock lite väl mycket barn nu då alla har lov från sina skolor. Nu är jag ganska slut efter att ha badat barnen och lagt dem till sängs, jobbat många timmar idag.. Har i alla fall hunnit med en skypedejt med kära Sofie ikväll, efterlängtat måste jag säga! Godnatt påer:)

papper, papper, papper...

 
Imorse träffade jag alltså min "programme manager" för första gången, det vill säga min kontaktperson här i Auckland. Vi gick igenom allt tråkigt pappersarbete som måste göras av mig osv, känns som att jag är tillbaka i skolan med läxor.. ;) Har ett papper som ska fyllas i varje dag under hela mitt år, en uppgift som ska skrivas varje månad, en sak som ska göra var tredje månad osv. Ibland är det svårt att minnas allt måste jag då säga! Mötet drog i alla fall ut lite på tiden och jag som skulle till gymmet på förmiddagen innan jag började jobba fick skynda mig iväg med bilen. (Tar 30 min dit och hem.) Hann i alla fall med ett träningspass på 40 min och en snabb dusch/ lunch då jag kom hem igen. Sen dess har jag jobbat ända till halv 8 så nu är jag rätt slut. Sitter och försöker börja lite smått med alla dessa papper men tror jag får vänta med dem tills helgen då jag kanske har mer energi;).. På vardagskvällar är jag så slut efter jobbet att jag bara däckar i sängen, haha. Det är ju som sagt ett roligt och egentligen inget jobbigt jobb, men jag måste vara på helspänn exakt hela tiden då jag ser efter mina två små prinsessor. På tal om sova, dags för det nu!;)
 
(Bilden hittade jag på vk, jag och sebbe på röda mattan!)

Juridikprogrammet i Uppsala..?

Tisdagen började med att jag och barnen åkte för att köpa lite bröd till kvällens middag, slutade till sist med att jag även köpte lite finare choklad i present till min värdmamma som fyller år på söndag, kändes konstigt att inte ge något alls. Hoppas hon blir glad!:) Vid lunchtid åkte vi in till Takapuna som är området där mina värdföräldrar jobbar, så vi mötte upp dem för att äta lunch ute. Direkt efter var det meningen att jag och barnen (äntligen ännu en gång) skulle åka på vår första playgroup med min au pair organisation, men trots att vi hade ringt och allt innan åkte vi dit och det var ingen där. Konstigt att dom inte sade något om att det var inställt när vi ringde.. Så i stället åkte vi ner till vattnet just nedanför vårt hus och kollade på båtarna. Till middag fixade jag lite sallad och spagetti carbonara, tror dem gillade det:). 
 
Nu ikväll har jag svarat på lite mail, har varit lite strul nu i början med att jag har fått fel timmar jag ska jobba av au pair link osv, men nu börjar allt fixa sig till slut. Har även börjat titta runt på lite utbildningar, eftersom jag känner mig lite tveksam till att söka in till polisskolan, tror att jag lätt kan fastna då och inte ta mig vidare sen av lathet eller annat. Just nu lutar det mot att jag vill komma in på juridikprogrammet i Uppsala, då kan man bli domare, advokat, åklagare, polischef, utredare, jobba på olika företag och åt privatpersoner osv. Utbildningen är 4,5 år lång vilket känns lagom och Uppsala känns som en riktigt häftig studentstad. (Och vill bort från kalla Umeå..) Tyvärr måste man ha lite högre betygssnitt för att komma in än vad jag har at the moment, och därför hade jag tänkt försökt plugga lite till högskoleprovet medan jag är här borta. Om jag lyckas med att hamna mellan 1.4-1.6 något på högskoleprovet är det nämligen en chans att jag kommer in! Kommer därför satsa på att skriva högskoleprovet nästa höst då jag är hemma igen, då har jag ju ändå mer än ett år på mig att plugga.. ;) Perfekt om jag hade fått ett bra resultat då så jag kan söka in till våren 2014, då det är lättare att komma in på programmet på vårterminen. Och 1,5 år känns som en ganska lagom paus från skolan.. :) Men gör förstås inget om det tar ett litet längre tag att nå dit jag vill. Kan alltid jobba & resa mer innan dess. Blev riktigt peppad på detta!
 
