Måla påskägg/filmkväll


 
Invigde idag ledigheten och påsken med att måla ägg (att måla äggen och äta dem verkar de ej göra här) och ta en mysig eftermiddag/kväll framför Kalle i chokladfabriken med lite popcorn. Bra början!

ROADTRIP

Hallå på er!
 
Då var det sista arbetsdagen för denna veckan, tjoho! 
Dagen började inte så bra då jag och Elise hade bytt om för simlektionen också när vi kommer fram till poolen visar det sig att den är stängd.. Menmen. Nu håller jag på med tvätten och packning för påsken. Packar även barnens kläder då min värdfamilj ska bort till Taupo över påsken. Själv ska jag till Bay of Islands och Cape Reinga, vilket är norrut från Auckland där jag bor. Har inte varit åt det hållet tidigare, så ska bli himla kul att komma ut och få se lite saker igen! Blir en roadtrip med Finja och Linda. Vi ska tälta de tre nätterna vi är borta (hur ska detta gååå..) bland annat segla och sandsurfa. Kommer skriva igen på måndagkväll sent troligen då jag är hemma! Hoppas ni får en lika bra påsk som jag kommer fååå!! thiiii
 
Bay Of Islands

MIX

 
1- Afterwork ikväll, tydligen tema randigt?
2- Kommer sakna mina fina arbetskamrater!!!
3,4 - Barnen i Mainly Music gruppen!
5,6 - Dag i cykelparken

fääst

 
Ja, då var det söndag ännu en gång! Igår hade vi SUPERKUL! Igen, haha. Vi började kvällen hemma hos Katis vän Caro med en liten förfest. Sedan bussen till stan och såklart till favvostället "1885". Sov inatt i en sovsäck på ett liggunderlag på golvet, haha! Sov inte jättebra så var ganska trött då vi vaknade imorse. Då åkte jag och Kati hem till mig och såg lite film och åt lunch med min hostfamily. Sedan åkte vi och hämtade lite grejer i Milford innan jag åkte hem till mig och sov en timme innan middagen. 
 
Ikväll har jag bara varit trött, laddat upp lite bilder och inte gjort så mycket egentligen.. Skypat med familjen förstås. Nu är jag så trött att jag faller ihop snart, tack och hej!

Easter!

 
Okej, ett tag sedan det skrevs nu. I torsdags jobbade jag långdag igen och på kvällen kom Kati över med lite glass och planen var att vi skulle se Lejonkungen (nostalgi hehe) men den fungerade inte i dvd:n.. Så blev The hunger games istället som hon inte hade sett tidigare:). Sedan på fredagen jobbade jag bara halvdag och då var vi i parken där även Finja och Sarah befann sig med sina barn. Fick även ett presentkort av min värdmamma som tack för att jag hade hjälpt dem denna vecka, så nu ska jag göra en pedikyr snart.:) 
 
På eftermiddagen tog jag först en kaffe med Sofie och Linda innan vi bestämde oss för en långpromenad. Sammanlagt 12 kilometer för mig, inte dåligt pikat inte. Vid middagen kom Sofie hit och vi käkade lite sushi med min hostfamily och jag gav barnen deras "påskkorgar" då jag inte är med dem på påsk:). De blev väldigt glada över det svenska godiset! Elise kvävdes dock nästan för hon tryckte bara in dem av iver hahah. 
 
Därefter tog vi bilen hem till Linda där det blev filmmys med henne och Finja. Vi såg "I am Sam" och jag och Finja storbölade. Bra film! 
 
Vaknade innan 8 idag av mig själv, hur stört är inte det på en helg, åh. Tog iaf en klass på gymmet 2 timmar senare, nästan så jobbigt så att jag spydde upp frukosten. Bara nästan dock! Sedan blev det en kanelbulle och kaffe på Starbucks i solen innan jag gjorde lite ärenden uppe i Highbury för ikväll. (Det vill säga köpte vin) Kände att mina ben inte var heelt slutkörda sen promenaden igår och passet idag så jag promenerade hem också, topppen! Nu har jag sökt ännu ett jobb till sommaren  och ska väl ta mig en dusch snart för att göra mig i ordning. Katis "farvälparty" ikväll, hatar dessa event nu!!!!! Men kul ska vi allt ha under hennes sista kväll ute här i Auckland! 

love. this. song.

