Hello Sweden!

 
 
Godkväll på er! Gör inte så mycket ikväll förutom att sitta och vänta på att min svenska bank ska ringa.. Hoppas verkligen att de gör det för annars måste jag ringa upp dem och de kan bli himla dyrt -.- 
 
Annars idag har vi haft playdate i parken och handlat mat, jag och Ava hade en liten vilostund medan Elise sov som ni kan se på videon, haha. På eftermiddagen satt vi på café, läste böcker i bibblan och köpte pussel föreställande "Dora the explorer" som är favoriten för tillfället! 
 

Buenas Noches!

Helgen har dundrat förbi i vanlig ordning så klart. I fredags skulle jag hem till några kompisar för Beer pong (så mycket jag, haha) men kvällen slutade upp med att jag satt barnvakt så blev en lugn kväll. På lördagen promenerade jag till affärerna och köpte lite fler grejer till min avskedspresent och efter lunch åkte jag och gymmade! Mötte därefter upp Fanny, så vi gick hem till henne och gjorde oss i ordning och käkade middag. Sen bussen in till stan och förfest på Jillians hostelrum. Började kvällen med att prova på hennes hostelbar och den var väl bätttre än förväntat måste jag säga. Träffade på en grupp mexikanare som vi hängde med resten av kvällen. De vägrade prata engelska med mig så det var kul att få öva spanskan lite!:) (Därav rubriken)
 
Resten av kvällen spenderades på Carpark och kvällen var väldigt lyckad - förutom en sak. Jag tappade bort mitt svenska bankkort, buhu! Pappa hjälpte mig att ringa till Swedbank ikväll för att spärra kortet.. Imorgon ska Swedbank ringa till mig så de kan kontrollera att det verkligen är jag och få adressen dit de ska skicka det nya kortet. Måste dock betala 400 kronor eftersom de måste skicka det enda hit bort. Menmen, kunde varit värre, tex om jag tappat bort passet! 
 
Nu är jag så trött så ögonen åker i kors, natti! 
(Förlåt för bristen av nya bilder)

Lindavecka

Hallihallå!
 
Har varit en riktig Lindavecka denna vecka. I tisdags hade vi playdate och på kvällen var det dags för avskedsmiddagen på Masala för henne och Sarah. Har nästan spytt av allt jag ätit tisdag-onsdag-torsdag haha. Trevlig var middagen iaf, men sorglig såklart. På onsdag hade vi en kort playdate igen och hon sa hejdå till Ava & Elise. Jag slutade efter lunch och gick då och köpte henne lite sparkling wine och choklad till min avskedspresent. Hade också skrivit ett brev med bilder och jag fick ett väldigt fint brev tillbaka från henne också, plus en nyckelring med en kiwibird på!;) Fällde några tårar då hon sade hejdå till Thomas och gav fotoalbumet till honom hon hade gjort. Annars satt jag, hon, Finja och Sarah och pratade hela kvällen innan det var dags att säga hejdå. Känns bra att jag ser min kära Linda om cirkus 3 veckor igen för idag har jag varit nere för det känns redan tomt utan min bästa vän här nere. 
 
Jag tog mig dock till gymmet idag, tummen upp för det! Idag var det public holiday, så alla var lediga! Efter gymmet mötte jag upp Fanny och vi käkade soppa till lunch på ett café. Gick sedan hem till henne och stängde gardinerna för lite stämningsfilm och chips, mys. (Som jag sa tidigare, har käkat såå mycket senaste dagarna, jag kommer inte behöva käka på en vecka nu) Åt middag med hennes värdfamilj och tog sedan bussen hem. Har ikväll visat mina värdföräldrar min "ko-onepiece" som jag tog från Linda eftersom jag tidigare i år försökte förklara för dem vad en onepiece är för något. De skrattade såklart och gjorde narr av mig, haha! Menmen, mysig är den;). Jag och min värdmamma såg en film också ikväll som var riktigt bra, "The Words", snyftade nästan till lite - sevärd! 
 