Haha men tillbaka till nuet, ska slå på ett serieavsnitt, puss!
 

ingen fantasi på rubrik

 
Idag har jag och barnen varit och handlat lite varor till middagen jag ska göra imorn och haft picknick i en park! Fanns också en lekpark just brevid så barnen har gungat en hel del.. ;) Riktigt skönt väder idag också, inte ofta man har 16 plusgrader mitt i vintern!
 
Nu ikväll har jag haft ett långt skypesamtal med mamma, hann även med att se Linda & Philip som är och hälsar på i Sverige, brorsan, min kusin Ada och farfar, roligt!:) Eftersom det är måndag och jag gick upp tidigt imorse igen efter helgen är jag ganska trött, så vi hörs väl imorgon igen!:) Godnatt påer
 
(Bilderna är från parken idag och den sista bilden är på hur solnedgången ser ut varje eftermiddaf/kväll från vårt fönster.. :) vackert!)

SUNDAY

Då var det redan söndag igen, tiden går riktigt fort måste jag säga. Tänk att imorgon är det redan 3 veckor sedan jag lämnade Umeå, sjukt att jag snart har varit här min första månad. 
 
Idag var första morgonen som jag sov längre än till halv 8, haha. Efter jag hade tagit en liten sovmorgon städade jag mitt rum och badrum i två timmar. Skrubbade alla väggar i badrummet, dammtorkade allt, bytte sängkläder, dammsugade, ALLT. ;) Sedan blev det lunch med familjen innan jag tog bussen till gymmet! Körde lite kondition och styrka (var inget pass för tillfället) och nu är jag hemma igen och har duschat. Middagen är nog klar när som helst och ikväll blir det nog bara någon film eller så, ta det lugnt:). 
 

The Irish Pub

Haha vet inte varför men den här dagen har verkligen varit fullproppad från början till slut. Gick upp redan vid 8 imorse trots att det är lördag för att hinna med att åka till gymmet innan lunch. Första passet jag provade på var ett sjukt konditionspass där man springer och gör massa grejer en timme rakt igenom utan en enda paus. Jag var ganska slut efteråt.. 
 
Efter det tog jag bussen hem igen, käkade lite lunch och duschade. Efter det tog jag mig in till stan och mötte upp Tori för lite sightseeing i staden. Senare åt vi middag på en ställe som hette "The stables" vilket var ett riktigt mysigt ställe inomhus med massa smårestauranger. Man kan då beställa från vilken av dem man vill och sen slå sig ner vid vilket bord man vill i mitten. Fanns allt ifrån italienska restauranger till japanska. Vi hann även med ett besök på den irländska puben där vi träffade några sköna amerikaner. 
 
Nu vet vi i alla fall vart alla uteställen och sådant ligger tills nästa gång vi ger oss ut.;) Det är svårt för mig dock efter som mina bussar slutar gå redan 23:40 på lördagkvällar tex.. Vet inte om det är meningen att jag ska ta taxi hem då jag går ut på kvällen eller hur det ligger till. Måste prata med mina hostparents om det! Nu blir det sängen, godnatt:)
 

Les Mills

Då var första arbetsveckan över! Allt har flytit på tycker jag och jobbet är som jag förväntade mig, så det känns bra! Idag var jag och barnen i Takapuna på förmiddagen för jag hade bestämt möte där på Les Mills gym. Sjukt stor skillnad jämfört med Sverige. Mejlade chefen för gymmet och frågade om priserna, får då till svar att jag ska komma dit så han kan visa mig det bästa alternativet för just mig osv. Så jag åkte dit, han visar mig runt hela gymmet, berättar om kurserna man kan ta, att han kan hjälpa mig med allt jag undrar över, visar mig olika prisalternativ osvosv. Var säkert där en hel timme haha, självklart kunde jag inte säga nej efter den där introduktionen...
 
