Taupo

Så vi ska alltså åka till en liten stad (cirka 50.000 invånare) som heter Taupo ganska i mitten av norra ön. Ligger vid en vacker, väldigt stor sjö. Här har ni två bilder! Tyvärr ska det inte bli så bra väder i helgen men jag hoppas jag kan ta en del kort på staden också... Godnatt!<3
 

Weekendtrip!

Hey!
 
Kan det sluta regna någon gång... Har regnat i 3 dagar nu. Idag körde jag familjens manuella bil, första gången på 6 månader. Var nästan som att starta om på nytt kan jag säga, haha. Men jag är så glad att jag fick den här chansen att öva idag eftersom det faktiskt är en manuell campingbil som jag ska köra i två hela veckor på sydön. Har börjat vänja mig vid det nu iaf, först imorse när jag skulle prova kom jag inte ens upp för första backen hahah.
 
Annars så jobbar jag sent ikväll och efter det ska jag nog bara packa min väska för imorgon och kika på xfactor usa. Imorgon har jag ledigt och jag och Malu kommer ta bussen till Taupo, en mysig liten stad här i NZ. Där kommerk vi möta 3 andra au pairer också som vi kommer bo med i ett hus. Vi har inga exakta planer än så länge på vad vi kommer göra, vi får se. Var först tänkt att vi skulle göra Tongariro Crossing på lördagen, vandra upp och nerför ett berg under 8 h, men nu när vi har våra tatueringar går nog inte det. Så jag skriver på söndagkväll då jag är hemma igen, puss!
 

Xmas gifts

Hej!
 
Idag på min lediga förmiddag kunde jag inte träna på grund av tatueringen... :( Är tydligen inge bra alls att svettas så mycket i början, så tar en 2 veckors paus tyvärr. Men det är ju trots allt ändå för livet och vill ju inte ha en infektion eller liknande. I stället tog jag bussen in till stan för att leta lite julklappar. Har bestämt mig för att inte skicka hem något utan i stället när jag åker hem till Sverige igen köper jag massa grejer och tar med mig till vänner och familj. Har i alla fall köpt alla julklappar klart nu förutom en, typiskt mig redan innan december ens har börjat. Här känns det ju dock som att det har varit jul i 2 månader med allt detta tidiga julpynt. Barnens julklappar ser ni på den andra bilden nedanför. Två böcker, en film och låtsasmat. Till föräldrarna köpte jag en voucher för en middag på en italiensk restaurang. Köpte också en parfym och en mascara eftersom jag verkligen behövde det, hade helt slut.

Don't you worry

Hellllo!
 
Har helt tappat lusten för bloggen för tillfället... Känns som ett måste jag inte alltid hinner med, hehe. Några väldigt intressanta punkter om idag iaf:
 
- Ava var sjuk :(
- Fint väder iaf!
- Jag lagade en korvgryta till middag
- Jag träffade Siiri för en kaffe & kaka inne i stan. Sista gången vi sågs nu:( (På väldigt länge iaf, snyft!)
- Tatueringen går det fint med, har inte börjat klia än heller.
- Köpte precis en julklapp till mina hostparents, försöker göra bort alla inköp nu istället för just innan jag åker iväg på semester så jag vet mer exakt hur jag kan spara osv. Inge kul att ha en lapp med allt man ska köpa innan man åker... Imorgon åker jag in till stan för att köpa de sista 3 julklapparna och mascara/parfym. Sen efter det är det enda jag har kvar att köpa är lite fix som t.ex. färgning av håret! Skönt.
 
Jag och Siiri då vi just hade kommit hit - lite smalare, lite oerfarnare, lite blygare
 

Nothing More To Say

Hallå!
 
Idag var en ganska dryg dag med dåligt väder osv, lite dåligt humör också av olika anledningar. Efter middagen blev det dock genast bättre igen då jag hämtade upp Malu. Vi åkte till sjukhuset där min kompis fortfarande är, - för att hälsa på henne såklart. Jättekul att se henne igen och imorgon verkar hon få åka hem till sin hostfamily äntligen!
 