Nu blir det snart sängen och imorgon väntar en sista arbetsdag innan helgen,! Puss på alla fina människor där hemma <3
 

fy&blä

 
Åh, vilken hemsk dag, vill inte riktigt prata om det.
 
Positiva saker: Vi åkte till "The Fairyshop" och träffade en älva och tillverkade egna vingar. Vi hade äntligen en playdate med Sofie och hennes barn i anklekparken. Jag har skypat med Malu ikväll. Bakade kakor.
 
Nu ska jag sova, godnatt!

Skridskor!

Hello guys!
 
I fredags kom Sofie över och vi försökte planera nästkommande helg lite grann. Förhoppningsvis får vi klarhet i allt sådant imorgonkväll då vi ska skypa om det och förhoppningsvis boka grejer. 
 
Sofie sov över här och på lördagmorgonen körde min hostmum in oss till staden för att möta upp Sarah, Finja och Linda. Vi promenerade till Mission Bay (tredje gången gillt!) där vi käkade vår picknicklunch och lyxade till det med en frozen yoghurt. Sedan promenerade vi tillbaka till stan i regnet;). Sammanlagt runt 16 kilometer. 
 
Efter middagen åkte jag hem till Sofie för lite prat innan vi åkte vidare till den pyttelilla bion här där vi bor som vi äntligen skulle prova. När vi kom dit visade det sig att både biljettmaskinen och maskinen som håller igång värmen i salongen inte fungerade. Vilket resulterade i att vi i stället gick till cafét precis brevid för en kaffe, lika trevligt det förstås!
 
Idag (=söndag) började jag dagen med ett litet träningspass, en dusch och havregrynsgröt innan jag tog bussen in till stan för att möta upp Fanny. Vi åkte vidare till Newmarket där Cameron och John hämtade upp oss - vi skulle och åka skridskor!!! Så himla roligt var det verkligen, kändes som jag var hemma i Sverige igen! Vissa är verkligen dåliga på att åka här då det finns cirka 1 ishall i hela Auckland på mer än 1 miljon människor, haha. Jag fick höra av en liten på isen "Are you a professional?" thiiiihi gullig. Om till och med jag ser ut som en superbra åkare här så förstår ni nog min poäng. Det var dock iskallt inne på ishallen, har glömt bort hur riktig kyla känns... 
 
Efter ishallen lämnade killarna av mig inne i stan där jag gick till min tatueringsstudio! Fyllde i den gratis nu innan jag åker hem och ser riktigt bra ut. Nu får jag dock inte bada eller svettas ännu en gång vilket är drygt. Som tur är så är det school holidays så ingen simning med barnen under 2 veckors tid. 
 
Ikväll har jag kollat lite på Nya Zeelands X-factor och skypat med den au pairen som kommer till min familj i Augusti - gillade henne riktigt mycket!:) Måste börja gå och lägga mig snart då jag har en riktigt tidigt skype med min kära familj imorgon, sweet dreams!
 

Here We Go Again

Okej, jag har hunnit lugna ner mig nu, var inte lika farligt som jag trodde. Brast nästan där ett tag, haha.
Idag var det sista simlektionerna innan skollovet som börjar nästa vecka. Under 2 veckors tid har vi exakt INGENTING. Inget dagis, ingen fotboll, ingen musikgrupp.. Vad ska vi ta oss till?! Får hitta på massa annat kul i stället.. Har planer för måndag och tisdag iaf!:)
 
På eftermiddagen blev det playdate med Linda & Thomas i Little Shoal Bay, troligen för sista gången BUHU. Linda åker nästa vecka, vad ska jag ta mig till utan henne?! Vem ska jag skriva till då jag har big problems tihi. Är så fruktansvärt trött på att jobba nu efter den här veckan med hur många timmar som helst, tack och lov för fredag imorgon. Blir en fullspäckad helg, lust att se hur den ser ut?
 