 
Les Mills är som några av er säkert vet alla dessa kurser som bodypump, bodycombat osvosv, tydligen kommer snubben som kom på allt det där härifrån Nya Zeeland, haha. En konstig sak är att förutom att ha varit en atlet och startat en stor gymkedja har han dessutom varit borgmästare för Auckland.. ;) Gymmet hade allt från en del med maskiner, en del med fria vikter, rum för kondition, spinningrum, uteplats för boxningsträning, uteplats för cirkelträning osv. Självklart också salar för alla pass. Det passar mig väldigt bra eftersom de har pass från 06:00 på morgonen till cirka 20:00 på kvällen. Eftersom jag jobbar för det mesta från 8 till 6 så är det svårt för mig att hitta tider som passar. Kommer försöka träna någon kväll i veckan efter middagen, onsdagförmiddag och på helgen. Det är svårt då jag inte alltid kan låna bilen av familjen ifall dem ska använda den. Och buss varje gång kostar ju en del i slutändan. 
 
Gymmet kostar 550/månad så det är tur att jag tjänar en del pengar, haha. Tittade lite på andra gym som var lite billigare men tyvärr hade dem i princip inga pass alls... Då hade jag troligen knappt använt gymkortet vilket kändes onödigt. Har ju bestämt mig för att satsa på träningen medan jag är här och lägger därför pengarna på något jag tycker är värt det. Ska faktiskt dit redan imorgon på förmiddagen och testa något pass, är sjukt peppad! Godnatt folket:)
 

ung mamma 18 år?

Torsdagen har passerat riktigt fort trots att jag jobbar ett 12-timmarspass. Innan lunch åkte jag med flickorna och handlade lite nödvändigheter och efter lunch åkte vi till "Chipmunk's playground", vilket är en enorm inomhuslekpark. Dagen har bara fortsatt med att jag gjorde lite ravioli och köttfärssås till mig och tjejerna, badade dem och läste godnattsaga. Haha när jag skypade med Greta samtidigt som jag lagade maten på spisen, höll Elise på ena armen och pratade med Ava, tyckte hon att jag såg riktigt rutinerad ut, börjar nästan känna mig som en ung mamma;)..
 
Har också hunnit med att prata lite med Jonathan idag, var dock ett tag sedan jag snackade med min familj nu för dem är borta i Piteå eftersom min farfar fyller år, Grattis! Nu blir det att fortsätta läsa min bok på engelska (måste ju göra allt jag kan för att förbättra språket!) godnatt alla fina umeåbor!:)
 

Bra jobbat Linn...

 
Haha var i Birkenhead idag för att försöka hitta ett gym med bra pass och ett bra pris. När jag skulle gå ner till Highbury gym snubblar jag i trappan, landar på armbågen först och studsar sedan flera gånger på rumpan/ nedre ryggen, haha jag höll på att dö vad ont det gjorde. Det värsta är att de som jobbar på gymmet hör mina dunsar så dem kommer till undsättning, hjälper mig ner till gymmet och kyler det med gel, lägger på bandage osvosv. Har gått två timmar nu och gör fortfarande ont men jag tror nog ändå att det är lugnt. Har bara lite svårt att sitta.. ;) Typiskt klantiga mig...
 
En annan negativ nyhet var att jag egentligen skulle åka på min första playgroup idag med barnen, men självklart är den inställd i två veckor på grund av att det är semester för alla skolor m.m. Hade varit perfekt att träffa lite andra au pairer i mitt område menmen! Får väl vänta:) Ha det!

Resterande bilder på huset

 
1. Soldäck nummer 1
2. Husets ingång
3. Trädgården de precis har byggt
4. Bilen jag kör;)
5. Ganska många trappor och våningar i huset!
6. Vardagsrum
7. Matrum
8. Kök
9-10. Utsikt
11. Soldäck nummer 2
 
+ (ej med på bilder) mitt rum och toalett, föräldrarnas våning med sovrum, vardagsrum och minikök, barnens rum och deras toalett.