Efter detta åkte vi för att möta upp Nick inne i stan där han bor. Han visade oss hans lägenhet bland annat. Nu ligger jag här tröttare än tröttast... Ska bara borsta tänderna och rengöra tatueringen innan jag går och lägger mig! Godnatt
 

Tattoo

 
Nu var det gjort! Jag har gjort min första tatuering!:D Tidigare idag tog jag och Malu bussen in till stan för att käka lite sushi i solen till lunch. Därefter kikade vi lite på den stora julparaden som var genom Auckland city. Vet inte riktigt om man kan kalla det för "jul"parad dock eftersom det knappt var någon julmusik, mer typ party haha. Sedan vid 3tiden började vi vandra mot tatueringsstudion. Vi fick vänta mer än en timme på vår tur haha. Till slut kunde han börja med Malus tatuering och det är den ni ser på sista bilden.Till slut var det min tur och jag måste då säga att det inte gjorde ont att göra en tatuering i nacken. Vet förstås inte hur det känns på andra ställen men här var det då ingen fara alls. Killen som gjorde den var jättetrevlig också och duktig. Ville ha en simpel stil, så blev nöjd.
 
"Free falling" står det för er som inte ser hehe. Vill inte att den bara ska stå för att jag tog mig iväg själv till Nya Zeeland och allt, utan mer att jag nu står på mina egna ben, tar mina egna beslut och tänker inte låta mig påverkas av någon annan. Sökte på betydelsen för fritt fallande och det betyder typ "påverkas inte av några andra krafter än gravitationskraften", sådär har ni det. ;) Självständighet:). Skadar ju inte heller att free falling är en av mina favoritlåtar av john mayer. :)
 

Girl On Fire

 
Hejssvejs.
 
Har inte så mycket lust att skriva nu då jag är väldigt arg och samtidigt ledsen. Kan i alla fall säga att vi igår först åkte hem till Anna och fördrack lite innan vi drog till stan vid 12-tiden. Inte förrän vid 5 på morgonen tog jag och Malu en taxi hem, herregud - kul hade vi! Vaknade vid 12 idag och har varit bakis exakt hela dagen utan att avslöja för mycket, hehe. Tog mig trots allt mot förmodan iväg till gymmet för två timmars konditionsträning på eftermiddagen. Sedan har jag barat käkat middag och sedan var det som sagt en incident så jag har surat på mitt rum hela kvällen. Tacksam jag är för mina fina vänner här som är mitt stora stöd för tillfället.:) (Vet att ni översätter min blogg till engelska;))
 
Hade tänkt sova tidigt nu snart då jag och Malu ska in med bussen till stan imorgon förmiddag. Ska bli skönt att prata med er imorgon familjen, då kan jag väl mest troligen kanske visa min nya tatuering också!;) Kram.
 
Btw första bilden är från igår just innan vi gick ut. Ser ni att jag börjar få en fin brunfärg?:) Har dock bränt ryggen och axlarna... Med de andra två bilderna ville jag bara visa hur fruktansvärt långt mitt hår är just nu, usch. Har inte råd att klippa det för tillfället heller, ska bara färga utväxten, menmen!
 

Aquarium and Beach

 
Hallå!
 
Idag har vi varit på akvariumet och stranden med Luca och Misha! Var väldigt trevligt, och perfekt väder! Kom hem nu på eftermiddagen och min hostmum är iväg med Ava någonstans. Ska väl ta och se om Elise vaknar upp snart.. Slutar om en timme och då ska jag göra mig i ordning och sedan åka till Takapuna för fördrinkar! Ikväll är ett slags hejdåparty för Siiri som åker hem väldigt snart... :( Tråkigt! Men roligt ska vi ha! Vi hörs imorn puss!

To You

Hey!
 
Igårkväll var jag som sagt tillbaka på Coffee Group, hade riktigt trevligt, träffade lite nya tjejer osv. Vi satt där i flera timmar och babblade på om allt möjligt. :) Inte lika roligt när jag fick reda på idag att en av mina kompisar hade en bilolycka på vägen hem. Mår lite illa just nu då jag precis fått höra det, och hoppas henne allt det bästa nu efter operation osv. Tänker på dig! 
 