Fredag: Springa och Sofie kommer hit för mysplanerande och sleepover
Lördag: Lååååång promenad med girlsen runt Auckland, får se vart benen leder oss. Kaffe och bio med tjejerna på kvällen.
Söndag: Springtur, Åka skridskor(Ja, ni hörde rätt, jag ska åka skridskor i 18 graders värme) och fylla i min tatuering. Skype med en au pair på kvällen också. 
 
Känner inte så mycket för bloggen just för tillfället så blir inte så roligt att läsa heller kanske. Menmen, får se hur det blir med bloggen då jag kommer hem igen! Om jag fortsätter och så. Men kan väl bjuda på lite bilder från den gamla, goda tiden åtminstone!
 
1: Tomtefar och gosisadam 
2: Malins 18årsfest, maskerad!;)
3: Mys med vänner i Majas stuga
4: Bild från jag och Emils resa till Grekland
5: Bild från klassresan till Polen!
6: jag och älskling

KNÄPPA MÄNNISKOR

 
ÅH VAD DET FINNS KNÄPPA MÄNNISKOR I DETTA LAND. 
Sjukt less just nu, godnatt på er.

Resumeee

Så, då var ännu en helg förbi. I fredags åkte jag och Finja hem till Sofie för att kika lite film med snacks och mys. Var en någorlunda konstig rulle trots massa oscarsnomineringar... Slutade upp med en sleepover hos henne i alla fall och fick en halv sovmorgon trots skrikande barn utanför hennes rum, haha. Väl uppe käkade vi gofrukost och sedan begav jag mig mot min buss. Åkte till gymmet och körde kondition och köpte strumpbyxor för kvällens bravader!

Kvällen bestod av Lindas sista utgång här i Auckland. Vi förfestade i Takapuna med två killar som Linda & Finja träffat förut och därefter blev det i vanlig ordning baren 1885 inne i centrum. Blev en lyckad kväll!:) Linda sov sedan hos moiii.

Igår käkade vi en brakbrunch hos mig med muesli, bröd och ägg. Kollade sedan klart "Nyckeln till frihet" så Linda äntligen fick se slutet på världens bästa film haha.. Promenerade därefter in till affärerna för kaffe & kaka på ett café. Kvällen bestod i princip bara av skype med mina föräldrar, min mormor & morfar och sist men inte minst Emy:). Hann också med en skype med min familj imorse igen då jag hade småbarnen! Mina värdföräldrar är för tillfället i Christchurch så jag har barnen i två dagar, klagar dock inte, fungerar oftast väldigt bra med oss 3 själv:). Nu måste jag börja fixa med middagen snart, ska bara snacka lite mer "livsfrågor" med Lindisen.

BUTTERFLY

 
 
Igårkväll var jag och favvotjejerna på cafét i Northcote Point. Idag var jag på gymmet och körde bodypump och på eftermiddagen drog jag och tjejerna på en stor inomhuslekpark. Tjejerna hade fått nya "vingar" av min värdmamma så jag målade Avas ansikte att matcha så fint till som ni ser på bilderna:).
Den näst sista bilden är ifrån då jag och Sofie fick biobiljetter av hennes värdmamma, det var såå lyxigt! Man kunde lägga bak ryggstödet helt på den stoora fotöljen och dessutom trycka fram ett fotstöd. (Som en säng i princip, hehe) Dessutom då vi tryckte på en knapp på stolen kom en tjej och frågade vad vi ville beställa att äta till filmen, haha KUL LIV! 
Sista bilden är från förra helgen då jag och Sofie lyxade till det med våfflor (åt inga på våffeldagen såå..?) på vårt favoritcafé här i Birkenhead.

Minnie Mouse

 
Strålande dag med barnen, när man får höra "Jag har så tur att ha dig Linn som tar hand om mig" av Ava kan det ju inte annat än att vara en bra dag, eller hur?
 