 
 

BANANA

 
 
Vet inte om det är roligare för er men jag minns nu iaf hur mycket roligare det är att alltid ha bilder att lägga upp! Idag brukar jag ju alltid dra på gymmet på förmiddagen men jobbade den här veckan. Så jag tog ungarna hem till Fanny och hennes ungar (hehe) och hade playdate, tjohoo! Gick väldigt bra denna gång, inget skrik eller gnäll - det gillas. Sedan var det hem för lunch och dags för lillen att somna. Jag bakade sedan banana cupcakes med en misslyckad banana frosting ovanpå medan Ava lekte för sig själv i sin prinsessa-fantasi-värld. (Efter att ha lessnat på att baka och smaka på smet). 
 
När väl Elise var uppe igen mötte vi upp Kati och hennes barn i parken (en av våra sista playdates innan hon åker? snyftttt). Den lyxiga middagen jag lagade till mig och barnen bestod av pasta, bacon och gräddsås, yeey. Barnen har varit underbara idag dock, plus för det. Somnade direkt vid läggdags gjorde dem med. Så jag körde ett styrkepass och nu sitter jag här och skriver med en kopp te. Vem trodde att jag skulle börja dricka te någonsin? Inte jag. Några matgrejer jag från och med nu alltid kommer att koppla med Nya Zeeland för er intresserade:
 
- Att dricka te, speciellt med mjölk i.
- Sushi
- Butter chicken
- Gnocci!
- Bagels
- Doritos!!!
- Chokladmilkshaken från donken 
- Caramel slice/Muffin på café
 
Hahaokej, slutade förstås upp med allt onyttigt... -.- Dags att fixa lite ny musik till ipoden nuu så jag kan somna gött, PUSS PÅ ER

BIKE


Universitet

Hej på er!
 
Glömde bort att berätta igår att jag sökte in till lite olika universitet!:) Kommer nog inte komma in och har inga planer egentligen på att börja till hösten heller, men kändes roligt att prova ändå. Just nu har jag paus från barnen och sitter och läser, en svensk bok för en gångs skull;). Tidigare idag var vi hemma hos Sofie och lagade pannkakor - mums! Sedan ikväll blir det bio med Kati och Sofie, vi ska se Django unchanged eller vad den nu heter - hört bra om den! 
 
Anna frågade föressten hur jag lägger upp videos på bloggen!
 
Hej Anna! Roligt att du läst min blogg så långt tillbaka!:) Har du en blogg.se? I så fall måste du först skapa ett youtube-konto där du sedan går in och laddar upp din video. När du väl har den inne på din youtube trycker du på "dela" och sedan "bädda in". Kopiera texten som kommer upp. 
 
Gå sedan in på blogginlägget du skrivit och tryck på den lilla blå knappen som säger "HTML". Där klistrar du in det du kopierade från youtube. Spara och du borde kunna se din video! Fråga igen om du behöver mer hjälp:)
 
 
Ännu en bild från min och Katis BBQ för några veckor sedan:) Jag måste bli bättre på att ta bilder igen.. har totalt slutat med det.

Problem med njurarna?

Gaaaaaaaaaah, vilken natt.
 
Igår (lördag) började jag och Linda dagen med shopping inne i stan och en lunch med Finja&Sofie - sushi för min del. Avslutades på ett café innan vi hoppade på bussen hem till Linda. Där låg vi och slöade ett tag innan vi återfick lite vett och tog på oss träningskläderna! Gick ner till Little shoal bay där Linda försökte lära mig tennis under någon timme, kul var det iaf! Efter tennisen körde vi ett träningspass som Linda hade skapat, var ganska död efteråt. 
 