Annars så ligger bebben och sover och Ava är på dagis. Har precis tagit hand om tvätten och ska sätta mig med min bok ett tag. Efter Elise har vaknat ska vi hem till Kati på playdate och jag ska visa vad jag har för idéer för min tatuering! Hon har tatuering sen tidigare, vill ha lite åsikter också så jag inte gör bort mig totalt. ;) Senare blir det shopping på supermarket både till familjen och lite dricka till mig för imorgon, och till sist ska vi hämta upp min hostmum på hennes jobb då min hostdad fortfarande är i Wellington. Jobbar inte sent ikväll heller och därför blir det nog en springtur igen och kanske jobb - eller O.C, var längesen;) Kram
 
 
Jag och Agnes i España!!

Wednesday

Hej!
 
Dagen har börjat på topp med lite kondition och bodypump på gymmet, vädret helt okej och lite choklad på det - hehe. Idag kommer min programme manager på besök och jag hade också tänkt hinna med lite ärenden inne i Birkenhead. Behöver köpa shampoo+balsam, dricka till helgen, boka en tid för mitt hår och besöka banken troligen... Sen slutar jag redan vid middagen och efter det ska jag hämta upp Kati för att åka på Coffee group! Det var väldigt länge sedan jag såg många av de tjejerna då jag inte varit där på ett längre tag, så ser fram emot det! Pussss :)
 
 
Saknar dessa skor enormt! Så bekväma men ändå snygga

Cottage Pie & Picnic

 
Hallååå!:)'
 
Idag har finvädret kommit tillbaka! Svinvarmt! Jag verkar dock fortfarande vara immun mot en solbränna men... På eftermiddagen hade vi en mysig picknick nere vid vattnet i Beach Haven där jag bor. Barnen var glada, jag var glad, allt var bra. Var lite molnigt dock när vi var där, självklart sprack det upp igen då vi kom hem, haha. 
 
Till middag lagade jag Cottage Pie, som föräldrarna såklart visste vad det var för något. Gott blev det. Sedan gav jag mig ut och sprang igen, dagens höjdpunkt;). Tyvärr har jag börjat få ont i mitt knä som bara den då jag springer, inte bra... Och Olivia undrade om vad "mördarpasset" är för ngt som jag kör på helgerna. Det är du vet det där passet som fanns på TRÄNA, Bodyattack? Man springer runt och hoppar som en dåre i en timme utan paus haha. Du har säkert provat på det.. Hatar och älskar det. ;) 
 
Och nu har jag precis skypat med min älskade Maja!! (Och Ludde på ett hörn hehe;)) ÅH vad jag saknar henne:(   Ska bli underbart att få träffa henne snart, (ja, 6 månader är faktiskt snart)
Nu ska jag läsa min bok och sen sova, behöver energi till bodypump tidigt imorgon, kramkram!

På Söndag Smäller Det!

Någon som undrade vart jag ska tatuera mig och stället heter "otautahitattoo" och ligger uppe på Kay Road. http://otautahitattoo.com/ 
Där har du hemsidan. Har bokat tid nu på söndag, SPÄNNANDE. Ska dit med min kompis Malu då vi ska göra det tillsammans. 
 
Annars då. Konstigt väder idag med bikiniväder ibland och kallt/ molnigt ibland. Vi åkte till Kati och hennes barn efter Avas kindy, alltid lika trevligt. Hon hade precis kommit hem efter en vecka i Fiji, är så avundsjuk... Ikväll har jag annars bara sprungit, lyckats döda min mobil (har fått en av familjen på lån, NOKIA YEEEY) men ska klara av att vänta med att köpa en Iphone tills jag kommer hem till Sverige igen. Jag jobbade också en halvtimme med extrajobbet men kände sedan att jag var för trött. Nu ska jag istället äta en fruktsallad, och se på lite svenska serier som Solsidan och Allt för Sverige. PUSS
 

tatttooooo

 
Hallå!
 