Week 1

Godkväll! (eller godmorgon för er antar jag!)
 
Idag började min första jobbvecka och det gick då bara bra. På morgonen åkte jag och barnen till Glenfield Mall där de lekte på lekplatsen, men åt också lite muffins på ett café (jag drack chailatte,haha). På eftermiddagen blev det också lite handling av mat på supermarket. Jag ska ju laga middag till familjen imorgon för första gången.. nervöst! Blir inte så komplicerat, lite hemmalagade köttbullar (represent!), potatis och rotfrukter i ugn och någon brunsås eller något. 
 
Och vet ni vad jag just gjorde, haha.. Tog på mig mer jobb! Börjar nästan bli lite som Greta. Jag kommer jobba en kväll till i veckan (cashflow) och på en eftermiddag på helgen om jag ändå inte har något annat för mig. Jag kommer ju hinna bli stenrik innan jag lämnar detta land!;) När jag ändå inte har någon skola på sidan av eller något känner jag att jag lika gärna kan jobba, och det är ju inte heller världens jobbigaste jobb så känns riktigt värt! Och jobbet på helgen är som sagt om jag själv inte har planerat in något annat förstås, måste ändå få njuta av min vistelse här också förstås. Hoppa ni också får en bra start på veckan, hejs!
 

Bloody Sunday

 
Idag har jag utforskat Auckland för första gången på egen hand och det gick bara bra. Tog mig upp till vår busshållplats eftersom jag först skulle ta bussen in till själva centrum. Lyckades med att få en riktigt dryg ryss hängandes i hälarna på mig som prompt skulle följa efter mig ända fram till tågstationen som jag skulle till härnäst. Till slut fick jag säga åt honom att lämna mig ifred haha, herregud. 
 
Helt ärligt finns det inte mycket till tågförbindelser här i Nya Zeeland, jag tror det var 3 linjer och tågen är så sjukt små! Dessutom blev jag sjukt förvånad då tåget åkte iväg (jag förväntade mig samma speed som i Sverige) och det gick segare än bussen, haha. Jag tycker dock att det var sjukt mysigt och man hann se mycket på vägen också;). Till slut kom jag fram till New Market där jag skulle till ett shoppingmall. Eftersom jag var tvungen att lasta av en del packning på Arlanda var det en del saker jag behövde få tag på. Som ni ser på bilderna ovan blev det öronproppar (blir så lätt väckt på helgmornarna), tandborste, nagelklippare, nagelfil, tops, body lotion, torrshampoo, två varmare tröjor (överskattade nog Aucklands vintervärme lite), två par strumpbyxor och ett par jeans. Har hittat 3 affärer här som jag gillar riktigt mycket, speciellt en av dem som är en skoaffär. Jag kan helt ärligt säga att jag skulle kunna köpa alla skor i hela butiken rakt av. Som tur är, var skorna väldigt dyra så jag lyckades hålla mig ifrån att köpa något mer än vad jag behövde. Tog föressten en fikapaus mitt i shoppinghetsen, blev en cupcake och en chailatte som på bilderna. Nya Zeeland har en sådan cafekultur, vilket jag gillar.
 
Annars ikväll har jag haft ett längre skypesamtal med min familj och tänkte nu börja titta på en serie innan jag somnar. Imorgon är ju min första riktiga arbetsvecka, yippie! Pussar & Kramar :)

Sushi!

 
Ännu en första upplevelse! Har aldrig i mitt liv faktiskt provat på att äta sushi, vet inte varför. Jag måste erkänna att det var helt okej, men ingen toppengrej för mig! Min sushiexpert Greta har dock berättat för mig att sushi är något man lär sig att tycka om efter ett tag, efter man har ätit det ett par gånger. Så vi får väl se i framtiden!;)

RSS 2.0