Väl hemma igen åt vi middag med hennes hostmum, kollade Dirty Dancing med lite frukt och choklad från min Paradisask. Köpte den och lite knäckebröd från svenska affären igår då jag hade ett presentkort där:). Sedan gick vi och lade oss ganska tidigt då Linda jobbade idag. Men min natt var hemsk haha. Gick upp jag vet inte hur många gånger för att jag mådde så fruktansvärt illa, som att jag ville spy. Dessutom hade jag varje gång jag vaknade en metallsmak i munnen, ÅH. Fortsatte på morgonen också. Linda körde hem mig och nu ligger jag här i min kära säng och har inte planerat att röra mig ur den under resten av söndagen. Googlade "illamående, metallsmak i munnen" och fick fram att jag antingen är gravid eller ha njursvikt, problem med njurarna. Får väl se vad som händer, haha. Hoppas det blir bättre snart. Har inte känt av det sedan jag lade mig i sängen här hemma så. 
 
Ikväll blir det skype med både familjen och Lurk, myyys.
 
 

Crying Friday

Tjoflöjt!
 
Sitter här i soffan med en grinande bebis brevid mig, weeho! Dagen började bra med playdate hemma hos Fanny och ungarna dansade och hoppade runt till musiken. Efter det var det inte lika roligt. Under hela Avas fotboll grät Elise, även när vi kom hem fortsatte hon med grinandet. Sedan kom Nela hit (min programme manager) och det var lugnt en halvtimme. Sedan skyndade jag mig att stoppa Elise i säng innan hon drog igång igen. När väl Elise var ur vägen började den andra att skrika. Så jag stoppade henne rätt och slätt i sängen och sa åt henne att hon behöver minsann också sova. (Hon somnar därefter aldrig) Men just idag hade jag så tur att hon slumrade till i sin säng, även hon måste ha varit ordentligt trött! Så nu har jag haft en lugn timme, skönt. Nu vaknade dock Elise igen upp grinande, tjoho! haha vilket jobb man har ibland.
 
Ikväll blir det iaf utomhusbion med Sofie, Fanny och Sophie (blev ju aldrig av förra helgen för mig då fyrverkerishowen kom ivägen). Älskar den här bion , är så mysigt! Liggandes på en picknick filt med stjärnorna över sig och en film, MYS! Hörs imorn!

En MIX

 
1: Mys med Ava på fyrverkerishow
2: Badtunnan ikväll, jag och Kati!
3,4,5: BBQ och utgång i lördags med Kati!

Easter

 
Hade lite påsk i förväg igår från Sverige!

BBQ

Godkväll!
 
Lördagen började med ett mördarpass på gymmet i Takapuna innan Kati mötte upp mig där så vi kunde lägga oss på beachen några timmar. Sedan blev vi less och åkte i stället till ett café för lite eftermiddagsfika! På kvällen hade vi köpt kött, majskolvar, osv och gjorde oss en bbqmiddag nere vid vattnet, underBART! Min riktiga första BBQ i Nya Zeeland, oj vad jag har saknat det.
 
Lite Tequila Sunrise till maten och vi var redo för ännu en utekväll (ska skärpa mig). Som tur var hade vi jätteroligt, så ingenting att ångra där inte!;) Sov hos Kati och har även spenderat söndagen tillsammans med den bruuden. Vi lade oss i skuggan under dagen och dåsade till för att sedan avsluta med middag på Glenfield Market - alltid lika magiskt. Ikväll har jag också såklart skypat med mina föräldrar, och brorsa som fyllde 15 igår.:) 
 
Annars då? Inte riktigt redo för ännu en arbetsvecka men nu kör vi!
 
 
Kati har bilderna från i helgen, så länge får ni nöja er med en bbqbild från Sverige, valborg hos mig!:)

New Years?

 
Bilder och video från fyrverkerishowen vi var på igår:) Kändes som Nyår!