Idag på förmiddagen åkte jag och gjorde mördarpasset igen! Om det är möjligt ska jag försöka göra det en gång i veckan, så jäkla skönt. Så här ser en typisk träningsvecka ut för mig:
 
Måndag eller Tisdag (eller båda): Springer/powerwalkar 6,5 kilometer.
Onsdag: Bodypump
Torsdag: Försöker göra lite styrkeövningar här hemma, jobbar till 9 så attee..
Fredag: Paus
Lördag eller söndag (eller båda): Mördarpasset (kondition) eller kondition och lite styrka i gymmet.
 
Iaf, när jag kom hem igen duschade jag och käkade lite lunch. Sedan kom Felicia och hämtade upp mig och vi hämtade också upp Malu på vägen till city. Där gick vi till en tatueringsstudio som ska vara riktigt bra. Den såg fräsch ut och vi kollade i alla böcker och Malu bokade en tid till nästa söndag. Hon ska skriva "She moves in her  own way" i nacken. Jag tror jag vet vad jag vill ha nu, behöver bara kolla lite så att den verkligen stämmer så att säga, vill inte säga vad ifall jag ändrar mig. 
 
Efter tatueringsstudion gick vi och käkade frozen yoghurt och ikväll har jag varit på the glenfield nightmarket med min hostfamily - god middag! Ska ha en skype snart med Lurk och sen familjen så vi hööörs, puss!

The Body Shop

 
Har som sagt en liten lista med grejer jag ska köpa innan jag går på semester och nu kan jag stryka en sak från listan - puder! Tycker det verkar bra! :)

jobbbb

Hej!
 
Med lite tur vaknade barnen inte förrän just efter 7-tiden och jag fick 6 timmars sömn åtminstone, hehe. Har bara SPÖREGNAT i Auckland idag. Så deprimerande väder... När ska sommaren komma? Okej jag föredrar det här framför den nuvarande kylan i Umeå, men ändå.
 
På morgonen åkte vi till akvariumet, kollade in pingvinerna och hajarna. Sedan efter lunch sov barnen ett långt tag innan vi åkte och gjorde lite ärenden. Avslutade dagen med filmen "Ett småkryps liv", mysigt. Nu har föräldrarna kommit hem och det var länge sen jag var så här slut. Den här veckan har jag allt som allt jobbat just över 66 timmar. Bra jobbat! Nu får jag bara kvällen ikväll och dagen imorgon innan det är dags för en ny arbetvecka.. tjoho. Men men, jag mår bra!;)
 
Väntar för tillfället på att Malu ska äta klart sin middag. Då ska jag hämta upp henne och vi ska till Takapuna för att se någon ny film med Ben Affleck som heter Argo eller något liknande? Någon som hört om den är bra? Jaja, vi får väl se. Har blivit mycket filmtittande på senaste tiden, men det är åtminstone billigare än att gå ut haha. Idag bokade jag också det sista som skulle fixas till sydönresan, finally. Resten som ska betalas (mat, några boenden, festande och bensin betalar vi ju där)
 

Love Actually

 
Precis vad jag behövde ikväll. En bra vän att prata om allt med, en film där man inte behöver koncentrera sig utan bara njuta av hur mysig den är. Skadade inte med lite gott till också. Jultemat i filmen var ju passande också, behöver få lite julkänsla. Nu ska jag sova och hoppas på lite mer än 5 timmars sömn innan barnen vaknar imorgon... Godnatt.

MOTAT

Hallå!
 
Idag var det min hostdads födelsedag och igår gav jag honom en bok som mamma och pappa hade skickat från Sverige. Den har massa fina bilder på Sverige, står fakta om landet osv. Idag åkte vi därför hela familjen till MOTAT som är ett museum med gamla bilar, flygplan osv. Vi käkade därefter en god lunch på en spansk restaurang. Nu har mina hosparents åkt bort över natten och jag har barnen. Vi ska snart på supermarket och sedan får vi se. Ikväll kommer iaf Siiri hit och håller mig sällskap, vi ska ha filmkväll! Blir lite grönsaker, chips och dipp på det - inte dåligt!
 

Us Against The World

Ikväll saknar jag mina fina.
Godnatt.
 

klara dagen

Hej på er!
 