Ikväll var jag och Garry och kollade in Nickys hus som hon ska städa upp och sälja och det var definitivt det värsta hus jag sett. Mögel på väggarna, smuts, duschen var hemsk, usch! En upplevelse i sig, haha! Sedan ikväll har vi käkat vitchoklad-/jordgubbsglass och kollat in au pairers videos (au pairen dom letar efter till augusti) och det var ju också en upplevelse i sig, haha. Är SÅ glad att jag inte behövde göra en sådan video då jag ansökte, hade verkligen aldrig klarat av att göra något sådant! Nu - skype med Lindisen!

A Special Trip

 
På lördagen tog som sagt jag och Ava bussen in till stan för en "special trip" jag hade lovat henne. Shoppade någon fin tröja till henne, åt på mcdonalds, kollade på en circusartist, kollade triathlon och gick på bio! Ava var nog väldigt nöjd över dagen!:) Då vi kom hem drog jag ut och sprang och efter middagen babysatt jag någon timme (barnen sov dock heh') och slöade på med film och liknande. 
 
Idag har jag tränat hela förmiddagen, sprungit gjort övningar här hemma osv. Sedan gick jag och mötte upp Sofie för en fika & kaffe efter lunch vilket var väldigt trevligt. Vi åt en våffla med glass vilket var uunderbart. Vi satte oss även i biblioteket efteråt för att jäsa med lite tjejtidningar. Nu är jag hemma igen och det blir sushi till middag, yeees. Ikväll - skype med bästis och familj. Puss!
 
 

CUP

 
Lite söta bilder på Elise i hennes nya solglajjor som gick sönder efter en dag, muffinsen jag och Linda bakade igår samt några bilder från vår playdate. Ikväll kommer Linda & Finja över för filmmys hos mig. Kan inte förstå att i denna tid och dag har ingen av dessa tjejer sett Nyckeln till frihet?! Troligen världens bästa och kända film, och den har gått förbi dem.. Därför ska den ses ikväll är det tänkt med grönsaker och dipp!
 
Imorgon har jag lovat Ava att ta med henne på en "special trip" bara hon och jag till stan. Vi ska ta bussen (vilken hon har tjatat om att få göra ett tag, väldigt spännande..) blir kanske att kolla på lite klänningar till henne vem vet, en god lunch och kanske bio om hon har tur. Ska allt skämma bort henne! Vi hörs imorgonkväll hörni, kramis!

Easter part 3

 
På söndaen körde vi vidare upp till punkten längst upp i NZ, Cape Reinga. Väldigt fint med så mycket vatten, fyren osv. Vi sandsurfade också ganska precis brevid vilket var kul! Kändes som att vi helt plötsligt befann oss i en öken! På kvällen tältade vi vid "Spirits Bay" vilket var ett underbart ställe. Vi tog ännu ett dopp med meterhöga vågor, tog en kvällspromenad längs stranden och sedan somnade jag kl halv 9 i tältet hahha. Har inte somnat så tidigt på vääldigt länge. På måndagen körde vi bara hem så jag hann till Katis hejdåmiddag som förstås var ledsamt men god mat osv!

Easter part 2

 
När vi väl kommit fram till Paihia på fredagen där vi skulle sova två nätter kikade vi runt lite och satte upp tältet på hostelet. Sedan gick vi ut och käkade middag på en restaurang som är inuti ett skepp. Somnade ganska direkt efter detta då vi hade startat resan tidigt på morgonen samma dag.
 
På lördagen var det dags för seglingsturen vi hade bokat i förväg. Den var toppen! Vi fick styra båten och klättra upp till toppen, äta BBQ lunch m.m. Vi stannade också till på en ö för lite utsiktskik och ett dopp i havet. På vägen hem stannade vi till i lilla staden Russel som var väldigt mysig, men liten som sagt. 
 
På kvällen gick spelade vi ölspel med folket på hostelet och gick ut på stadens enda ställe att gå ut på tydligen. Kul hade vi dock! Men stängde kl 12... Mer i sista inlägget!

Easter part 1

 
Började vår påsksemester med att besöka "Whale bay" som vi promenerade till, vilket var väldigt fint som ni kan se. Besökte även de mest kända toaletterna i NZ, HEHE. Designade av en tysk konstnär;)

RSS 2.0