Fireworks

Igår somnade jag i soffan, skön barnvakt då mina hostparents kom hem haha! Skyller på förkylningen...
Idag har jag bara gått runt och varit riktigt trött.. Imorse hade vi playdate hemma hos Fanny med hennes små tvillingar, vilket gick bra bortsett från lite gråt. Trevligt var det iaf! Sedan var det dags för fotboll för Avas del innan vi åkte hem och åt lunch med min hostmum.:) 
 
På eftermiddagen lekte jag och Ava "doctor & nurse" innan vi alla åkte ner till havet för en simtur med Kati. Ps: Vaknade fortfarande inte till av detta... Väl tillbaka hemma avslutades arbetsdagen med att jag var prince Eric och Ava princess Ariel och vi gifte oss. Sedan var jag helt plötsligt en häst och skulle gå runt flera varv på gräsmattan med båda ungarna på ryggen. Ps: Vaknade fortfarande inte till av detta...
 
Nu, en dusch och har precis gjort mig klar. Vi ska snart käka middag och sen ska jag och min familj in och göra stan. Typ! De har köpt biljetter till en "fyrverkerishow" som är känd från Frankrike som ska vara riktigt bra. De matchar massa fyrverkerier med musik, skjuter fyrverkerier från deras kroppar osvosv. Börjar dock inte förrän kl 21, får se hur länge ungarna kommer orka hålla sig vaken, haha. Bye!
 
old pic

zötnosar

 
Lite söta bilder och videoklipp. Står nu och lagar mat till mig och ungarna! Pasta & köttfärssås, den ni! Ikväll sitter jag barnvakt igen så blir ännu en lugn kväll framför en film eller något liknande. Sjukt glad att det är helg imorgon! Känns som att jag har dragit på mig en förkylning. Roliga planer för helgen också, mer om det längre fram! Puss

A Pirate Life For Me

 
Två roliga bilder från i helgen då jag och Sofie hamnade på en svensexa med pirattema, haha! 
 
Igår var jag och Linda på bio och såg "The impossible", storgrinade såklart i salongen. Hemskt! Idag har jag varit på gymmet på morgonen där jag stötte på Fanny med sina barn. Nu börjar jag jobba om 10 min och senare idag kommer Kati hit. Puss!

Raglan

 
En festbild från i helgen, surfbilderna och en från ett café:). 

Hobbiton

 
Eftersom Hobbiton är det enda jag för tillfället har bilder på från i helgen börjar jag med att berätta om det. Första bilden är dock efter surfningen i lördags då vi värmde upp oss i spapoolen efteråt på vårat hostel;). Hostelet vi bodde på i helgen var supermysigt, Raglan Backpackers. Iaf - Det första hobbithuset på bilderna med grön dörr är det mest kända, nämligen Bilbos. Trädet uppe på hans hus som ni ser är helt fejk. Peter Jackson bad jobbarna plocka ner alla löv, sätta upp fejklöv. Han var dock sedan inte riktigt nöjd med färgen så de fick allt plocka ned löven igen och måla om dem innan de ännu en gång sattes upp. Det JÄTTESTORA trädet som ni ser på bilderna är orsaken varför Peter Jackson valde att ha Hobbiton just på denna plats. Det är också vid detta träd som Bilbos födelsedagsfest utspelar sig i första filmen. På bild nummer 8 ser ni hur små de minsta hobbithusen är, vid dessa dörrar är det barn påsminkade med skägg och allt möjligt som spelar hobbitarna för att få folk i normalstorlek att se större ut. Medan Bilbos och andra dörrar är i vanlig storlek. Hobbithuset med den gula dörren är Frodos bästa väns hus, Sam! Husen ni ser vid stenbron är puben i filmen. Katten på näst sista bilden har varit kvar på denna plats enda sedan första filmen började spelas in! En annan sak också, puben tog 6 månader att bygga, i första filmen bränner dem sedan ner den byggnaden på cirka 30 sek. Till nya filmen "The hobbit" var de tvungna att bygga upp puben igen... Ingen aning hur mycket det kan ha kostat egentligen att göra alla filmer... :) Det enda som var synd är att det har varit en torr sommar - inte lika gröna kullar som det är under vintern :). 

RSS 2.0