Kom hem från Breaking Dawn vid 2:30 igårnatt... Är så himla trött och less idag haha, men får ju skylla mig själv. Filmen var riktigt bra, och lite oväntad;) Tror dock att det måste vara lite svårt för dem som inte har läst böckerna att förstå vissa grejer i filmen, de är lite otydliga. 
 
Just nu har jag städat, bytt sängkläder och gjort tvätten och väntar på att Elise ska vakna... Som tur är jobbar jag inte kväll ikväll eftersom jag gjorde det i måndags, men ska ändå jobba med mitt extrajobb haha så... Ska försöka lägga mig tidigt ikväll iaf. Och hinna med en springtur efter middagen. Tjollahopp!
 

Breaking Dawn

Hallå!
 
Har haft en underbar dag med gym, besök av nanna, besök på Albany Mall och nu tårta till middagen eftersom Garry fyller år på fredag. Nu måste jag skynda iväg för jag ska på Twilight Marathon hehe. Ska se både Breaking Dawn part 1 & Part 2, hur ska jag lyckas med att inte somna, är redan så trött.. Kommer bli lovley iaf, godnatt!
 

Coldplay - pictures & video

 
Jag står där någonstans framför scenen mitt i smeten. Fick bilderna och videosen av av en kompis:) Blev väldigt dålig kvalla på videon då jag klippte ihop den till en enda menmen. Underbart var det! Och man hör tyvärr inte hur bra han är live, han hörs knappt men han var sjukt bra.
 

Fifty Shades Darker

 
Hej!
 
Inget anmärkningsvärt hände på jobbet idag, det flöt bara på ganska bra. Lagade hemmagjord pyttipanna till middag med en god sås. Vi var i ett shopping mall där jag köpte den andra boken i serien jag läser just nu, blev inspirerad av mammsen då hon berättade på skype i söndags att hon redan var inne på den andra boken. Har inte många sidor kvar på den första! För er som känner er intresserade av denna boken/ de här böckerna så kan jag säga att ja, det är vääldigt mycket sex. Men jag vet inte, kul att läsa något annorlunda och jag gillar ändå storyn. Som twilight - en snygg framgångsrik kille som är "farlig" på ett sätt och en "inte så attraktiv" normal tjej - lägg på tredubbelt så mycket sex på det så har ni boken, hha. 
 
Ikväll sprang jag in till Birkenhead där jag mötte upp 5 tyska tjejer på en bar för lite after work. Väldigt trevligt och kom hem nu några timmar senare. Fick tack och lov skjuts hem, hann bli sjukt kallt så här sent. Nu ska jag försöka fixa upp en Coldplay video här på bloggen, fick nämligen lite bilder och videos nu från en kompis från konserten. Ljudet är inte så bra men ni kan åtminstone se lite av showen och så vidare. Puss!

Questions

  •  vilken organisation åkte du med? :)
     
  • Hej! Är det dyrt eller billigt i NZ jämfört med i Sverige? :)
     
     
    Jag åkte med organisationen STS! Det är en svensk organisation som samarbetar med organisationen Au Pair Link som man får hjälp av här borta på Nya Zeeland. 
     
    Hm jag skulle säga att det är ganska samma om man ska tänka i genomsnitt, kanske lite billigare. Det är jättemånga tyskar här som klagar på att det är så himla dyrt men det är för att det är så billigt i Tyskland haha. Två exempel:
     
    Bio i NZ: 60 kronor
    Kaffe och bakelse/kaka på café: 50 kronor
     

Filmklipp från NZ

 

taggadtilltusen

Då var en ny arbetsvecka igång igen! Mina hostparents befinner sig fortfarande nere i Wellington så det är jag och the kids. Dom vaknade redan vid 6 vilket kändes lite sådär men jag känner mig då ändå hyffsat pigg nu så här mitt på dagen. Ava befinner sig på dagis och Elise sover fortfarande. Sitter och skriver på Elises learning story som handlar om hennes stora passion för köket. Intressant va?;) På ett sätt är jag ändå glad för att jag måste göra dessa eftersom det utvecklar mig skriftligt i engelskan. Går ju ingen skola eller kurs här så skriver ju i princip aldrig på engelska. (Om inte sms eller facebook räknas hehe). Snart då Elise vaknar ska vi hämta upp Ava, åka in till Birkenhead och fika och storhandla. Föräldrarna kommer hem sent ikväll så blir jag som lägger barnen igen, och efter det ska jag jobba med mitt extrajobb igen, nu kör vi!
 

insta

 
1 - På väg att kliva på bussen till konserten
2 - Förfest i parken, innan konserten;)

COLDPLAY

HALLÅ PÅ ER!!
 
Lördagen var magisk. Började med att åka på gymmet och göra "mördarpasset" som jag själv kallar det, en timme utan någon paus för att dricka ens i princip där man hoppas och springer runt som dårar. Så skulle jag beskriva det. Men härligt efteråt är det! 
 
Väl hemma igen duschade jag, gjorde mig i ordning för att sedan hoppa på bussen till stan. Där träffade jag Malu och Svenja och vi gick för att köpa lite mackor och vin till lunch på countdown - slående kombination. Satte oss i Albert Park och njöt av solen i några timmar. Till slut blev klockan för mycket så vi skyndade oss till tågstationen där det avgick gratis tåg för dem med en konsertbiljett. Väl på plats på stället ställde vi oss i en sjuukt seg kö till toaletten, plus köpte lite kaffe. Sedan blev det dags för att börja tränga sig så långt fram vi bara kunde, hehe. Vi hamnade som tur var väldigt nära scenen och såg ändå bandet bra. Först var det två förband som jag tror var från Nya Zeeland för alla andra verkade veta vilka det var!;) Och sen kom Coldplay. SÅ BRA! Och shit vad jag var död i benen och fötterna efter 5 timmar stående... Men det var såå värt det, sjukt bra live.:) Sedan var jag och Malu så trötta att vi tog tåget tillbaka till stan, käkade mat och tog bussen hem för att sova, haha. Men skönt var det med, trots att vi hade planer på att gå ut efteråt egentligen. 
 
Idag tog jag en låång sovmorgon innan jag drog till gymmet igen för att träna. Nu snart börjar jag jobba för mina hostparents drar till Wellington tills imorgon. Annars blire skype med familjen och Sofie ikväll, kul! 
 
ps kolla sista bildenn:( Min favorit ring tappade jag stenen på någonstans på väg till konserten och min klocka har också gått sönder.. weeho. Och jag hade inga bilder för tillfället från konserten så ni får nöja er med dessa jag hittade på internet.

.

 
Idag på förmiddagen åkte vi till ankdammen för att möta upp svenska au pairen Karin med hennes två tjejer som är i samma åldrar som mina barn. (mina och mina...) Väldigt solig, varm och trevlig förmiddag. Efter lunchen hemma somnade Elise och Ava åkte med min hotmum på lite ärenden. Jag gjorde bort alla sysslor och så innan jag satte mit och solade, resultatet blev att jag brände axlarna. Av någon konstig anledning känns det som att jag knappt får någon färg då jag solar, även fast jag några gåner inte ens smörjt in mig. Ser ju alltid lika blek ut på kort osv haha. Men förhoppningsvis snart så!
 
Efter jobbtimmarna var avklarade tog jag en kortare springtur innan middagen - tacos! Gjorde mig sedan i ordning lite snabbt innan jag tog bilen till Albanys galleria. Där mötte jag upp en svensk au pair vid namn Felicia som kom hit i oktober, inte så länge sen alltså. Väldigt trevligt och vi satt och pratade i 2 timmar. Nu är jag så trött så jag vet inte vad, pöss godnatt!

Fairy dust

Over the last few weeks you must have received some sort of fairy dust.

 

Ever since you first laid eyes on that fairy dress from Au Pair Link your whole world has been circulating around one theme – fairies. Nowadays the first question you ask in the morning is “where are my wings?!” I think imaginary play is really important for you as you develop your independence and all sorts of things – that is why you and I always are waving with our arms in the air while we are running, pretending to fly. (If you ever would think of me as weird or something…)

 

I have tried to develop this interest trough your exploration since you have had this interest for such a long time. To begin with, we have been playing with the “fairybarbie” you received on your birthday. Moreover, we have pretended to be fairies ourselves countless of times – taking on different roles in imaginative play develops your contribution.

 

Art works have been the main theme throughout this fairy journey of yours. First of all we dressed up several carton fairies with stickers, considered as clothes. You also made a fairy out of play-doo and in the end we did our own fairy out of a toilet roll. As a result of all this art and creativity, your communication has been improved.

 

Last but not least we also did a trip with Au Pair Link to The butterfly creek to watch things fly (other than fairies…) – in this case butterflies. All being well, maybe this fascination of yours for wings, butterflies and airplanes continues and one day you’ll be flying your own airplane!

 


thursday

 
Lång arbetsdag, men jag lever än! Och idag har jag sagt hejdå till både Linda och Kati som åker iväg på resor... När ska det bli min tur?! Just ja, om 2 månader då får jag äntligen en månads semester. 
 
Kvällen har bestått av jobb och åter jobb och nu är det inte länge kvar tills det här extrajobbet med papperna är avklarat, skönt! Blir nog klar efter nästa vecka. Nu har jag suttit och skrivit klart Avas learningstory och magic moment, tänkte publicera hennes learningstory här ifall någon vill läsa om älvor, hahaa mycket intressant läsning. Bakade kladdkaka idag också, som ni säkert har märkt har jag hållt igen på bakningen, inte bakat på snart en månad tror jag. Men nu kände jag att jag och barnen behövde något att göra, haha. 
 
Annars så är jag sjukt taggad på helgen, COLDPLAY!!!!!!

Att Slippa Vintern

 
Jag saknar inte kylan.

trötter

 
Är konstigt nog trött efter 9 timmars jobb så känner inte riktigt för att skriva så mycket idag heller. Jag var på gymmet hela förmiddagen och på eftermiddagen tog jag och barnen en eftermiddagspicknick nere vid vattnet som ni ser på bilden ovanför. Ikväll jobbade jag som sagt med mitt extrajobb och kikade på USA X-factor med mina hostparents. Imorgon väntar 14 timmars jobb, wiho! Mitt liv består för tillfället mest av jobb så kanske inte är askul att läsa om hehe. Ska åtminstone förbi Linda imorgon en stund under dagen, kul!! Nu ska jag filosofera och sedan sova, hare!

punktform

 
- Åkte på Mainly Music med dessa söta barn
- Lämnade av Ava på Kindy 
- Lagade lax i thaisås med ris och en sallad
- Gick en långpromenad i parken med ungarna i vagnen
- Gick på en 7km powerwalk efter jobbdagen var slut.
- Jobbat lite på sydönresan, letat boenden och surfställen
- Sett senaste avsnittet av Solsidan
- Kommit underfund med hur fina och stöttande vänner jag har här i Auckland:) (Och i Umeå såklart!;))

Guy Fawkes Night

"Guy Fawkes (13 April 1570 – 31 January 1606), member of a group of provincial English Catholics who planned the failed Gunpowder Plot of 1605"
 
Det här var någon snubbe som misslyckades med att återinföra katolsk monarki i England. Han skulle vakta "the gunpowder" men misslyckades. Det här kopplas av någon anledning ihop med den 5 november varje år, då man skjuter raketer, fyrverkerier i hela Auckland. Tydligen mer än under nyår till och med som inte firas så stort just här i Auckland. Så jag hämtade upp Malu och Karin för att åka till Mt Eden (en vulkan!) och se på raketerna. Vi ar tvungen att parkera bilen längst ner och sedan gå upp, tjoho! Men vackert var det då vi väl kom upp, utsikten är så himla fin där ifrån. Satt och pratade, njöt lite till innan vi körde hemåt igen. Hamnade i världens bilkö på vägen hem över bron för att de hade bara en fil öppen, skojsigt! 
 
På tal om andra saker som har hänt idag så var det Avas första dag på dagis. Vilken skillnad mellan dagis här och i Sverige! Två lärare på typ över 20 barn, dom har så otroligt mycket grejer så att barnen ska kunna "lära sig mer" vilket jag inte alls tror på. Allt bara ligger lite här och var och ser riktigt stökigt ut. Ava gillade kindy starkt ändå som tur var och ville absolut stanna kvar. Kul! Skönt att jag hade tid att göra all tvättt och så också medan Elise sov sin 2timmarssömn. 
 
Nu håller jag på att slockna, kunde intne somna igår förrän 2 på natten så är ganska stendöd. Puss & Kram!
 
 
Bild från i lördags då vi var på Bungalow!

birthdaygirl

 
Ikväll hämtade jag upp Karin innan vi åkte till södra Auckland för att fira Annie 20 år! God mat och tårta, 5kamp och trevligt sällskap - toppbetyg!

Saturday Night

 
 
 
 
Men tjenaretjenare!
 
Hade så SJUKT KUL igårkväll! Jag och Kati startade igång här vilket var riktigt mys innan vi tog bussen till stan. Träffade upp Linda som hade varit och sett Mary Poppins och höll på att somna haha. Men sedan fick vi liv i henne;) Drog till Bungalow först där även Malu och Hedvig bland annat var och där stannade vi länge, älskar det stället! Sjukt skön musik. Efter det drog vi och käkade (haha här mellankäkar man istället för efterkäkar, för att få energi att hålla igång haha) sedan drog vi vidare till någon Snap Dragon som jag hade blivit rekommenderad om igår på sportaffären, men den var ganska tom. Till sist gick vi till Carpark där vi tack och lov inte behövde betala inträde och dansade tills vi var så trötta att vi ville åka hem haha. Halv 5 på morgonen var jag, Hedvig och Linda hemma och vi tryckte i oss några glas vatten för att må bättre idag. Jag sov i kodräkten. Idag mår jag väl sådär, Malu kom förbi oss ett tag på eftermiddagen innan jag och Linda cyklade till Beach Haven, herregud. Nu har jag duschat och är redo igen! Ska till Annie på BBQ eftersom hon fyller 20 år, GRATTTIS!

svensk trerättersmiddag

 
Hallå!
 
Hade en underbar fredagskväll där vi fixade ihop trerätters hemma hos Linda. En annan svensk au pair som heter Hedvig joinade oss också!:) Blev lite sallad, pizza och creme brulee, gött. (Som Linda säger) Vi myste på till 12tiden då vi alla tre stupade i säng, jag i en kodräkt om någon undrar. 
 
Idag har jag varit inne i centrum med Kati, shoppade en träningsset från Adidas, rosa såklart. Måste ha ett par shorts att träna i nu när det börjar bli så varmt. Annars tog vi en kaffe på ett café, klagade på att det regnade och så vidare. Nu är jag hemma igen, håller på att rensa kläder från golvet och har precis duschat. Lite senare efter middagen kommer Kati hit och... det blir en utgång igen, förlåt men jag kan inte hålla mig då alla andra går ut hhaa. Skulle stanna hemma men.. Ja. Utgång planerad nästa helg också åh -.- Kommer bli askul iaf! Vi ska hem på förfest hos en Stefan som bor här i Nya Zeeland innan vi åker in till stan för att möta upp bland annat Linda! Sover hos henne igen (måste ju passa på då hon är alldeles ensam?) så skriver väl någon gång senare på söndagen igen. Ha en bra lördagskväll ni med! PUSS

Här har ni familjeen!

 
 
Det var henne jag menade då vi snackade på skype i söndags!:)

Gulliga torsdag

 
Torsdag, alltid lika kul att jobba 14 timmar i sträck, tjoho! Först 8-8 med att ta hand om barnen och sedan 2 timmar till med att sortera papper. Dagen har dock bara varit bra, gått runt i bikini hela dagen i solskenet, åkte hem till Kati där vi låg på gräset och njöt medan ungarna sprang omkring i gräset. Ingen riktigt intressant dag annars direkt, haha. Två bilder från mobilen idag. Tyckte det var lite gulligt att det var ett hjärta på pajen jag hade köpt till middag. Och tyckte det var ännu mera gulligt med Elises nya babyflipflops. Over & out!
 

RSS 2.0